Emsisoft Anti-Malware 9 review

Stel hier uw vragen met betrekking tot de gratis of betaalde versie van Emsisoft Anti-Malware en de Emsisoft Emergency Kit.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mako
VIP PC Helpforum
Berichten: 796
Lid geworden op: 15 aug 2012 11:42
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
FW: Emsisoft Internet Security

#1

Deze week heeft Emsisoft de geheel vernieuwde versie van het gelijknamige Emsisoft Anti-Malware uitgebracht, net zoals in de voorgaande versie maakt het beveiligingspakket gebruik van de "dual-scanner" technologie die bestaat uit de engine van Bitdefender en die van Emsisoft zelf, en heeft het drie beschermingslagen. De "Surf beveiliging", "Bestandsbewaking" en "Gedragsbewaking" zijn verantwoordelijk voor de real-time bescherming die gekoppeld zijn aan het Emsisoft Anti-Malware Netwerk (EAMN).

Deze beveiligingssoftware van Emsisoft is zowel gratis met een (freeware licentie) als in betaalde vorm te gebruiken. De gratis versie biedt natuurlijk echter geen real-time bescherming maar kunt u wel als zogenaamde "second-opinion" scanner naast uw reguliere virusscanner of andere beveiligingssoftware gebruiken waarmee u bijvoorbeeld periodiek de computer kunt controleren om mogelijke dreigingen die uw andere beveiligingssoftware niet heeft weten te detecteren.

Emsisoft Anti-Malware vs. AntiVirus?
Een vraag die met regelmaat wordt gesteld, is of Emsisoft Anti-Malware een volwaardig beveiligingspakket is? En wellicht komt dit vooral door de naamgeving, want indien het programma Emsisoft Anti-Virus had geheten is het meteen duidelijk dat het hier om een virusscanner gaat. Sowieso is de gebruikte terminologie enigszins verwarrend, want wanneer je de term "Anti-Virus" of "Virusscanner" heel letterlijk neemt zou deze enkel bescherming bieden tegen virussen, en niet tegen wormen, rootkits, Trojaanse paarden en andere kwaadaardige software in de categorie malware (Malicious Software).

In principe is iedere virusscanner of internet security pakket eigenlijk een anti-malware programma, het biedt immers bescherming tegen de verschillende vormen van malware. Echter zijn er ook beveiligingspakketten die de naam "anti-malware" gebruiken en niet tot de volwaardige beveiligingspakketten behoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekende Malwarebytes Anti-Malware, deze gebruikt dezelfde naamgeving als de beveiligingssoftware van Emsisoft maar is puur ontwikkelt als aanvullende malware-scanner, en niet bedoeld als primaire beveiligingssoftware maar echt als aanvulling op een andere beveiligingssoftware. Dergelijke identieke naamgevingen, voor verschillende beveiligingssoftware kan dus voor verwarring zorgen maar Emsisoft Anti-Malware is dus een volwaardig beveiligingspakket.

Vernieuwde gebruikersinterface
Het eerste dat direct in het oog springt is de totaal vernieuwde gebruikersinterface, jarenlang heeft Emsisoft Anti-Malware nog de lay-out gehad die gebaseerd was op het voormalige "a-squared Free" van Emsisoft. De nieuwe look heeft veel weg van de Windows 8 Metro lay-out met de vele gekleurde tegels. Dat alles nu mooi in hokjes is geplaatst maakt het direct heel wat overzichtelijker, zo kan je vanaf het startscherm navigeren naar alle belangrijke functies die de beveiligingssoftware te bieden heeft. Dit waar er in de vorige versie nog af en toe gezocht moest worden naar het juiste tabblad.

De tabbladen zijn echter niet helemaal verdwenen in de nieuwe versie. Zoals u op de onderstaande afbeelding kan zien vindt u bovenaan een vaste navigatiebalk terug met daarin de belangrijkste categorieën. Wanneer u zo’n hoofdcategorie bezoekt verschijnt daaronder een balk met enkele subcategorieën. Alles voelt gewoon zeer logisch aan waardoor je in een mum van tijd gewoon bent aan deze interface.
Afbeelding
Andere vernieuwingen / functies
Voor alle technische vernieuwingen verwijs ik graag naar dit artikel
Over het algemeen verschilt de nieuwe versie niet veel van de oude. Emsisoft Anti-Malware maakt nog steeds gebruik van een dual-scanner technologie om uw computer optimaal te beveiligen. Daarnaast blijven alle functies die in de vorige versies beschikbaar waren aanwezig. Zo kan men zeer eenvoudig uitzonderingen toevoegen voor bestanden, mappen, websites en host-regels.

Wat deze nieuwe versie mogelijks wel naar een nieuw level brengt is het adaptieve icon in de taakbalk. Waar u in de vorige versies nog zelf moest bijhouden welke schilden ingeschakeld waren en welke niet geeft de gebruikersinterface u nu direct uitsluitsel. De kleur van het icon in de taakbalk en van de startpagina verandert direct wanneer een van de schilden is uitgeschakeld. Dit is een subtiele aanpassing die ESET al eerder gebruikte maar welke het gebruikersgemak ten goede komt.

Waarom voor Emsisoft Anti-Malware 9 kiezen?
Hoewel de laatste versie niet direct veel nieuwe beveiligingstechnologie op de markt lijkt te brengen ben ik er van overtuigd dat Emsisoft alweer een stap in de goede richting heeft gezet. De nieuwe gebruikersinterface maakt dit een antivirus die voor iedereen geschikt is. In combinatie met de dual-scanner technologie zorgt dit voor een beveiliging van wereldniveau waarvoor Emsisoft verschillende awards won van gerenommeerde anti-virus testlaboratoria zoals AV-Comparatives en Virus Bulletin (VB100).

Bovendien heeft Emsisoft momenteel een aanbieding naar aanleiding van deze release, tot en met 28/06/2014 kan u via deze link een jaarlicentie voor € 9,99 bestellen.
Met vriendelijke groet,
Mako

Afbeelding
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#2

Mako schreef:Deze beveiligingssoftware van Emsisoft is zowel gratis met een (freeware licentie) als in betaalde vorm te gebruiken.
Als je de gratis versie wilt installeren kan je niet meer direct voor de freeware versie kiezen je moet dan eerst kiezen voor de 30 dagen gratis versie.

Afbeelding

Nu heb je voor 30 dagen een gratis licentie van de versie die je normaal moet betalen.
Hierna als de proefversie verlopen is kan je overgaan naar de gratis versie eigenlijk hetzelfde als bij MBAM Pro die je voor 14 dagen gratis kan proberen.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2009
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#3

Daarmee zet men de mensen wel een beetje op het verkeerde been.
In feite is er geen echte freeware versie van Emsisoft. Want de freeware versie biedt geen enkele bescherming na de 30 testdagen.
Je kunt er alleen maar mee scannen en verwijderen, net zoals met bijv. een online scanner als Trend Micro Housecall. Een goede freeware anti virusscanner biedt ook residente bescherming.
Dus wil je echt beschermd blijven, zul je na 30 dagen een licentie moeten nemen of een ander gratis product kiezen.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Mako
VIP PC Helpforum
Berichten: 796
Lid geworden op: 15 aug 2012 11:42
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
FW: Emsisoft Internet Security

#4

Klopt, je kan Emsisoft Anti-Malware eerst 30 dagen gratis gebruiken al volwaardige antivirus met een actieve bescherming. Na deze proefperiode schakelt de software automatisch over naar de gratis versie waarbij de real-time bescherming verdwijnt.
Mako schreef:Deze beveiligingssoftware van Emsisoft is zowel gratis met een (freeware licentie) als in betaalde vorm te gebruiken. De gratis versie biedt natuurlijk echter geen real-time bescherming maar kunt u wel als zogenaamde "second-opinion" scanner naast uw reguliere virusscanner of andere beveiligingssoftware gebruiken waarmee u bijvoorbeeld periodiek de computer kunt controleren om mogelijke dreigingen die uw andere beveiligingssoftware niet heeft weten te detecteren.
Met vriendelijke groet,
Mako

Afbeelding
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators
Plaats reactie

Terug naar “Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Emergency Kit.”