Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Windows 8 Systeemkopie maken

vr 14 jun, 2013 11:42:12

In Windows 8 is het standaard mogelijk om een complete systeemkopie c.q. back-up te maken van de Windows 8 installatie inclusief de geïnstalleerde programma's en opgeslagen bestanden. Middels een systeemkopie wat een exacte kopie van de gebruikte harde schijf of partitie is kunt u het systeem herstellen naar de oorspronkelijke staat waarop de systeem image is aangemaakt. Deze image c.q. back-up kunt u tevens gebruiken wanneer u bijvoorbeeld uw harde schijf vervangt, zodat u niet al uw software opnieuw hoeft te installeren en alle gewenste instellingen hoeft aan te passen. In deze handleiding staat beschreven hoe u een complete systeemkopie kunt maken in Windows 8, dit kan namelijk op twee manieren.

Note: Onderstaand ziet u een overzicht wat wel en niet mogelijk is omtrent het gebruik van systeemimages.


 • Alleen met Windows 8 Pro en Windows 8 Enterprise is het mogelijk om een back-up / systeemkopie naar een netwerklocatie te laten wegschrijven.
 • Het is niet mogelijk om meerdere systeemkopieën van dezelfde computer op één netwerklocatie op te slaan, wanneer er een nieuwe wordt aangemaakt zal de oude worden overschreven.
 • Het is alleen mogelijk om een systeemkopie te maken van schijven met het NTFS bestandssysteem.
 • Een systeemkopie kan nooit op een andere partitie worden opgeslagen die op dezelfde schijf aanwezig is.
 • Een 64 bit systeemkopie kan niet op een 32 bit systeem worden terug geplaatst.
 • Een 64 bit systeemkopie kan niet met een 32 bit installatie DVD, USB-Stick of een systeemherstelschijf worden terug geplaatst.
 • Een 32 bit systeemkopie kan ook niet met een 64 bit installatie DVD, USB-Stick of een systeemherstelschijf worden terug geplaatst.
 • Wanneer een systeemkopie is gemaakt op een computer met UEFI, kan deze niet worden terug geplaatst op een computer met een legacy BIOS.

Windows 8 Systeemkopie maken [Methode 1]
 • Open het configuratiescherm en ga naar Alle Configuratiescherm-onderdelen > Windows 7 Bestandsherstel.
 • Indien de Windows Back-up optie niet is ingesteld klikt u op Back-up instellen.
 • Meer informatie over het gebruik van de back-up functie in Windows 8 leest u in het artikel: Windows 8 back-up gebruiken en instellen.
 • Wanneer bij de back-up functie van Windows een back-up heeft gemaakt middels de optie "Automatisch laten bepalen" is er reeds een systeemimage aangemaakt.
 • Indien u een back-up heeft gemaakt via de optie "Zelf bepalen" wordt er standaard geen systeemimage of systeemkopie aangemaakt tenzij u op de onderstaande afbeelding de gewenste partities heeft geselecteerd voor het maken van de back-up.
  Afbeelding

Windows 8 Systeemkopie maken [Methode 2]
 • Open het configuratiescherm en ga naar Alle Configuratiescherm-onderdelen > Windows 7 Bestandsherstel.
 • Klik links in dit scherm op de optie "Systeemkopie maken"
  Afbeelding
 • Het is mogelijk om een systeemkopie op drie verschillende manieren c.q. locaties te laten aanmaken.
  1. Op een harde schijf al dan niet extern aangesloten.
  2. Op een set CD's en DVD's (CD zijn echter niet aanbevolen te gebruiken aangezien u een behoorlijk hoeveelheid beschrijfbare CD's nodig zult hebben en dat is niet pracktisch).
  3. Op een externe netwerklocatie zoals een andere computer, server of NAS systeem.
 • Wanneer u de gewenste methode heeft geselecteerd klikt u op "Volgende".
 • Klik vervolgens op de knop "Back-up starten".

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het aanmaken van een Windows 8 Systeemimage / systeemkopie of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast