1
Microsoft heeft afgelopen donderdag Windows 8.1 als gratis update vrijgegeven voor bestaande Windows 8-gebruikers. Microsoft gebruikt de Windows Store voor het beschikbaar stellen van de download en upgrade naar Windows 8.1.Wanneer u Windows 8 al gebruikt bent u ongetwijfeld bekend met deze online winkel voor apps en software. Zorg er wel voor dat u minimaal 16 GB aan vrije schijfruimte hebt, anders is het namelijk niet mogelijk om de gratis upgrade c.q. update van Windows 8.1 te installeren.

Het downloaden en installeren van Windows 8.1 is voor huidige Windows 8-gebruikers zeer eenvoudig. Het is niet noodzakelijk om voor deze upgrade gebruik te maken van een Microsoft-account, maar wordt door Microsoft wel aangeraden. Open vervolgens de Windows Store en wanneer u in de digitale winkel van Microsoft terechtkomt , zal u direct op het startscherm een grote Windows 8.1-tegel zien. Klik hier vervolgens op, en bevestig dat het bestand gedownload mag worden. Als het downloaden van Windows 8.1 voltooid is, zal er een melding verschijnen dat de pc enkele malen opnieuw opgestart zal worden. Hieronder leest u de complete voortgang en handelingen voor het downloaden en installeren van Windows 8.1
Afbeelding
Back-up maken van uw Windows 8 installatie
Voor de installatie van Windows 8.1 kunt u op twee manieren een back-up maken, dit kan middels een systeemkopie of de back-up van bestanden en mappen inclusief een systeemkopie. Wanneer de back-up gereed is het verstandig om te testen of deze functioneert, want als blijkt dat er problemen zijn met betrekking tot bijvoorbeeld het terug plaatsen heeft u natuurlijk niets aan deze back-up als het upgraden naar Windows 8.1 problemen geeft. Mocht u Windows 8.1 vanuit een schone versie van Windows 8 willen installeren kunt u uw Windows 8 installatie opnieuw installeren via de optie "PC vernieuwen" en "Fabrieksherstel". Windows 8.1 downloaden en installeren
 • Wanneer u de upgrade naar Windows 8.1 (RT) installeert op een laptop of tablet sluit deze dan altijd aan op het netstroom, de upgrade neemt namelijk enige tijd in beslag.
 • Open vervolgens via de "Charmbar" het startscherm van Windows 8, en klik vervolgens op de tegel van de Windows Store.
 • U ziet nu de grote tegel voor de "Gratis upgrade naar Windows 8.1" in beeld staan zoals op de eerder geplaatste afbeelding.
 • Klik in het volgende scherm op de knop "Downloaden", de upgrade naar Windows 8.1 is 3,42 GB groot.
Afbeelding
 • Het downloaden van de Windows 8.1 upgrade kan enige tijd in beslag nemen, bij een wat tragere WiFi verbinding raden we zeker aan een bekabelde internetverbinding te gebruiken.
 • Tijdens het downloaden van de Windows 8.1 upgrade kunt u uw computer gewoon blijven gebruiken, er zal na afloop van het downloaden een melding worden gegeven dat deze gereed is voor installatie.
 • Als de het downloaden gereed is klikt u bij de onderstaande melding op de knop "Nu opnieuw opstarten".
Afbeelding
 • Na het opnieuw opstarten van de computer zal de installatie van de Windows 8.1 upgrade direct starten.
 • Wanneer u in het voorgaande scherm voor sluiten heeft gekozen zal de installatie bij de eerst volgende herstart van de computer worden uitgevoerd.
 • Als de voorbereidingen van de installatie gereed is, krijgt u de licentievoorwaarden te zien.
 • Klik hier vervolgens op "Akkoord" om door te gaan.
 • Vervolgens kunt u de "Expressinstellingen aanpassen" kies voor "Expressinstellingen gebruiken" als u niet wilt aanpassen en direct door wilt gaan.
 • Vervolgens dient u het wachtwoord van uw lokale account of Microsoft account op te geven ter verificatie.
 • Klik daarna op "Volgende" of de Enter-toets, waarna u vervolgens een Microsoft Account kunt insellen en SkyDrive kunt configureren.
 • Vervolgens wordt u op de normale wijze aangemeld bij Windows 8.1.
Windows 8.1 vraag en antwoord
Wanneer u vragen heeft omtrent het installeren van Windows 8.1 kunt u voor hulp terecht bij het forum Computerproblemen & vragen [software] in het subforum Windows 8, 7, Vista & XP.
Afbeelding

Terug naar “Windows 8”

ComputerComputer