Windows 8 Microsoft-account

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor Windows 8
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41938
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#1

05 nov 2012 15:02

Wanneer je Windows 8 installeert kan je op de standaard manier inloggen (gebruikersnaam & wachtwoord) maar je kunt ook op andere manieren inloggen zoals met een Picture Password, Pincode of een Windows Live of Hotmail account genaamd Microsoft Account.
Een Microsoft-account is eigenlijks niets anders dan een Windows Live ID dat eigenlijk gewoon een Hotmail of Live adres is. Met dit email-adres met bijbehorend wachtwoord kan je gebruikt maken van de verschillende internetdiensten van Microsoft zoals Hotmail / Outlook.com, SkyDrive en Xbox Live maar ook voor de app-store van Windows 8.

Tijdens de installatie van Windows 8 kan je een Microsoft-account aanmaken als je hier nog niet over beschikt. Echter is het wellicht handig om dit vooraf te doen via account.live.com zodat je het gehele account al naar wens kunt instellen.
Afbeelding
Waarom een Microsoft-account gebruiken in plaats van een Lokaal account?
Eén van de redenen om gebruik te maken van een Microsoft-account is dat je op deze manier instellingen kun synchroniseren met andere computer die beschikken over Windows 8, zo kun je dus eenvoudig je tablet of Ultrabook met Windows 8 voorzien van de instellingen die je eerder op bijvoorbeeld de desktop hebt doorgevoerd.

Met het Microsoft-account heb je ook direct toegang tot de SkyDrive servers van Microsoft waar je 7 GB aan ruimte hebt voor het opslaan van bestanden die je bijvoorbeeld op meerdere locaties toegankelijk wilt hebben.

Daarnaast kan je het Microsoft-account koppelen aan andere sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Flickr, Google en LinkedIn waardoor alle contactpersonen van de verschillende sociale netwerken direct zichtbaar zijn in de applicatie Personen.

Lokaal account omzetten naar een Microsoft-account.
  • klik vanuit de charm (menu wat rechts in beeld komt als je met de muis in de rechterbovenhoek van het scherm gaat staan) op Instellingen en daarna op Pc-instellingen wijzigen.
  • klik in het linkerdeelvenster op Gebruikers.
  • klik op Stap over op een Microsoft-account en volg de instructies.
Afbeelding
Als je geen e-mailadres hebt, kun je er een maken. Dat doe je als volgt:
  • klik vanuit de charm (menu wat rechts in beeld komt als je met de muis in de rechterbovenhoek van het scherm gaat staan) op Instellingen en daarna op Pc-instellingen wijzigen.
  • klik in het linkerdeelvenster op Gebruikers.
  • klik op Switch to a Microsoft account (Overschakelen op een Microsoft-account).
  • In het dialoogvenster Aanmelden met een Microsoft-account tik of klik je op Aanmelden voor een nieuw e-mailadres en volg je de instructies.

Windows Store & Microsoft-account.
Om gebruik te kunnen maken van de Windows Store heb je een Microsoft-account nodig om de betaalde applicaties te kunnen downloaden en gebruiken, doordat je een Microsoft-account kunt synchroniseren met andere computer die beschikken over Windows 8 kan je dan ook direct van jouw gekochte applicaties gebruik maken als je op andere machines met het Microsoft-account inlogt.

Privacy?
Bij het gebruik van een Microsoft-account worden er natuurlijk persoonlijke gegevens opgeslagen op de server van Microsoft, Microsoft geeft aan dat het de privacy van haar gebruikers respecteert en alle gegevens zeer goed beveiligt.
Plaats reactie

Terug naar “Windows 8”