BSOD's en vastlopers

Problemen en vragen met betrekking tot een Blauw Scherm (Blue screen of death), systeemcrashes en opstartproblemen.
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#31

20 apr 2014 19:53

Toetsenbord heeft geen batterijen, niet draadloos dus. Wat is dit http://www.tomshardware.co.uk/forum/409 ... rd-restart" onclick="window.open(this.href);return false; ? Wordt ik ook niet echt wijs uit. Technisch Engels ben ik niet sterk in.
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1

#32

20 apr 2014 21:12

Je RAM vanuit Windows laten testen is helaas niet betrouwbaar, dit kan makkelijk op de volgende manier.
Hoe je dit uitvoert samen met een downloadlocatie vind je terug in deze handleiding.

De volgende vermeldingen kun je via Ccleaner uitschakelen.

WarReg_PopUp.exe dient voor een popup voor de registratiesoftware van Acer.
wmdcBase.exe is van Windows mobile welke je aanhaalt in je eerste bericht en niet meer gebruikt.

Ja HKLM:Run WarReg_PopUp Acer Inc. C:\Acer\WR_PopUp\WarReg_PopUp.exe
Ja HKLM:Run Windows Mobile-based device management Microsoft Corporation %WINDIR%\WindowsMobile\wmdcBase.exe

Selecteer één van deze vermeldingen en klik rechts op Uitschakelen

Verder zou je de volgende nog kunnen uitschakelen als je weinig of geen gebruik maakt van Windows mediaplayer of geen media deelt via het netwerk.
Ja HKCU:Run ehTray.exe Microsoft Corporation C:\Windows\ehome\ehTray.exe
Ja HKCU:Run WMPNSCFG Microsoft Corporation C:\Program Files\Windows Media Player\WMPNSCFG.exe


Indien gewenst kan je deze autostarters later terug inschakelen mocht je dit wensen.
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#33

20 apr 2014 21:33

Dasle schreef:Je RAM vanuit Windows laten testen is helaas niet betrouwbaar, dit kan makkelijk op de volgende manier.
Hoe je dit uitvoert samen met een downloadlocatie vind je terug in deze handleiding.

De volgende vermeldingen kun je via Ccleaner uitschakelen.

WarReg_PopUp.exe dient voor een popup voor de registratiesoftware van Acer.
wmdcBase.exe is van Windows mobile welke je aanhaalt in je eerste bericht en niet meer gebruikt.

Ja HKLM:Run WarReg_PopUp Acer Inc. C:\Acer\WR_PopUp\WarReg_PopUp.exe
Ja HKLM:Run Windows Mobile-based device management Microsoft Corporation %WINDIR%\WindowsMobile\wmdcBase.exe

Selecteer één van deze vermeldingen en klik rechts op Uitschakelen

Verder zou je de volgende nog kunnen uitschakelen als je weinig of geen gebruik maakt van Windows mediaplayer of geen media deelt via het netwerk.
Ja HKCU:Run ehTray.exe Microsoft Corporation C:\Windows\ehome\ehTray.exe
Ja HKCU:Run WMPNSCFG Microsoft Corporation C:\Program Files\Windows Media Player\WMPNSCFG.exe


Indien gewenst kan je deze autostarters later terug inschakelen mocht je dit wensen.
Ok, ga ik doen en wat te doen met die SpotifyWebHelper.exe verwijzing?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1

#34

20 apr 2014 21:35

erwin33 schreef: Ok, ga ik doen en wat te doen met die SpotifyWebHelper.exe verwijzing?
Deze staat al als niet automatisch opstartend want deze staat op Nee ;)
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#35

20 apr 2014 21:49

Dasle schreef:
erwin33 schreef: Ok, ga ik doen en wat te doen met die SpotifyWebHelper.exe verwijzing?
Deze staat al als niet automatisch opstartend want deze staat op Nee ;)
Dat klopt, en ook niet in MSCONFIG. Maar dat programma heb ik al verwijderd en nog geeft hij die melding. Ik ben dus bang dat ook dit toch een conflict kan geven?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1

#36

20 apr 2014 21:54

Als je het programma niet meer gebruikt en al verwijderd hebt kan je in Ccleaner rechts op Waarde verwijderen klikken.
Doe dit enkel voor dit programma en herstart je systeem, kijk dan nog eens of die vermelding er is.
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#37

21 apr 2014 21:58

Memtest gedraaid. 376 errors gevonden in de eerste 1e pass en in test 6 zoals op de foto te zien is. Kon geen logje vinden helaas. En nu?

Afbeelding
Gebruikersavatar
fierefluiter
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 13 mar 2014 20:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: win7 ulti
AV: eset smart security
AM: malwarebytes
FW: eset

#38

21 apr 2014 22:03

Hoeveel bankjes geheugen heb je 1 2 of 3

Dan 1 x per bank draaien kijken welke er fout is die vervangen
Feit ; memory rot. Is dus oorzaak probleem.
DE KUNST VAN INSTALLEREN IS ! ZOVEEL MOGELIJK VINKJE'S UITZETTEN
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#39

21 apr 2014 22:08

fierefluiter schreef:Hoeveel bankjes geheugen heb je 1 2 of 3

Dan 1 x per bank draaien kijken welke er fout is die vervangen
Feit ; memory rot. Is dus oorzaak probleem.
Ik heb 2 slots (?). Meer info over mijn RAM eerder in de link van Speccy die ik gepost heb. Maar welke van de 2 is corrupt? 1 of 2? Weinig info van Memtest, dus zo kom ik niet echt verder.
Gebruikersavatar
fierefluiter
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 13 mar 2014 20:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: win7 ulti
AV: eset smart security
AM: malwarebytes
FW: eset

#40

21 apr 2014 22:15

Wat schrijf ik nou 1 per keer test doen Memtest.
Je haalt er 1 uit start pc op met Memtest.
Zodra die weer rood wordt weet dat ie rot is.
Wel allebei de banken testen .

Kan zijn dat ze allebei rot zijn.
Koop je nieuwe dan na een week test herhalen met de nieuwe bank erin.
Ik heb wel eens gehad dat de bank ( plaats waar memory in gaat .) Defect was, dus daarna weer bankje defect.
DE KUNST VAN INSTALLEREN IS ! ZOVEEL MOGELIJK VINKJE'S UITZETTEN
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#41

21 apr 2014 22:18

Hij heeft toch al alle twee getest net? Je bent niet duidelijk voor een leek.
Gebruikersavatar
fierefluiter
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 71
Lid geworden op: 13 mar 2014 20:12
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: win7 ulti
AV: eset smart security
AM: malwarebytes
FW: eset

#42

21 apr 2014 22:20

Ja maar altijd apart testen voor de defecte .op foto kan ik dat niet zien .
DE KUNST VAN INSTALLEREN IS ! ZOVEEL MOGELIJK VINKJE'S UITZETTEN
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1

#43

21 apr 2014 22:37

Nu is wel duidelijk dat het geheugen in je pc defect is.
Iedere geheugentest test het hele aanwezige geheugen in een systeem. In Speccy kunnen we niet zien welk een defect heeft.
Nu om te weten te komen of beide geheugen latjes defect zijn haal je zoals fierefluiter al heeft aangegeven 1 geheugen latje uit je pc en doe je Memtest opnieuw.
Heb je dan geen errors meer heb je het defecte latje verwijderd. Heb je wel nog errors wissel je de geheugen latjes zodat je het andere geheugen latje kan testen maar zorg dat er steeds maar één latje in je pc steekt.

Enkel en alleen zo kom je te weten of 1 of beide geheugen latjes defect zijn.
Groetjes Dasle
Gebruikersavatar
erwin33
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 13 apr 2014 15:45

#44

21 apr 2014 23:16

Ik heb beide latjes omgewisseld in het slot maar die begon gelijk al met errors, dat bleef maar door gaan, in de 20000 errors etc. Mijn PC starte Windows niet eens meer op, nu heb ik beide latjes terug gezet zoals ze altijd stonden en nu start Windows weer vanouds op. Conclusie: ik zit dus nu met 2 corrupte geheugen latjes?
Gebruikersavatar
Dasle
Moderator
Moderator
Berichten: 1779
Lid geworden op: 25 jul 2009 13:36
OS: Windows 10
Gegeven likes: 1

#45

22 apr 2014 00:00

Heb je ook getest met maar één geheugen latje? Je zegt omgewisseld dus neem ik aan dat je beide in een slot had zitten.

Test eens met enkel één latje per keer.
Groetjes Dasle
Plaats reactie

Terug naar “Blauw Scherm (BSOD), Systeemcrashes & Opstartproblemen”