Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Freek
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 27
Lid geworden op: wo 28 mar, 2012 15:47:48

E-mail scanner?

do 19 jun, 2014 11:06:21

Hallo,

Meet een beetje schrik zag ik deze morgen ineens een ander icoon op de startbalk en een hele nieuwe Emsisoft eind goed al goed maar hoe kan ik de E-mail scanner in deze versie inschakelen.
Bij de vorige had ik dat via instellingen en algemeen gedaan maar kan het nu helemaal nergens meer vinden of ik moet er overheen kijken want er is zoveel veranderd?

M.vr.gr.

Freek

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41271
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: E-mail scanner?

do 19 jun, 2014 11:30:13

Hallo,

De e-mail-scanner is als ik het goed heb ergens in het begin van dit jaar al uit Emsisoft Anti-Malware verwijderd, dit omdat een dergelijke functionaliteit eigenlijk helemaal niets toevoegt qua bescherming. Sowieso zullen alle bijlagen in e-mail berichten die malware gerelateerd zijn door de bestandsbewaking worden onderschept, en indien deze in een ZIP of ander gecomprimeerd archief zitten zal het bij openen worden gedetecteerd door zowel de bestandsbewaking en of de gedragsbewaking van EAM.

Sowieso kan malware wat in een ZIP of ander gecomprimeerd archief zit niet actief zijn. Met andere woorden is er dus eerst interactie van de gebruiker benodigd, dus het openen van het ZIP bestanden en het uitvoeren van het aanwezige bestand. In dit geval zal ook de bestandsbewaking en of de gedragsbewaking ingrijpen en het bestand blokkeren. Een aparte e-mailscanner voor enkel en alleen malware is dus gewoonweg overbodig, en dit is dan ook meer een commerciële functionaliteit die je in veel beveiligingspakketten ziet dan een functie die echt meerwaarde heeft. Dit is dan ook de voornaamste reden dat Emsisoft deze functie uit het pakket heeft gehaald.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast