Plaats reactie
1
Enigma Software, wellicht bekend van het programma SpyHunter gaat Bleeping Computer aanklagen vanwege een negatieve review. De betreffende aanklacht is hier als PDF te downloaden.

Meer informatie is na te lezen op de website van Bleeping Computer. http://www.bleepingcomputer.com/announc ... of-speech/" onclick="window.open(this.href);return false;
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
2
Computersite verwijdert onder druk negatieve review SpyHunter

De computersite Bleeping Computer heeft onder druk een negatieve review over het progamma SpyHunter en andere referenties hierover verwijderd. SpyHunter wordt door ontwikkelaar Enigma Software omschreven als een detectie- en verwijdertool die tegen malware, Trojaanse paarden, rootkits en kwaadaardige software bescherming biedt. De recensie was afkomstig van een moderator van Bleeping Computer.

Volgens de moderator ging het om een dubieus programma. Vanwege de populariteit van Bleeping Computer, dat ruim 700.000 gebruikers heeft, was de negatieve review één van de eerste resultaten als erop 'SpyHunter' wordt gezocht. Daarop besloot Enigma Software de website aan te klagen (pdf). Bleeping Computer vroeg gebruikers vanwege de juridische kosten om een financiële bijdrage, wat uiteindelijk 72.000 dollar opleverde.

Nu meldt Enigma Software dat het een schikking heeft getroffen. De inhoud van de schikking blijft geheim, maar de negatieve recensie alsmede andere artikelen over de rechtszaak en de SpyHunter-tag zijn van de website verwijderd. In een reactie stelt Bleeping Computer het volgende. "Hoewel Bleeping Computer het niet eens is met de manier waarop het product werd aangeboden, is het duidelijk dat Enigma Software gepassioneerd is over het helpen van mensen met hun malware-infectie", aldus oprichter van de website Lawrence Abrams.

bron: https://www.security.nl/posting/506173/ ... +SpyHunter
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
3
De boodschap is inmiddels wel duidelijk. Een rechtszaak wordt sowieso een langdurige zaak.

Deze vergelijking uit 2014 zegt misschien ook wel genoeg:
https://avlab.pl/sites/default/files/fi ... st_ENG.pdf
SpyHunter turns to be the worst scanner. According to the producer, it protects against 1 116 643 threats, but in our test it detected only one sample.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
4
Een aantal hyperlinks in het bericht van Maxstar zijn reeds verwijderd (page not found), ook bij de bron van het artikel  ;D
Afbeelding
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
5
Enigma Software in beroep in zaak tegen Malwarebytes

Softwarebedrijf Enigma Software is in beroep gegaan tegen een recente uitspraak van de rechter in een zaak die het tegen anti-malwarebedrijf Malwarebytes had aangespannen. Malwarebytes beschouwt twee programma's van Enigma Software, SpyHunter en RegHunter, als potentieel ongewenste programma's.
Zo wordt SpyHunter 4 door de beveiligingssoftware van Malwarebytes in quarantaine geplaatst en uitgeschakeld. Ook kunnen gebruikers SpyHunter niet eenvoudig installeren op systemen waarop Malwarebytes draait. Volgens Enigma Software blokkeert
Malwarebytes ten onrechte de software van het bedrijf, om zo de eigen producten te bevorderen. Honderden klanten van het bedrijf zouden hierover hebben geklaagd. Daarop stapte het bedrijf naar de rechter.

Malwarebytes vroeg de rechter juist om de rechtszaak af te wijzen. Het anti-malwarebedrijf wees daarvoor naar een soortgelijke rechtszaak tussen anti-virusbedrijf Kaspersky Lab en softwarebedrijf Zango, die door Kaspersky Lab werd gewonnen. De rechter oordeelde twee weken geleden dat Malwarebytes op immuniteit kan rekenen wat betreft de claims van Enigma Software.

Klik hier om het artikel te lezen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Beveiligingssoftware (algemeen)”