Media disconnected. Hoe oplossen ?

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#1

22 jan 2020 16:35

Ik kan niet meer inloggen bij Paypal.com  Krijg telkens de volgende reactie : 
" Deze site is niet bereikbaar. Het IP-adres van de server van tlstest.paypal.com kan niet worden gevonden. 
Voer Windows Netwerkcontrole uit. DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN. "
De DNS geschiedenis heb ik kunnen oplossen, maar kan nog steeds niet inloggen op Paypal. 
Krijg nu steeds het bericht "media disconnected."
Kan niet meer verder nu. Kunt u helpen?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#2

22 jan 2020 17:20

Ik ben even gaan proberen, de site tlstest.paypal.com bestaat inderdaad niet of kan niet worden gevonden als ik dat zo rechtstreeks in geef in de browser.
Echter als ik gewoon handmatig http://www.paypal.com in de browser in type kan ik gewoon inloggen zonder problemen.

Er is ook wat gebrek aan informatie. Ik lees "media disconnected".hetgeen zou betekenen dat het netwerk niet actief is. Dan kan men ook andere sites niet bereiken.

1.) Welke browser gebruikt u?
2.) Werkt u via wifi of via een netwerkkabel?
3.) Misschien is het handig om dit eens uit te voeren.
Volg de onderstaande instructies om de  Afbeelding TCP/IP stack van Windows te resetten.
  • Ga naar start -> alle programma's ->  bureauaccessoires.
  • Klik met rechtermuisknop op het icoon van de opdrachtprompt en kies voor uitvoeren als administrator.
  • Typ nu het onderstaande blauw gedrukte commando over gevolgd door enter.
    • netsh winsock reset
    • netsh int ip reset
    • ipconfig /release
    • ipconfig /renew
    • ipconfig /flushdns
  • Herstart de computer pas nadat alle commando's zijn uitgevoerd
Werkt het daarna wel weer?
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#3

22 jan 2020 21:35

Bedankt voor je snelle reactie.  Antwoorden op je vragen ;
  • Google Chrome
  • Wifi
  • Heb alle commando's uitgevoerd zoals gevraagd.
  • Heb "uitvoeren als administrator" alleen kunnen instellen via Google Chrome.
  • Computer herstart, maar geen resultaat.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#4

22 jan 2020 21:51

Heb "uitvoeren als administrator" alleen kunnen instellen via Google Chrome
Huh? Dan heb je volgens mij iets verkeerd gedaan, je moet Google Chrome helemaal niet gebruiken voor dat "uitvoeren als adminstrator".
Dat is echt voor de commandprompt bedoeld.

Die zit in Windows 10 ergens anders. Probeer het eens als volgt.

Klik op de Start knop
type nu CMD (mag ook met kleine letters)
Dan zie je bovenin Opdrachtprompt (app) verschijnen.
Klik daar met de rechter muisknop op.
Dan opent een ander schermpje en klik daar met de linker muisknop op "als administrator uitvoeren".

Daarna de genoemde commando's opnieuw proberen, allemaal achter elkaar uitvoeren ook als er meldingen tussendoor komen.
Foutmeldingen hoor ik graag.

Als dat niet helpt, dan eens de probleemoplosser netwerken proberen:
  1. Typ Probleemoplosser voor netwerken in het zoekvak op de taakbalk en selecteer vervolgens Netwerkproblemen identificeren en oplossen in de lijst met resultaten.
  2. Volg de stappen in de probleemoplosser en controleer of het probleem hiermee is opgelost.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#5

23 jan 2020 12:50

Ik heb de opdrachtprompt " C:\WINDOWS\system32> " als administrator uitgevoerd en alle commando's verwerkt.
Ik geef u hierna een bijlage ter volle informatie het globale resultaat. Naar mijn gevoel is er een fout in mijn netwerksetting.
Bijlage

C:\WINDOWS\system32>netsh winsock reset
Sucessfully reset the Winsock Catalog.
You must restart the computer in order to complete the reset.

C:\WINDOWS\system32>netsh int ip reset
Resetting Compartment Forwarding, OK!
Resetting Compartment, OK!
Resetting Control Protocol, OK!
Resetting Echo Sequence Request, OK!
Resetting Global, OK!
Resetting Interface, OK!
Resetting Anycast Address, OK!
Resetting Multicast Address, OK!
Resetting Unicast Address, OK!
Resetting Neighbor, OK!
Resetting Path, OK!
Resetting Potential, OK!
Resetting Prefix Policy, OK!
Resetting Proxy Neighbor, OK!
Resetting Route, OK!
Resetting Site Prefix, OK!
Resetting Subinterface, OK!
Resetting Wakeup Pattern, OK!
Resetting Resolve Neighbor, OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , failed.
Toegang geweigerd.
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Restart the computer to complete this action.

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /release

Windows IP Configuration
No operation can be performed on Ethernet while it has its media disconnected.
No operation can be performed on LAN-verbinding* 12 while it has its media disconnected.
No operation can be performed on LAN-verbinding* 13 while it has its media disconnected.
No operation can be performed on Ethernet 2 while it has its media disconnected.
No operation can be performed on Bluetooth-netwerkverbinding while it has its media disconnected.

Ethernet adapter Ethernet:  
 Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Wireless LAN adapter LAN-verbinding* 12:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Wireless LAN adapter LAN-verbinding* 13:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Ethernet adapter Ethernet 2:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Wireless LAN adapter Wi-Fi:
   Connection-specific DNS Suffix  . : telenet.be
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2a02:1810:1500:5600:d1b0:54ee:60fd:a36
   Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2a02:1810:1500:5600:8843:d648:ad19:3bdc
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d1b0:54ee:60fd:a36%5
   Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Bluetooth-netwerkverbinding:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /renew

Windows IP Configuration
No operation can be performed on Ethernet while it has its media disconnected.
No operation can be performed on LAN-verbinding* 12 while it has its media disconnected.
No operation can be performed on LAN-verbinding* 13 while it has its media disconnected.
No operation can be performed on Ethernet 2 while it has its media disconnected.
No operation can be performed on Bluetooth-netwerkverbinding while it has its media disconnected.

