Windows 8.1 niet te downloaden via de Store

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor Windows 8
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42432
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

Wanneer u beschikt over een geldige licentie van Windows 8, kunt u gratis upgraden naar Windows 8.1 (of Windows RT 8.1). De upgrade naar Windows 8.1 wordt aangeboden via de Windows Store. Deze update naar Windows 8.1 wordt via een grote tegel in het hoofdscherm van de Windows Store aangegeven. Echter kan het voorkomen dat Windows 8.1 niet te downloaden is via de Store, en dit kan diverse oorzaken hebben.

Om te kunnen upgraden naar Windows 8.1 dient Windows voorzien te zijn van de laatste updates, wanneer Windows 8.1 niet via de Store wordt aangeboden controleer dan als eerste of de laatste update voor Windows 8 zijn geinstalleerd met in het bijzonder de update "KB 2871389", mocht deze niet aanwezig zijn of niet via Windows Update geinstalleerd worden kunt u deze handmatig installeren.

Wanneer u problemen heeft met het downloaden en installeren van Windows 8.1 kunt u de onderstaande aanwijzingen uitvoeren. Hoewel de upgrade naar Windows 8.1 vermoedelijk geheel zonder problemen zal installeren en al uw instellingen, bestanden en software ongewijzigd blijven, is het altijd verstandig om goede een back-up te maken en te controleren of deze functioneert.

Back-up maken van uw Windows 8 installatie
Voor de installatie van Windows 8.1 kunt u op twee manieren een back-up maken, dit kan middels een systeemkopie of de back-up van bestanden en mappen inclusief een systeemkopie. Wanneer de back-up gereed is het verstandig om te testen of deze functioneert, want als blijkt dat er problemen zijn met betrekking tot bijvoorbeeld het terug plaatsen heeft u natuurlijk niets aan deze back-up als het upgraden naar Windows 8.1 problemen geeft. Mocht u Windows 8.1 vanuit een schone versie van Windows 8 willen installeren kunt u uw Windows 8 installatie opnieuw installeren via de optie "PC vernieuwen" en "Fabrieksherstel". Windows 8 updates controleren
Wanneer de upgrade naar Windows 8.1 niet via de Windows Store wordt aangeboden voer dan als eerste Windows Update uit, het is daarbij van essentieel belang dat de update "KB 2871389" geinstalleerd is. Via de onderstaande instructies kunt u handmatig Windows Update starten en controleren op beschikbare updates.
  • Klik / veeg aan de linkerkant op uw scherm waardoor de "Charmbar" verschijnt.
  • Klik hier vervolgens op "Instellingen" en klik onderaan op de optie "PC Instellingen wijzigen".
  • Kies vervolgens onderaan in het volgende scherm de optie "Windows Update" en klik op de knop "Nu naar updates zoeken".
  • Als het zoeken naar updates gereed is en er belangrijke updates beschikbaar zijn klikt u op de knop "Installeren".
  • Het is van essentieel belang dat de update "KB 2871389" is geinstalleerd en dit kunt controleren via het "Configuratiescherm > Windows updates"
  • Klik hier vervolgens in het linker deelvenster op "Geschiedenis van updates weergeven".
Afbeelding Wanneer de upgrade naar Windows 8.1 naar een herstart van de computer nog niet wordt weergegeven in de Windows Store gebruikt u misschien een versie van Windows 8 die de upgrade naar Windows 8.1 via de Windows Store niet ondersteunt. De volgende versie van Windows 8 ondersteunen niet de upgrade naar Windows 8.1
  • Windows 8 Enterprise
  • Versies van Windows 8 Pro die gebruik maken van de KMS activatie.
  • Versies van Windows 8 die geinstalleerd zijn via een MSDN ISO, en geactiveerd zijn via een meervoudige licentiesleutel.
Windows 8.1 niet te downloaden via de Store - vraag en antwoord
Wanneer het middels de bovenstaande instructies niet is gelukt van de upgrade naar Windows 8.1 te installeren kunt u voor vragen en hulp terecht bij het forum Computerproblemen & vragen [software] in het subforum Windows 8, 7, Vista & XP.
Plaats reactie

Terug naar “Windows 8”