Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Windows 8 installatie

ma 04 apr, 2011 10:31:45

In deze tutorial zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Windows 8 moet installeren, gaat u Windows 8 installeren op een nieuwe computer dan kunt u direct vanaf de Windows dvd opstarten, gaat u een bestaande Windows installatie vervangen, dan zult u eerst belangrijke gegevens moeten veiligstellen, voordat u begint aan de installatie.

Om de computer van de Windows dvd te kunnen laten opstarten moet in de BIOS van de computer de bootvolgorde zo aangepast worden, dat de dvd-speler als first boot ingesteld staat.

Nu zal de computer van de Windows dvd opstarten en krijgt u onderstaand scherm te zien.

Afbeelding

In het volgende scherm kiezen we de taal, indeling voor tijd en de toetsen bord indeling.

Afbeelding

Nu klikken we op de knop "nu installeren" om de Windows 8 installatie te starten.

Afbeelding

Nu gaan we de productcode van Windows 8 invoeren, dit is een combinatie van 5 x 5 letters en cijfers, zodra we de productcode hebben ingevoerd klikken we op "Next" / "volgende"

Afbeelding

In het volgende scherm krijgen we de licentie voorwaarden van Windows 8 te zien, hiervoor moet u een vinkje plaatsen bij "ik ga akkoord met de licentievoorwaarden".

Afbeelding

Op het onderstaande scherm zien we twee opties, wij klikken hier dus op "Aangepaste installatie (geavanceerd)"

Afbeelding

Nu moeten we de harde schijf selecteren waarop we Windows 8 willen gaan installeren, hiervoor kunt bij de optie "Stationsopties (geavanceerd)", bijvoorbeeld de schijf vergroten of verkleinen en formatteren.

Afbeelding

In het volgende scherm worden de installatie voorbereid, en zullen alle bestanden vanaf de Windows dvd naar de harde schijf worden gekopieerd.

Afbeelding

Nu moeten we een computernaam opgeven.

Afbeelding

In het volgende scherm kunnen we kiezen voor de standaard instellingen of aangepaste instellingen voor onder andere het netwerk.
Hier kiezen we voor "Use express settings"

Afbeelding

In het volgende scherm kunnen we het gebruikersaccount koppelen aan een Microsoft Account (E-mail-adres) om bijvoorbeeld gebruik te maken van de Windows Store of voor het synchroniseren van bestanden.
Wilt u dit niet klik dan op "Don't want to sign in with a Microsoft account?"

Afbeelding

Kies hierna in het volgende scherm voor "Local account"

Afbeelding

Nu moeten we een gebruikersnaam en eventueel een wachtwoord opgeven, later kunt u via gebruikersaccounts in het configuratiescherm nog meer gebruikers toevoegen.

Afbeelding

We komen na het klikken op "Finish" automatisch in de Metro interface van Windows uit.

Afbeelding

Door middel van de 'Tiles' kunnen we nu door Windows 8 navigeren.

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast