Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41274
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Windows 8 systeemherstelstation aanmaken

vr 14 jun, 2013 10:57:12

Bij de meeste computers en laptops worden tegenwoordig geen Installatie DVD's of Recovery DVD's meer meegeleverd, maar is de fabrieksinstallatie van Windows aanwezig op een zogenaamde recovery partitie en dient u zelf de Windows installatie c.q. recovery DVD's aan te maken. Middels deze installatie c.q. recovery DVD's van Windows kunt u dan uw computer opnieuw installeren en terugzetten naar de fabriekstoestand zoals u deze destijds heeft aangekocht.
U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de disc-to-disc recovery waarbij u middels de recovery partitie het systeem kunt herstellen, maar wanneer er bijvoorbeeld problemen met de harde schijf zijn heeft u hier natuurlijk niets aan en vandaar dat het ook van essentieel belang is om na de aankoop direct de gewenste Installatie DVD's of Recovery DVD's aan te maken en te testen.

Eveneens is het raadzaam om een reservekopie te maken in de vorm van een ISO die u elders bewaard op bijvoorbeeld een externe schijf, want ook DVD's hebben vaak maar een beperkte levensduur en niets is zo vervelender als wanneer u deze nodig ze niet meer blijken te werken. Naast het maken van deze Installatie DVD's of Recovery DVD's kunt u vanuit Windows 8 zelf ook een zogenaamde "systeemherstelschijf" aanmaken die u kunt gebruiken indien er problemen zijn met bijvoorbeeld het opstarten van Windows 8, klik hier voor meer informatie over het gebruik van de Windows 8 systeemherstelstation.

Windows 8 systeemherstelstation aanmaken
 • Ga met de muis naar de rechterbovenhoek en klik in de charmsbar op zoeken.
 • Type in het zoekveld herstel en klik op instellingen.
 • Klik vervolgens in het onderstaande scherm op de optie "Een herstelstation maken"
  Afbeelding
 • Wanneer de computer of laptop beschikt over een herstel partitie kunt u deze ook kopiëren naar het herstelstation.
 • Wanneer er geen herstel partitie aanwezig is zal deze optie niet beschikbaar zijn zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien.
  Afbeelding
 • Selecteer vervolgens de gewenste USB-Stick om te gebruiken. (Let op! alle gegeven die reeds op deze USB-Stick zijn opgeslagen zullen worden verwijderd).
 • In plaats van een USB-Stick is het ook mogelijk om een herstelschijf op een CD of DVD aan te maken.
 • Klik hiervoor op de optie "In plaats daarvan een systeemherstelschijf maken met een cd of dvd".

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent het aanmaken van een Windows 8 systeemherstelstation of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast