Naamgeving accespoints

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#1

23 apr 2020 16:42

Hallo,

Achter mijn router heb ik nog 2 accespoints. Routers waar dhcp van uitgezet is en de upload ingang niet gebruikt wordt.
Nu is de vraag, geef je dan alle 3 de zelfde naam + wachtwoord of niet?
Toewijzing van kanalen staat op automatisch.

Alvast bedankt.
door Black Tiger » 24 apr 2020 01:06
Hallo.

Sorry voor de late reactie, bij ons in de wijk lag internet er uit van donderdagmorgen tot donderdagavond 22.00 en dan komen er eerst andere prioriteiten aan de beurt.

Ik heb hier een soortgelijke opstelling, voorheen met 1 accespoint, nu met een router die als switch is ingesteld zoals jij het ook hebt.
Het beste kun je mijns inziens gewoon hetzelfde SSID gebruiken en ook hetzelfde wachtwoord en zelfde versleutelingsmethode (wpa2/aes bijv.).

Dit heeft als voordeel dat je geen aparte wachtwoorden etc. hoeft in te voeren en er is minder kans dat je apparatuur gaat hikken vanwege schakelen tussen verschillende ssid's. Althans dat is hier de ervaring.
Ga naar het volledige bericht.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1968
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#2

24 apr 2020 01:06

Hallo.

Sorry voor de late reactie, bij ons in de wijk lag internet er uit van donderdagmorgen tot donderdagavond 22.00 en dan komen er eerst andere prioriteiten aan de beurt.

Ik heb hier een soortgelijke opstelling, voorheen met 1 accespoint, nu met een router die als switch is ingesteld zoals jij het ook hebt.
Het beste kun je mijns inziens gewoon hetzelfde SSID gebruiken en ook hetzelfde wachtwoord en zelfde versleutelingsmethode (wpa2/aes bijv.).

Dit heeft als voordeel dat je geen aparte wachtwoorden etc. hoeft in te voeren en er is minder kans dat je apparatuur gaat hikken vanwege schakelen tussen verschillende ssid's. Althans dat is hier de ervaring.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#3

24 apr 2020 16:04

Bedankt,

Ik ga het dan zo instellen.
Gebruikersavatar
Kostenzer
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 25 mei 2015 00:51
OS: win 10 enterprise
AV: Avira
FW: Avira

#4

25 apr 2020 17:43

Het werkt! :good:
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1968
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#5

25 apr 2020 17:48

Uitstekend! Bedankt voor de terugmelding! :good:
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”