Speccy - Handleiding

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor diverse software
Gebruikersavatar
Kape
VIP PC Helpforum
Berichten: 551
Lid geworden op: 18 jun 2010 09:34
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Win 7
AV: AVG
FW: Comodo

#1

13 okt 2013 11:04

Via Windows kan je heel wat informatie verzamelen over de werking van je PC, maar dit zit verspreid over allerlei onderdelen en je moet vaak erg ver gaan zoeken om de noodzakelijke gegevens te vinden. Speccy van Piriform doet dit snel en overzichtelijk voor jou.

Afbeelding

Speccy downloaden kan als je hier klikt, kies bovenaan rechts voor "Download Latest Version".

Speccy is een zeer handig tooltje dat aardig wat info geeft over het inwendige van de computer ... besturingssysteem, updates, hardware, temperaturen, netwerkverbinding, enz. Op diverse fora wordt het gebruik van dit programma regelmatig voorgesteld aan forumgebruikers om een beter inzicht te krijgen in hun systeem (zonder gevaar voor de privacy) en zo op een snellere manier tot een concrete oplossing te komen voor de problematiek.

Na inzet van Speccy krijg je een overzichtsscherm te zien met de belangrijkste informatie over je PC.

Afbeelding

Voor elk onderdeel kan je dan via klikken in de linkerbalk, meer specifieke informatie opvragen die je kan helpen bij het ontdekken van (eventuele) problemen of gewoon om de informatie over onderdelen en de werking ervan te bekijken. Een voorbeeldje van zo één onderdeel:

Afbeelding

Indien er - op een forum - gevraagd wordt naar de informatie via Speccy, kan je een URL creëren die je aan de helpers kan meedelen voor nazicht. Heb je geen werkende internetverbinding dan kan je de gegevens van Speccy ook opslaan in een tekstbestand en dit ter beschikking stellen voor nazicht of voor eigen gebruik.

Afbeelding

Let er in dit geval wel op dat je bij publicatie het serienummer van Windows uit het tekstbestand verwijdert.
Plaats reactie

Terug naar “Software”