Ethernet adapter Ethernet:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Wireless LAN adapter LAN-verbinding* 12:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Wireless LAN adapter LAN-verbinding* 13:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Ethernet adapter Ethernet 2:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

Wireless LAN adapter Wi-Fi:
   Connection-specific DNS Suffix  . : home
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2a02:1810:1500:5600:d1b0:54ee:60fd:a36
   Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2a02:1810:1500:5600:8843:d648:ad19:3bdc
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d1b0:54ee:60fd:a36%5
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.200
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Ethernet adapter Bluetooth-netwerkverbinding:
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :

C:\WINDOWS\system32>ipconfig /flushdns

Windows IP Configuration
Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

C:\WINDOWS\system32>
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#6

23 jan 2020 16:38

Ik ga er van uit dat u daarna herstart heeft en nog steeds niet Paypal.com kunt gebruiken.

Kunt u eens proberen of het probleem zich ook met de Microsoft Edge browser voor doet? Deze zit standaard ook in Windows 10.

Als dat niet werkt is er nog de mogelijkheid om middels systeemherstel het systeem terug te zetten naar een eerdere datum waarop het wel nog werkte.

En anders moeten we gaan proberen met andere software tools om te zien of we ergens een oorzaak vinden. Maar het is misschien het beste eerst even met Edge te proberen en daarna systeemherstel.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#7

23 jan 2020 17:31

Wanneer ik in edge intik "http://www.paypal.com "dan kom ik op dezelfde pagina terecht als met chrome, 
dwz. een pagina die zegt dat de browser moet gecheckt worden op compatibiliteit met Paypal.
Ik stel voor dat ik eerst eens contact neem met mijn provider Telenet.
Ik hou u op de hoogte.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#8

23 jan 2020 17:39

Dat lijkt me een goed plan.
Controleer voor de zekerheid of de datum en tijd van uw pc goed staat want dat veroorzaakt ook vaker SSL fouten.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41940
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#9

23 jan 2020 17:52

Ik zat even mee te lezen, zou het als test een optie zijn om eens de openbare DNS van Google in te stellen?

Code: Selecteer alles

8.8.8.8 en 8.8.4.4
Of de gratis DNS van CloudFlare?

Code: Selecteer alles

Voor IPv4: 1.1.1.1 en 1.0.0.1
Voor IPv6: 2606:4700:4700::1111 en 2606:4700:4700::1001
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#10

23 jan 2020 18:26

Dat is een mogelijkheid om te proberen als het aan de DNS zou liggen.
Lijkt me niet, ik denk eerder aan certificaten die niet up 2 date zijn en daarom verkeerd verwijzen. Maar ik moet eerlijk zeggen niet te weten hoe je die moet updaten in W10.

Echter proberen kost niets en kwaad kan het ook niet dus het proberen waard.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41940
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#11

23 jan 2020 18:49

Black Tiger schreef:Echter proberen kost niets en kwaad kan het ook niet dus het proberen waard.
Om dit voor de TS wat makkelijker te maken zou het installeren van Opera + ingebouwde VPN een optie zijn als test.
Als het bezoeken van "http://www.paypal.com" dan wel lukt via Opera zou het misschien toch een DNS-issue kunnen zijn?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#12

23 jan 2020 19:04

Als test en als de VPN dan gratis is en meteen werkt zou dat wel een goede optie zijn.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41940
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 6
Contacteer:

#13

23 jan 2020 19:25

De ingebouwde VPN in de browser van Opera is inderdaad gratis, Deze functie is links van het 'https-slotje' in te schakelen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#14

24 jan 2020 12:46

Heb Opera geïnstalleerd en het werkt perfect. Paypal  opent zoals eerder. Bedankt voor deze tip. Moet er nu nog iets gebeuren i.v.m. DNS, of kan het probleem met deze afgesloten worden ?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1885
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#15

24 jan 2020 14:21

Ja, om zeker te zijn is dat wel handig.
Je zou op de computer de naamservers eens kunnen wijzigen in 1.1.1.1 en de tweede in 8.8.8.8 en kijken of het dan met je originele browsers (Chrome en Edge) ook weer goed gaat. Dan weten we echt 100% zeker dat het een DNS probleem is en kun je bij de provider gaan klagen.

Klik op de start knop en type configuratiescherm, open dit. Open dan het Netwerkcentrum.
Kies links "adapterinstellingen wijzigen".
Dan zie je enkele adapters (lan en wifi o.a.), klik met de rechter muisknop op de in gebruik zijnde adapter en klik dan op eigenschappen.
Seelcter nu het regeltje waar IPV4 bij staat en klik dan op de knop "eigenschappen.".
Zet onderaan het bolletje op "de volgende dns server adressen gebruiken" en vul dan bij de eerste 1.1.1.1 in en bij de tweede 8.8.8.8.
Klik een aantal keren op OK totdat dit niet meer kan.
Het beste is dan eigenlijk om de pc/laptop opnieuw te herstarten voor alle zekerheid.
Probeer daarna of het goed werkt met Chrome en Edge.

Terugzetten naar de originele instelling gaat hetzelfde, alleen hoef je dan het bolletje maar weer terug te zetten op automatisch bij de laatste stap.
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”