Bitdefender of Emsisoft wat is het verschil?

Stel hier uw vragen met betrekking tot de gratis of betaalde versie van Emsisoft Anti-Malware en de Emsisoft Emergency Kit.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Iris Zwaan
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2013 18:26

#1

03 nov 2013 18:53

Hallo allemaal,

Jarenlang hebben wij Bitdefender Antivirus in gebruik gehad op onze computer thuis en vorig jaar werden we min of meer over gehaald om iets anders te gebruiken. Dat was beter en ook nog eens gratis. Jullie weten vast hoe dat gaat en daarom kom ik eigenlijk ook voor wat informatie.

Bitdefender kunnen we niet meer verlengen met onze gegevens die schijnen verlopen te zijn en worden niet meer geaccepteerd en moeten daarom weer de volle mep betalen als we terug willen naar Bitdefender Antivirus. De laatste jaren hebben we altijd betaald voor 3 pc's terwijl we maar 1 pc hebben thuis en toen we dat andere aanbod kregen voor gratis en beter gingen we daar gelijk op in maar hadden we achteraf natuurlijk nooit moeten doen want probleem op probleem stapelde zich op en we konden zelfs niet meer op internet komen.

Nu kwam mijn man op het internet het antivirus programma van Emsisoft tegen die ook Bitdefender gebruikt maar je wel voor 1 pc kan kopen en zo doende ben ik hier gekomen voor de vraag wat nu het verschil is met Bitdefeder antvirus en Emsisoft antivirus als alle twee dezelfde naam dragen.

Wie kan ons helpen en meer vertellen over Emsisoft en Bitdefender en advies geven waar we goed aan doen zonder voor verassingen te komen staan.

Wij zijn jullie alvast heel dankbaar als jullie ons willen bijstaan op deze manier.

Groetjes,

Iris
Gebruikersavatar
ctrlaltdelete
† In Memoriam
Berichten: 353
Lid geworden op: 02 aug 2009 05:19
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows
AV: Emsisoft Anti-Malware
FW: Online Armor

#2

03 nov 2013 20:33

Iris Zwaan,

Emsisoft Anti-Malware maakt gebruik van een dubbele scanner. De eigen scanner van Emsisoft is gecombineerd met de scanner van BitDefender en werkt gewoon als 1 scanner. Maar omdat die scanner zowel de malwaredefinities van Emsisoft als BitDefender gebruikt wordt er meer gedetecteerd.
Tevens bevat Emsisoft Anti-Malware een gedragsbewaking die het gedrag van programma's in de gaten houdt en een Surfbeveiliging die vele schadelijke websites blokkeert. Deze kan ook worden ingesteld om de zgn. Privacy Risk websites te blokeren waardoor veel advertenties niet meer getoond worden.

Emsisoft Anti-Malware bevat geen overbodige dingen die je wel in andere beveiliging ziet. Misschien dat ik de mailscanner van Emsisoft wel als overbodig mag betitelen, mailscanners zijn eigenlijk onzin. Andere programma's worden vaak volgestouwd met allerlei functies die, als je er echt verstand van hebt, totaal overbodig zijn. De meeste mensen hebben er weinig verstand van en kiezen daarom een programma met zoveel mogelijk functies, want dat lijkt meer bescherming te bieden. In de praktijk leveren al die overbodige functies meer problemen op dan extra beveiliging.

Een hele verzameling testresultaten van tests waarin Emsisoft werd getest met andere beveiligingssoftware is hier te zien: http://www.anti-malware-recensies.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Iris Zwaan
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2013 18:26

#3

05 nov 2013 16:56

Hallo,

Wat je schrijft over overbodige dingen kan ik me helemaal in vinden en waren daarom vaste klant van Bitdefender Antivirus dus de versie zonder extra tierelantijnen en poespas waar we niks mee doen.
Maar omdat je Bitdefender Antivirus altijd voor 3 pc's moet kopen en we maar 1 pc hebben wilde we toch naar wat anders kijken en toen adviseerde het bedrijf om het gratis Internet Security van Comodo te gebruiken.
De problemen begonnen al snel met onbereikbaarheid van het internet en dat ging maar door tot het zover kwam dat de pc helemaal leeg gehaald moest worden en opnieuw geïnstalleerd.
Alles van de computer hadden we meegeleverd dus ook Bitdefender Antivirus maar ze hadden er gewoon weer Norton 380 opgezet die bij de laptop geleverd was en 90 dagen geldig was en dus al verlopen was.

Norton 360 was wel met veel poespas vonden wij en hebben toen Bitdefender Antivirus er weer op gezet die we ook op de computer van daarvoor gebruikte en ook nog geldig was.

Nu zijn we bij Emsisoft met BitDefender uitgekomen en na het lezen van jouw vermelde verzameling testresultaten hebben wij hier wel een goed gevoel bij en willen het eerst voor 30 dagen op proef gaan nemen.
Wat we niet hebben kunnen vinden is hoe de licentie werkt en als je deze voor 1 pc koopt of je die dan altijd met dezelfde licentie moet verlengen of ook een uitgebreidere kan nemen?
Ik bedoel hiermee als we het eerst voor 1 jaar kopen kunnen we dan dat jaar daarop bijvoorbeeld gelijk naar 3 jaar of meer met korting.
Gebruikersavatar
ctrlaltdelete
† In Memoriam
Berichten: 353
Lid geworden op: 02 aug 2009 05:19
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows
AV: Emsisoft Anti-Malware
FW: Online Armor

#4

05 nov 2013 17:10

iris Zwaan,

Een licentie kan met 1, 2 of 3 jaar verlengd worden. Dat mag u zelf kiezen. Wanneer de licentie moet worden uitgebreid voor meerdere systemen kunt u even contact opnemen met de supportafdeling, dat kan ook in het Nederlands.

Mocht u tijdens de 30 dagen probeerperiode vragen hebben over het programma, vraag er dan vrolijk op los :)
Gebruikersavatar
Iris Zwaan
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2013 18:26

#5

09 nov 2013 16:37

Hallo,

Mijn man heeft jawel helemaal samen met mij de computer terug weten te zetten naar de oorspronkelijke staat en daar zijn we saampjes erg groos mee.
We wisten namelijk helemaal niet meer wat er allemaal nog op de computer stond van Norton 360 en Bitdefender antivirus en hebben de stap genomen om helemaal volgens het boekje het besturingssysteem er opnieuw op te zetten.
Helaas stond daarna wel weer die Norton 360 erop maar die hebben we er weer helemaal af kunnen halen en gelijk Emsisoft erop gezet en die staat nu vrolijk een diepgaande scan te doen wat het advies was bij de installatie.
Mocht u tijdens de 30 dagen probeerperiode vragen hebben over het programma, vraag er dan vrolijk op los :)
Als ik iets niet snap zal ik zeker van me laten horen.

Tot zover heel erg bedankt voor je hulp en van mij heb je een dikke pakkerd verdiend :-*

Iris
Plaats reactie

Terug naar “Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Emergency Kit.”