Windows 7 backup maken

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor Windows 7
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 203
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

In het onderhoudscentrum van Windows 7 kunt u backup van uw bestanden maken of terugzetten.
Hiervoor gaat u naar het configuratiescherm en dan naar Systeem en beveiliging, klik hier op de optie "Back-up maken en terugzetten" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Zodra u op de optie "Back-up maken en terugzetten" heeft aangeklikt krijgt u volgend scherm te zien.
Hier klikt u op de optie "Back-up instellen" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Zodra u op de optie "Back-up instellen" heeft geklikt zal Windows de backup gaan voorbereiden dit kan enkele minuten duren.

Afbeelding

Als Windows gereed is met het voorbereiden van de backup geeft u op waar de backup opgeslagen moet worden en klik op Volgende, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

U krijgt nu twee mogelijkheden voor de backup.
1. Door Windows laten bepalen (aanbevolen)
2. Zelf bepalen
Als u bijvoorbeeld belangrijke bestanden zoals documenten, e-mail e.d. op een andere partitie of harde schijf hebt opgeslagen kiest u voor de optie "Zelf bepalen".

Afbeelding

Geavanceerde backup instellingen (optie "Zelf bepalen")
Als u heeft gekozen voor de optie "Zelf bepalen" krijgt u onderstaand scherm te zien, hier geeft u aan welke mappen of partitie(s) u mee wilt nemen in de backup.

Afbeelding

Backup instellingen (controle).
Zodra u op volgende hebt geklikt krijgt u onderstaand scherm te zien, waar u de instellingen nog kunt controleren.
Als alle instellingen correct zijn klikt u op "Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nadat u op "Instellingen opslaan en Back-up uitvoeren" heeft geklikt krijgt u volgend scherm te zien, hier ziet u de voortgang van de backup die gemaakt wordt.

Afbeelding

Zodra u op de "Details bekijken" klikt krijgt u onderstaand scherm te zien, hier ziet u ook de voortgang van de backup, maar ook wat er naar de backup wordt weggeschreven.

Afbeelding

Als de gemaakte backup gereed is kunt u dat op het onderstaande scherm zien, hier wordt ook de nodige informatie getoond over de gemaakte backup zoals, de datum waarop de backup gemaakt is en op welke datum er een nieuwe backup gemaakt zal gaan worden.

De Automatische backup staat ingesteld op Zondag (19:00), dus elke Zondag om 19:00 zal er een nieuwe backup gemaakt worden van het systeem.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Plaats reactie

Terug naar “Windows 7”