Pagina 1 van 1

Windows 8 Classic Shell - Start menu installeren

Geplaatst: 28 okt 2012, 14:35
door Maxstar
Het is inmiddels alom bekend dat de klassieke startmenu dat we kennen vanaf Windows 95 sinds de komst van Windows 8 verleden tijd is. Eerder waren er al diverse tweaks beschikbaar waarbij het klassieke startmenu binnen Windows 8 weer toegankelijk gemaakt kon worden.
Momenteel zijn er dan ook diverse "third party" applicaties waarmee dit mogelijk is, echt werken deze niet allemaal even goed. Een gratis programma wat erg goed werkt is "Classic Shell" die via de onderstaande link te downloaden is.
Dit programma bevat zoals vele andere alternatieven geen ongewenste software die al dan niet optioneel bijvoorbeeld hinderlijke toolbars op het systeem installeert.
Installatie / configuratie
Indien u geen gebruik wilt maken van de klassieke versie van Internet Explorer en de Windows Verkenner, schakel deze dan tijdens de installatie uit.
Afbeelding

Als de installatie gereed is krijg je een keuzemenu te zien waaruit je drie verschillende lay-outs van het startmenu kan kiezen.
  • Windows Classic
  • Windows XP
  • Windows Vista / 7
Afbeelding

Onder het tabblad "Basic settings" en "Skins" kan het start menu geheel naar wens worden ingesteld. Hier kunnen onder andere de toetsinstellingen worden aangepast van het startmenu.
Standaard start Windows 8 op met met zogenaamde Metro intreface, echter is dit ook in dit programma uit te schakelen zodat u na het opstarten direct op het bureaublad uitkomt.
Afbeelding

Re: Windows 8 Classic Shell - Start menu installeren

Geplaatst: 04 jul 2013, 18:35
door Far_Out
Dit is gepost in Nov 2012, is dit nog steeds de beste oplossing om Start Screen terug te krijgen en Metro te cancellen bij opstarten?

Re: Windows 8 Classic Shell - Start menu installeren

Geplaatst: 04 jul 2013, 18:46
door Maxstar
Hoi,

Ja hoor, ik gebruik deze "third party" software nog steeds met volle tevredenheid op een Windows 8 systeem.
Er zijn inmiddels heel veel andere programma's maar deze werkt vooralsnog het beste en is tevens gewoon gratis. :good:

Re: Windows 8 Classic Shell - Start menu installeren

Geplaatst: 04 jul 2013, 18:48
door Far_Out
Meteen checken dan, thx :good: