Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Windows 7 backup maken

wo 13 okt, 2010 16:22:51

In het onderhoudscentrum van Windows 7 kunt u backup van uw bestanden maken of terugzetten.
Hiervoor gaat u naar het configuratiescherm en dan naar Systeem en beveiliging, klik hier op de optie "Back-up maken en terugzetten" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Zodra u op de optie "Back-up maken en terugzetten" heeft aangeklikt krijgt u volgend scherm te zien.
Hier klikt u op de optie "Back-up instellen" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Zodra u op de optie "Back-up instellen" heeft geklikt zal Windows de backup gaan voorbereiden dit kan enkele minuten duren.

Afbeelding

Als Windows gereed is met het voorbereiden van de backup geeft u op waar de backup opgeslagen moet worden en klik op Volgende, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

U krijgt nu twee mogelijkheden voor de backup.
1. Door Windows laten bepalen (aanbevolen)
2. Zelf bepalen
Als u bijvoorbeeld belangrijke bestanden zoals documenten, e-mail e.d. op een andere partitie of harde schijf hebt opgeslagen kiest u voor de optie "Zelf bepalen".

Afbeelding

Geavanceerde backup instellingen (optie "Zelf bepalen")
Als u heeft gekozen voor de optie "Zelf bepalen" krijgt u onderstaand scherm te zien, hier geeft u aan welke mappen of partitie(s) u mee wilt nemen in de backup.

Afbeelding

Backup instellingen (controle).
Zodra u op volgende hebt geklikt krijgt u onderstaand scherm te zien, waar u de instellingen nog kunt controleren.
Als alle instellingen correct zijn klikt u op "Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nadat u op "Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren" heeft geklikt krijgt u volgend scherm te zien, hier ziet u de voortgang van de backup die gemaakt wordt.

Afbeelding

Zodra u op de "Details bekijken" klikt krijgt u onderstaand scherm te zien, hier ziet u ook de voortgang van de backup, maar ook wat er naar de backup wordt weggeschreven.

Afbeelding

Als de gemaakte backup gereed is kunt u dat op het onderstaande scherm zien, hier wordt ook de nodige informatie getoond over de gemaakte backup zoals, de datum waarop de backup gemaakt is en op welke datum er een nieuwe backup gemaakt zal gaan worden.

De Automatische backup staat ingesteld op Zondag (19:00), dus elke Zondag om 19:00 zal er een nieuwe backup gemaakt worden van het systeem.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast