1
Internet snelheid testen? Een speedtest berekent in enkele seconden de down- en uploadsnelheid van jouw internetverbinding. Je kunt alle internetverbindingen testen op deze manier dus een zowel een draadloze als een bekabelde internetverbinding. Als je jouw internet snelheid test is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Om een zo'n accuraat mogelijk meetresultaat te krijgen, is het belangrijk dat u erop let dat u geen andere programma's heeft draaien die gebruik maken van uw internetverbinding, zoals bijvoorbeeld downloads via FTP of een filesharing programma. Ook is het verstandig om programma's die intensief gebruik maken van de processor van uw computer af te sluiten.

1. Sluit alle geopende programma’s
Zorg er als eerste voor dat dat je alle programma’s op je computer hebt afgesloten. Programma’s die open staan verbruiken namelijk bandbreedte. Dit kan de uitslag van de speedtest negatief beïnvloeden.

2. Sluit alle internet pagina’s
Zorg er ook voor dat je alle andere internet pagina’s hebt gesloten. Alleen je internet browser met deze pagina mag dan open staan. Als andere pagina’s open staan wordt de uitkomst van de test negatief beïnvloed. Dit komt omdat ook deze pagina’s bandbreedte gebruiken.

3. Alleen jij gebruikt internet tijdens de test
Zorg er verder voor dat niemand anders in huis gebruik maakt van jouw internetverbinding tijdens de test. Ook hiermee wordt er bandbreedte verbruikt.

Je kunt online bij http://www.speedtest.net" onclick="window.open(this.href);return false; bijvoorbeeld je Internet snelheid testen maar ook met het gratis Windows-programma Nuria kun je je internetsnelheid meten. Het programmaatje draait grotendeels op de achtergrond en meet af en toe de snelheid van je internetverbinding, als de pc even niets te doen heeft. Nuria meet zowel de download- als de uploadsnelheid van de internetverbinding. De metingen worden uitgevoerd met up- en downloads naar diverse snelle servers op verschillende locaties. Je eigen bestanden worden niet gebruikt of ingezien.
  1. Na het downloaden en het installeren van de Nuria-software zal het programma automatisch met Windows opstarten.
  2. Nuria zit na de installatie een beetje verstopt in de Taakbalk van Windows. Klik er met de rechtermuis op om het menu te openen.
  3. (In sommige Windows-versies zitten taakbalk-icoontjes zoals die van Nuria weer verstopt onder een uitklapsymbooltje).
Via het menu van Nuria kun je zelf je internetsnelheid meten. Via het programma kun je ook snelheidsrapportages opvragen van eerdere metingen. Zo kun je zien hoe jouw internetsnelheid zich ontwikkelt door de tijd.
Afbeelding
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
3
Ik weet niet of er ook een alternatief van Nuria is voor Belgische providers, op Google kon ik geen vergelijkbaar iets vinden in ieder geval.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Plaats reactie

Terug naar “Diversen”

ComputerComputer
cron