Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Emsisoft Online Armor firewall installeren en gebruiken

vr 16 aug, 2013 11:32:08

Naast een virusscanner c.q. internet security pakket samenvattend uw primaire beveiliging van uw computer is een firewall eigenlijk een onmisbare bescherming, standaard is Windows natuurlijk sinds Windows XP uitgerust met een ingebouwde firewall. Echter monitort deze firewall alleen het inkomende verkeer en niet het uitgaande verkeer. Dit neemt niet weg dat de Windows firewall erg populair is, je hoeft het namelijk niet te installeren, het geeft geen meldingen (pop-ups) en conflicteert in de basis niet met andere beveiligingssoftware. Maar het kan natuurlijk beter en veiliger, en de Emsisoft Online Armor firewall is dan ook een heel goed alternatief die op alle vlakken het systeem optimaal weet te beveiligen. De Emsisoft Online Armor firewall is zowel gratis als in een betaalde versie verkrijgbaar, op de website online-armor-firewall.nl staan de verschillen tussen beide varianten geheel beschreven.

Afbeelding

Emsisoft Online Armor firewall installeren en gebruiken
De bescherming van een firewall wordt mede bepaalde door u als gebruiker, het goed instellen c.q. configureren is dan ook erg belangrijk. Hieronder doorlopen we de installatie van Emsisoft Online Armor firewall.

 • Dubbelklik op "OnlineArmorSetup.exe" om de installatie te starten.
 • Zoals u in het eerste scherm kun lezen is het aanbevolen, om tijdens de installatie alle andere programma's af sluiten.
 • Wanneer er reeds een andere firewall is geïnstalleerd dient u deze te verwijderen, dit geldt niet voor de ingebouwde firewall van Windows deze wordt namelijk automatisch door Emsisoft Online Armor firewall uitgeschakeld.
 • Klik vervolgens op "Volgende" om de installatie te starten, selecteer in het volgende scherm de optie "Ik accepteer de licentieovereenkomst" en klik nogmaals op volgende.
 • Nu krijgt het scherm te zien waar Emsisoft Online Armor firewall zich zal installeren, het is hierbij aanbevolen om de installatiemap niet te wijzigen.
 • Klik in dit scherm op "volgende" in het vervolgscherm voor het aanmaken van de menu start map klikt u eveneens op "volgende", en in het overzicht scherm voor het voorbereiden van de installatie klikt u vervolgens op "Installeren".
 • Wanneer u vervolgens een "Windows Beveiliging" melding in beeld krijgt, plaatst u een vinkje bij de optie "Software van Emsisoft GmbH altijd vertrouwen" en klikt u vervolgens op de knop "Installeren".
  Afbeelding
 • Hiermee wordt de virtuele netwerkkaart die gebruikt wordt door Emsisoft Online Armor op uw computer geïnstalleerd.
 • Wanneer de installatie gereed is krijgt u het volgende scherm te zien, waarbij de optie "Online Armor Starten" standaard staat aangevinkt.
 • Klik vervolgens op "Voltooien" om de installatie af te ronden.
  Afbeelding
 • In het scherm "Welkom bij Emsisoft Online Armor" kunt u aangeven welke versie u wilt gebruiken.
  • 30 dagen probeerversie
  • Premium versie (betaalde versie)
  • Beperkte gratis versie
 • Standaard staat hier de 30 dagen probeerversie geselecteerd, en wanneer deze 30 dagen voorbij zijn zal Online Armor automatisch overschakelen naar de Beperkte gratis versie zodat u deze gewoon kunt blijven gebruiken.
 • Wanneer u in het bezit bent van een licentiecode kiest u voor de optie "Premium-versie"
 • U kunt in plaats van de 30 dagen probeerversie ook direct kiezen voor de Beperkte gratis versie door op deze optie te klikken.
  Afbeelding
 • Wanneer u de keuze van de versie van Emsisoft Online Armor heeft gemaakt wordt er een veiligheidsscan uitgevoerd en wordt er vervolgens automatisch een product update uitgevoerd.
 • Als de installatie gereed is het noodzakelijk om de computer opnieuw op te starten, klik hier dan ook op de knop "Nu herstarten!".
 • Wanneer uw computer opnieuw is opgestart zal Emsisoft Online Armor firewall het venster scherm tonen.
  Afbeelding
 • Deze zogenaamde leer modus van Online Armor controleert uw systeem, hierbij worden bepaalde instellingen automatisch in Online Armor verwerkt, onderbreek deze leer modus die c.a. 2 minuten duurt dan ook niet.
 • Voer ook tijdens dit proces bij voorkeur niets anders uit, maar wacht geduldig totdat de leer modus gereed is en Online Armor is opgestart.

De meeste gebruikers van Emsisoft Online Armor firewall zullen zich prima kunnen redden, de informatie die in het programma wordt weergegeven is duidelijk. Mocht u toch iets meer willen weten over een bepaalde functie of optie dan kunt u hier meer informatie vinden en voor vragen kunt eveneens in dit forum terecht.

Laat u niet ontmoedigen door de hoeveelheid functies in Emsisoft Online Armor firewall. Online Armor firewall is een zeer goede firewall en echt heel gemakkelijk in gebruik en vergt weinig beslissingen van de gebruiker.
Voor de experts die liever alles zelf bepalen is het ook mogelijk om dit te doen. Er zijn veel opties beschikbaar, in de Geavanceerde modus zijn zelfs nog meer opties beschikbaar.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent de installatie van Emsisoft Online Armor of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Emsisoft Online Armor
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast