1
De gratis virusscanner avast! Free Antivirus is een compleet beveiligingspakket voor thuisgebruikers dat een volwaardige bescherming biedt voor uw computer, deze gratis virusscanner bestaat uit het Bestandssysteem schild, Mail schild en Web schild waarbij het bestandssysteemschild real-time uw computer beschermt door geopende en uitgevoerde bestanden te controleren, maar natuurlijk ook de bestanden die worden gedownload en de actieve processen op uw computer.

Avast! Free Antivirus downloaden en installeren
Dit artikel begeleidt u bij de installatieprocedure van Avast! Free anti-virus. Download in de eerste plaats altijd het laatste installatiebestand van de website van Avast!, zo beschikt u altijd over de meest recente versie en hoeven er na de installatie het minst aantal updates opgehaald worden van de servers van Avast!. Belangrijk!
Als u reeds een andere virusscanner op het systeem geinstalleerd hebt staan dient u deze eerst van het systeem te verwijderen, voordat u dit uitvoert is het raadzaam om de beschikbaar gestelde "Uninstaller" clean-up utility te downloaden in het geval u deze nodig mocht hebben.

Herstart na het verwijderen van een virusscanner of ander beveiligingspakket altijd tweemaal het systeem om er zeker van te zijn, dat er geen services, drivers of onderdelen van de uninstaller actief zijn.

Normale installatie.
 • Sluit bij de installatie van Avast! Free anti-virus, alle openstaand programma's en browser vensters dit om eventuele conflicten tijdens de installatie te voorkomen.
 • Wanneer u het installatiebestand van Avast! Free anti-virus start krijgt u bij het onderstaande scherm direct de optie om een (Normale Installatie) met standaard instellingen of een aangepaste installatie te starten.
  Afbeelding
 • In dit scherm zijn ook standaard de opties om Google Chrome te installeren en de Google Toolbar voor Internet Explorer aangevinkt.
 • Wanneer u hier geen gebruik van wilt maken vinkt u deze opties in dit scherm uit alvorens u kiest voor de (NoirmaleInstallatie) met standaard instellingen of een aangepaste installatie.
 • In dit voorbeeld kiezen we voor de (Normale Installatie) installatie met standaard instellingen, verder in deze handleiding bespreken we de aangepaste installatie.
 • Wanneer we op de optie (Normale Installatie) installatie hebben geklikt wordt er automatisch een systeemherstelpunt van Windows aangemaakt.
 • Als dit gereed is wordt de installatie van avast! Free anti-virus automatisch voortgezet.
 • Tijdens de installatie van avast! Free anti-virus wordt er tevens een snelle systeemscan uitgevoerd.
 • Als de installatie gereed is krijgt u het volgende scherm te zien.
  Afbeelding
 • klik hier op "Gereed" om de installatie te voltooien.
 • Wanneer u Avast! Free anti-virus opent zal u direct de melding zien dat het programma op registratie wacht.
  Afbeelding
 • Aangezien er ook voor de gratis versie van Avast! registratie benodigd dient u deze te registeren.
 • Klik hiervoor op Registreren in de gele balk, klik vervolgens op de grijze knop Selecteren bij de standaard bescherming.
  Afbeelding
 • Hierna dient u uw naam, e-mail adres en een keuze waarom u voor Avast! Free Anti-Virus heeft gekozen op te geven om de registratie te voltooien.
 • Klik hier op de groene knop "Registreren voor een gratis licentie"
  Afbeelding
Aangepast installatie.
Bij de aangepaste installatie van Avast! Free Anti-Virus kunt u onder andere aangeven waar u het programma wilt installeren en met welke onderdelen. U kunt elke willekeurige combinatie van opties selecteren. Als een selectievakje naast een item niet is ingeschakeld, zal dat onderdeel na de installatie niet beschikbaar zijn. Als een selectievakje is ingeschakeld, wordt het onderdeel geïnstalleerd. Naast de onderdelen die zijn ontwikkeld om u te beschermen tegen online bedreigingen, kunt u met de optie Extra geïnstalleerde talen bepalen welke talen na de installatie van Avast! Free Anti-Virus beschikbaar zullen zijn. De taal die tijdens de installatie wordt gebruikt, wordt ook altijd gebruikt als standaardtaal.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImageImage

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent de installatie van Avast! Free Anti-Virus of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Beveiliging & Privacy
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Beveiligingssoftware (algemeen)”