Geen internet

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mieke55
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2020 10:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast
AM: Malwarebytes

#1

18 jan 2020 11:06

Hallo,
Ik weet niet of mijn vraag op de juiste plaats staat. Wie kan me verderhelpen?
Op mijn Pc heb ik geen internetverbinding meer nadat ik even de Antivirus had uitgeschakeld en weer ingeschakeld had.
Bij de provider ligt het niet daar ik wel internet heb op tablet en smartphone.

Ik krijg volgende meldingen:
Ethernet heeft geen geldige IP-configuratie.
Wi-Fi heeft geen geldige IP-configuratie.
Stel adapter voor wi-fi in.
Stel adapter voor ethernet in.
Ik krijg ook volgende melding: het maken van de verbinding is mislukt met fout 6.

Wie kan mij uit mijn lijden verlossen? 
Alvast bedankt,
Mieke
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#2

18 jan 2020 12:23

vaag...
dus dan is standaard als eerste geboden: ga naar de startknop, open het afsluitmenu en kies de optie 'opnieuw opstarten'.
(dat is de énige manier om windows 10 weer vers in het geheugen te krijgen).
werkt het dan nog niet dan via zoekvak intypen configuratiescherm, in dat scherm naar systeem, linkerkolom beveiliging en een herstelpunt terugzetten
Gebruikersavatar
Mieke55
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2020 10:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast
AM: Malwarebytes

#3

18 jan 2020 14:57

Bedankt voor de info maar niets lukte.
Heb een systeemherstel gedaan. Probleem opgelost.
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#4

18 jan 2020 15:10

fijn te horen, en dank voor de terugmelding!
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1969
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#5

18 jan 2020 16:43

Mag ik nog vragen om welke virusscanner het gaat?
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#6

18 jan 2020 16:50

volgens haar profiel: avast
Gebruikersavatar
Mieke55
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2020 10:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast
AM: Malwarebytes

#7

18 jan 2020 17:41

Ja, is avast
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1969
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#8

18 jan 2020 17:46

Dank je wel. Gratis versie ga ik dan van uit.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Mieke55
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2020 10:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast
AM: Malwarebytes

#9

18 jan 2020 18:03

Betalend. Avast premium
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1969
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#10

18 jan 2020 18:17

Aha, dat veranderd de zaak. Daar zit een firewall bij. Toch goed dat ik het even navraag dan.Mocht het euvel zich weer een keer voor doen.
Dank je wel.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 771
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

#11

18 jan 2020 18:25

als die firewall een boosdoener zou zijn, zou die -nu een herstelpunt is teruggezet -  nu dus niet meer actief zijn...?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1969
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#12

18 jan 2020 19:16

Nee, maar als de firewall de verbinding om een of andere reden geblokkeerd heeft op een of andere manier kan het zijn dat door het systeemherstel die wijziging er niet meer is.
In 9 van de 10 keer als zoiets gebeurt, zeker als het aangegeven wordt (aan en uitzetten van virusscanner) wil zo'n firewall om een of andere reden wel eens roet in het eten gooien.
Maar de firewall zal zeker nog wel actief zijn, als dat niet het geval zou zijn, dan zou het niet goed zijn. ;)
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Mieke55
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 jan 2020 10:54
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast
AM: Malwarebytes

#13

19 jan 2020 13:09

Firewall is aan.
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”