Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Windows 8 Herstel DVD gebruiken

wo 14 nov, 2012 16:19:45

Als u van de Windows 8 DVD opstart zijn er diverse mogelijkheden waarmee u het systeem kunt herstellen in het geval van problemen, in dit topic zullen we de mogelijkheden die Windows 8 geeft verder omschrijven.
Voordat u van de Windows 8 DVD kunt opstarten dient dit in de BIOS wel aangepast te zijn, hieronder leest u hoe u dat kunt doen.

Opstarten vanaf de recovery CD instellen in de BIOS
  • Indien de pc niet start van de Windows Vista / 7 (seven) recovery-cd herstart je de computer.
  • Druk bij het starten van de computer onmiddellijk op de toets die nodig is om in het BIOS setup programma te komen. Meestal is dit F2, F10, F12 of de DEL toets. Op sommige computers kan het ook een andere toets zijn, maar dan zie je dit verschijnen in het opstartscherm wanneer je de computer opstart.
  • In het BIOS kan je via de tab-toets en de pijltjes-toetsen navigeren. Via de Enter-toets kan je de wijzigingen bevestigen.
  • Zoek waar je de opstartvolgorde kan wijzigen. Dit wordt aangeduid als Boot, Boot Order, Boot options, Boot Sequence.
  • Zorg dat de CD/DVD-drive als eerste ingesteld staat. (first bootdevice)
  • Wanneer dit gebeurd is ga je naar het menu Exit en kies je voor Exit and save changes.
  • De computer moet nu kunnen starten van de recovery-cd


Opstarten vanaf de Windows 8 DVD
In het eerste scherm wat verschijnt kiest u de gewenste taal en klikt u op "Volgende" in het onderstaande scherm kiest u echter niet installeren maar kiest u de optie "Uw computer herstellen" dat links onderin het scherm staat vermeld.

Afbeelding


In het volgende scherm worden drie opties getoond "Doorgaan" waarmee u het systeem normaal kunt opstarten in Windows, "PC Problemen oplossen" en "De PC uitzetten" maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Afbeelding


Bij de optie "PC Problemen oplossen" worden er drie opties getoond, met de optie "PC vernieuwen" en "Fabrieksherste" kunt u Windows opnieuw installeren deze twee opties staan verder toegelicht in de onderstaande handleidingen.

Afbeelding


Bij de optie "geavanceerde opties" krijgt u wederom een nieuw scherm te zien met vier opties zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.

Afbeelding


Met behulp van de optie "Systeemherstel" kunt u zoals in Windows zelf een systeemherstelpunt terug plaatsen, met de optie "herstellen met een installatiekopie" kunt u een eerder gemaakte back-up / systeemkopie terug plaatsen indien deze aanwezig is, (een systeemkopie / back-up is niet standaard aanwezig, deze dient u zelf aangemaakt te hebben).
Met de optie "Automatisch herstellen" kunt u automatisch het systeem laten herstellen.
De laatste optie is de "Opdrachtprompt" waarmee handmatig met commando's het systeem kan herstellen.

Met behulp van de "Opdrachtprompt" kunt u bijvoorbeeld de "Master Boot Record" herstellen mocht het systeem problemen hebben bij het opstarten, hiermee zal de standaard boot-loader van Windows 8 ingesteld worden. (Bij dual-boot) installaties zullen andere geïnstalleerde besturingssystemen niet meer kunnen opstarten. Om een dual-boot te herstellen kunt u daarvoor gebruik maken van bootrec.exe /rebuildbcd.

Ook de MBR en Boot kunnen hersteld worden. (gebruik deze commando's alleen als u zeker weet wat u doet!)
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildbcd

(Let op!!! de spatie na bootrec.exe en de / 'slash')

Via de "Opdrachtprompt" kunt u ook handmatig bijvoorbeeld het Windows register aanpassen, door achter de commandprompt regedit.exe op te geven, systeemherstel kunt u starten door het commando rstrui.exe op te geven. Zo biedt de opdrachtprompt van Windows via de Windows 8 herstel DVD vele mogelijkheden om het systeem te herstellen.

Meer informatie over het gebruik van commando's via de "Command Prompt" kunt u navragen op het forum aangezien de instructies over het algemeen probleem afhankelijk zijn.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het aanmaken van een Windows 8 Herstel DVD of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast