Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Windows 8 Microsoft-account

ma 05 nov, 2012 15:02:43

Wanneer je Windows 8 installeert kan je op de standaard manier inloggen (gebruikersnaam & wachtwoord) maar je kunt ook op andere manieren inloggen zoals met een Picture Password, Pincode of een Windows Live of Hotmail account genaamd Microsoft Account.
Een Microsoft-account is eigenlijks niets anders dan een Windows Live ID dat eigenlijk gewoon een Hotmail of Live adres is. Met dit email-adres met bijbehorend wachtwoord kan je gebruikt maken van de verschillende internetdiensten van Microsoft zoals Hotmail / Outlook.com, SkyDrive en Xbox Live maar ook voor de app-store van Windows 8.

Tijdens de installatie van Windows 8 kan je een Microsoft-account aanmaken als je hier nog niet over beschikt. Echter is het wellicht handig om dit vooraf te doen via account.live.com zodat je het gehele account al naar wens kunt instellen.

Afbeelding


Waarom een Microsoft-account gebruiken in plaats van een Lokaal account?
Eén van de redenen om gebruik te maken van een Microsoft-account is dat je op deze manier instellingen kun synchroniseren met andere computer die beschikken over Windows 8, zo kun je dus eenvoudig je tablet of Ultrabook met Windows 8 voorzien van de instellingen die je eerder op bijvoorbeeld de desktop hebt doorgevoerd.

Met het Microsoft-account heb je ook direct toegang tot de SkyDrive servers van Microsoft waar je 7 GB aan ruimte hebt voor het opslaan van bestanden die je bijvoorbeeld op meerdere locaties toegankelijk wilt hebben.

Daarnaast kan je het Microsoft-account koppelen aan andere sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Flickr, Google en LinkedIn waardoor alle contactpersonen van de verschillende sociale netwerken direct zichtbaar zijn in de applicatie Personen.

Lokaal account omzetten naar een Microsoft-account.
  • klik vanuit de charm (menu wat rechts in beeld komt als je met de muis in de rechterbovenhoek van het scherm gaat staan) op Instellingen en daarna op Pc-instellingen wijzigen.
  • klik in het linkerdeelvenster op Gebruikers.
  • klik op Stap over op een Microsoft-account en volg de instructies.
Afbeelding

Als je geen e-mailadres hebt, kun je er een maken. Dat doe je als volgt:
  • klik vanuit de charm (menu wat rechts in beeld komt als je met de muis in de rechterbovenhoek van het scherm gaat staan) op Instellingen en daarna op Pc-instellingen wijzigen.
  • klik in het linkerdeelvenster op Gebruikers.
  • klik op Switch to a Microsoft account (Overschakelen op een Microsoft-account).
  • In het dialoogvenster Aanmelden met een Microsoft-account tik of klik je op Aanmelden voor een nieuw e-mailadres en volg je de instructies.

Windows Store & Microsoft-account.
Om gebruik te kunnen maken van de Windows Store heb je een Microsoft-account nodig om de betaalde applicaties te kunnen downloaden en gebruiken, doordat je een Microsoft-account kunt synchroniseren met andere computer die beschikken over Windows 8 kan je dan ook direct van jouw gekochte applicaties gebruik maken als je op andere machines met het Microsoft-account inlogt.

Privacy?
Bij het gebruik van een Microsoft-account worden er natuurlijk persoonlijke gegevens opgeslagen op de server van Microsoft, Microsoft geeft aan dat het de privacy van haar gebruikers respecteert en alle gegevens zeer goed beveiligt.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast