Windows 8.1 Preview downloaden en installeren

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor Windows 8
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41933
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#1

27 jun 2013 09:03

Sinds 26 juni is de Windows 8.1 preview beschikbaar via de Windows Store en later als ISO te downloaden van de website van Microsoft. De Windows 8.1 preview is enkel en alleen beschikbaar in de talen Arabic, English (US), Chinese (Simplified), Chinese (Traditional), French, German, Japanese, Korean, Portuguese (Brazil), Russian, Spanish, Swedish, and Turkish.
Wanneer je Windows 8.1 installeert op een Windows 8 systeem met een andere taal is het alleen mogelijk om de opgeslagen bestanden te behouden, de geïnstalleerde apps en instellingen zullen echter verloren gaan.
Ook wanneer je een Windows 8 installatie gebruikt met een language pack of language interface pack (LIP), zullen deze verwijderd worden wanneer u de upgrade naar de Windows 8.1 Preview zal uitvoeren.

Windows 8.1 Preview informatie
Er zijn twee manieren om de Windows 8.1 Preview te installeren, via de Windows Store of via het ISO bestand wat te downloaden is van de website van Microsoft. Wanneer de reeds geïnstalleerde versie van Windows 8 gebruik maakt van één van de 13 eerder genoemde talen is het aan te bevelen om de Windows 8.1 Preview te installeren via de Windows Store. Echter is het niet mogelijk om een installatie-schijf aan te maken wanneer de Windows 8.1 Preview via de Windows Store wordt gedownload en geïnstalleerd.
 • Windows RT versie kunnen alleen maar via de Windows Store upgraden naar de Windows 8.1 Preview (een installatie via de ISO is niet mogelijk).
 • Wanneer je Windows 8 gebruikt in een andere taal dan de eerder genoemde dient u gebruik te maken van de ISO.
 • Ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van Windows 8 Enterprise, dient er tevens gebruik gemaakt te worden van de ISO en is een upgrade via de Windows Store niet mogelijk.
 • Wanneer de Windows 8.1 Preview via de Windows Store wordt geïnstalleerd op een Windows 8 Pro installatie met Windows Media Center blijft deze behouden.
 • Indien de Windows 8.1 Preview via de via de ISO wordt geïnstalleerd op een Windows 8 Pro installatie met Windows Media Center zal deze verwijderd worden en dient deze opnieuw via de Windows 8 Pro pack of Windows 8 Media Center Pack opnieuw geïnstalleerd te worden.
Windows 8.1 Preview licentie
 • Wanneer de Windows 8.1 Preview geïnstalleerd wordt via de Windows Store is het niet nodig om een licentie-code op te geven.
 • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de ISO dan heb je de licentie-code nodig die vermeld staat op de website.
Windows 8.1 Microsoft Account en Media center
Wanneer je gebruik wilt maken van de Windows 8.1 Preview versie dien je gebruik te maken van een Microsoft Account, de optie om gebruik te maken van een lokaal account zal wel aanwezig zijn in de officiële release van Windows 8.1

Windows 8.1 Preview installeren
Wanneer u de Windows 8.1 Preview installeert is het niet mogelijk om deze update ongedaan te maken, hiervoor zult u Windows 8 naar de fabrieks toestand moeten herstellen wij raden dus aan om een goede back-up te maken van uw voordat u de Windows 8.1 Preview installeert. Onderstaand staan de instructies beschreven voor het upgraden naar de Windows 8.1 Preview versie via de Windows Store.
 • Navigeer naar de volgende website voor het verkrijgen van de Windows 8.1 Preview - Microsoft Windows.
 • Klik vervolgens op de knop "Get it now" waarna u doorgestuurd wordt naar de pagina met de instructies om het installatie bestand voor de Windows 8.1 Preview te downloaden.
 • Klik hier vervolgens op de "Get the update" en download het bestand "Windows8-RT-KB2849636-x86.msu" naar bijvoorbeeld het bureaublad.
 • Dubbelklik vervolgens op "Windows8-RT-KB2849636-x86.msu", wanneer u een beveiligingswaarschuwing krijgt klikt u op "Openen".
 • Het zelfstandig installatieprogramma voor de Windows Update zal nu worden gestart, wanneer dit gereed is herstart dan direct de computer.
 • Na de herstart ziet u direct een melding op het "start scherm" om naar de Windows Store te gaan om de Windows 8.1 Preview te downloaden en te installeren.
Afbeelding
 • Klik vervolgens op de knop "Download" om de Windows 8.1 Preview te downloaden en te installeren.
Afbeelding
 • Het downloaden en installeren kan enige tijd in beslag nemen.
Afbeelding

Windows 8.1 Preview installatie video
Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het installeren van de Windows 8.1 Preview  of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Plaats reactie

Terug naar “Windows 8”