Pagina 1 van 1

Windows sneller opstarten met Soluto

Geplaatst: 10 jun 2013 11:42
door Maxstar
Computers hebben natuurlijk de gewoonte om na verloop van tijd steeds trager te worden, niets is dan ook zo vervelender als een trage computer. Vaak is de directe oorzaak van een trager computer niet altijd even makkelijk te achterhalen, het gratis programma Soluto kan hierbij dan ook uitkomst bieden om de eventuele oorzaak te kunnen achterhalen. Soluto is een programma die alle programma's die op de achtergrond van Windows draaien onder de loep neemt en vervolgens aangeeft welke u kunt uitschakelen. De informatie die Soluto gebruikt is verkregen doordat er anoniem gegevens worden verzamelt van alle Soluto-gebruikers over programma's en processen die op de computer aanwezig zijn. Op basis van deze cloud-database worden de adviezen die Soluto weergeeft toegepast.

Soluto downloaden
Afbeelding

De installatie van Soluto is kinderlijk eenvoudig en wanneer de installatie gereed is wordt het programma vanzelf gestart, en wordt er een webpagina geopend met informatie over uw computer. Na de eerste herstart zal Soluto de eerste analyse uitvoeren "learning first boot", hierna krijgt u vervolgens te zien hoeveel tijd er benodigd was voor het opstarten van uw computer. Let wel! dit is natuurlijk een indicatie, en elke start van de computer kan dan ook een ander resultaat qua tijd opleveren.
Afbeelding

Wanneer u klikt op het icoon van Soluto in het systeemvak kunt u een online een overzicht te zien en wordt het overzicht in 3 categorieën verdeeld.
  • No-brainer Deze toepassingen zijn niet van belang en kunnen probleemloos worden uitgeschakeld.
  • Potentially removable Deze toepassingen zijn gebruikersafhankelijk, niet essentieel en kunnen eveneens uitgeschakeld worden.
  • Cannot be removed with Soluto (yet..) De ze toepassingen kunnen niet worden uitgeschakeld.
Afbeelding

Van elke categorie programma’s krijgt u te zien hoeveel programma’s er actief zijn en hoeveel tijd het opstarten ervan in beslag neemt. Eveneens kunt u bij elk van deze programma’s extra informatie weergeven en krijgt u een beschrijving van het programma te zien en informatie van wat andere gebruikers hiermee gedaan hebben. Zo krijgt u dus eigenlijk al een advies wat u hiermee het beste zou kunnen doen, maar het is natuurlijk niet verplicht om deze informatie geheel op te volgen want deze zijn namelijk gebaseerd op de verkregen gebruikersinformatie en ervaringen van andere Soluto gebruikers.

De categorieën No-brainer en Potentially removable zijn eigenlijk de twee categorieën waarnaar je moet kijken om te kunnen bepalen of je ergens een winst in de opstarttijd kunt verkrijgen door bepaalde programma's te verwijderen of vertraagd te laten opstarten zodat deze het opstartproces van Windows zelf niet meer kunnen beïnvloeden. Echter wanneer u Soluto weer van uw computer verwijderd dan worden alle wijzigingen weer ongedaan gemaakt!

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent Soluto of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen