Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Windows 8.1 Secure Boot inschakelen UEFI

zo 20 okt, 2013 11:23:51

UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) is de vervanger van de welbekende BIOS, en net zoals de BIOS is UEFI een systeem dat controleert welke apparaten (hardware) er is aangesloten en welke vervolgens opgestart dienen te worden. UEFI is een heel stuk uitgebreider dan het oude BIOS, en is daarmee eigenlijk een lichtgewicht besturingssysteem geworden.

Computers die aan de UEFI versie 2.x specificaties voldoen kunnen gebruik maken van de Secure Boot functionaliteit. Secure Boot is geheel nieuw sinds de komst van Windows 8, en hiermee wordt voorkomen dat tijdens het opstarten schadelijke software kan opstarten bij het boot-proces van Windows. In de meeste gevallen staat UEFI uitgeschakeld in de BIOS en afhankelijk van de fabrikant van het moederbord kunt u deze zelf inschakelen. Let er wel op dat na het inschakelen van UEFI het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd dient te worden. Eenmaal ingeschakeld kunt u het ook niet meer uitschakelen, want Windows zal dan niet meer kunnen opstarten.

Windows 8.1 Secure Boot inschakelen UEFI
Hieronder leest u hoe u UEFI kunt inschakelen op een voorgeïnstalleerde Windows 8 of Windows 8.1 installatie, het onderstaande is niet van toepassing op een Windows 8 installatie die geïnstalleerd is via een upgrade van Windows 7.
  • Druk op de Windows-toets + C op de Charms Bar te openen.
  • Klik vervolgens op instellingen en kies onderaan het scherm voor de optie PC instellingen wijzigen.
  • Klik vervolgens op Bijwerken en herstellen, en kies hier voor de optie Systeemherstel.
  • Klik vervolgens bij geavanceerde opstartopties op de knop Nu opnieuw opstarten.
  • Na de herstart kiest u in het keuzescherm voor Problemen oplossen en klikt u vervolgens op Geavanceerde opties.
  • Kies hier voor de optie “UEFI Firmware Settings” en herstart de computer.

Afbeelding

  • Nu kunt u de BIOS/UEFI openen en SecureBoot inschakelen.
  • Het inschakelen van Secure Boot is afhankelijk van de gebruikte hardware raadpleeg hiervoor de handleiding of vraag advies op het forum.

Windows 8.1 Secure Boot inschakelen UEFI - vraag en antwoord
Wanneer het middels de bovenstaande instructies niet is gelukt om Secure Boot in te schakelen kunt u voor vragen en hulp terecht bij het forum Computerproblemen & vragen [software] in het subforum Windows 8, 7, Vista & XP.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast