E-mail scanner?

1
Hallo,

Meet een beetje schrik zag ik deze morgen ineens een ander icoon op de startbalk en een hele nieuwe Emsisoft eind goed al goed maar hoe kan ik de E-mail scanner in deze versie inschakelen.
Bij de vorige had ik dat via instellingen en algemeen gedaan maar kan het nu helemaal nergens meer vinden of ik moet er overheen kijken want er is zoveel veranderd?

M.vr.gr.

Freek

Re: E-mail scanner?

2
Hallo,

De e-mail-scanner is als ik het goed heb ergens in het begin van dit jaar al uit Emsisoft Anti-Malware verwijderd, dit omdat een dergelijke functionaliteit eigenlijk helemaal niets toevoegt qua bescherming. Sowieso zullen alle bijlagen in e-mail berichten die malware gerelateerd zijn door de bestandsbewaking worden onderschept, en indien deze in een ZIP of ander gecomprimeerd archief zitten zal het bij openen worden gedetecteerd door zowel de bestandsbewaking en of de gedragsbewaking van EAM.

Sowieso kan malware wat in een ZIP of ander gecomprimeerd archief zit niet actief zijn. Met andere woorden is er dus eerst interactie van de gebruiker benodigd, dus het openen van het ZIP bestanden en het uitvoeren van het aanwezige bestand. In dit geval zal ook de bestandsbewaking en of de gedragsbewaking ingrijpen en het bestand blokkeren. Een aparte e-mailscanner voor enkel en alleen malware is dus gewoonweg overbodig, en dit is dan ook meer een commerciële functionaliteit die je in veel beveiligingspakketten ziet dan een functie die echt meerwaarde heeft. Dit is dan ook de voornaamste reden dat Emsisoft deze functie uit het pakket heeft gehaald.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Emergency Kit.”

ComputerComputer