Vreemde naam in LAN verbinding, en geen gedeelde computers meer na upgrade windows 10

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

#211

02 aug 2019 19:38

Het issue werd zeker niet opgelost, erger nog, nu werd er vanaf alle drie de stations gevraagd om die verrekte netwerkreferenties.
In ieder geval 2 van de 3 weer teruggezet naar de vorige versie.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#212

02 aug 2019 19:45

Netwerkreferenties? Alweer? Vaagheid. Dat heb ik gelukkig niet gehad. Die verschillen met problemen in netwerken sinds Windows 10 zijn om gek van te worden.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

#213

02 aug 2019 20:12

Moedeloos van het geheel was ik al bijna, radeloos nu helemaal.
Daar waar we voorheen alleen maar op 1 station die netwerkreferenties zouden moeten ingeven om Haka1 te kunnen bereiken, is ook na het terugzetten die zooi niet verdwenen en wordt er voor alle stations gevraagd om een referentie in te vullen voor je überhaupt iets kunt.
En waar die windhoos dat vandaan haalt, geen enkel idee, we hebben altijd alles voor elkaar open gehad, nooit met MS accounts gewerkt, en ook zeker niet van plan om ons te laten dwingen die aan te maken.
We gaan wel weer met stikjes lopen.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7144
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 2

#214

02 aug 2019 20:31

We gaan wel weer met stikjes lopen.
Je kan eens kijken naar een zogenaamde NAS server. Hier en  hier lees je meer over een NAS.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#215

02 aug 2019 21:01

We gaan wel weer met stikjes lopen.
Of het gast account toch maar open zetten. Maar wij hebben hier ook een NAS voor bestanden waar we altijd bij moeten kunnen. Peter's idee is zo gek nog niet misschien.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

#216

02 aug 2019 22:19

Gast account open zetten in de instellingen van het netwerkcentrum op Haka1 brengt ook geen verandering.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#217

03 aug 2019 01:36

Nee dat zou dan overal moeten. Maar ik blijf het vreemd vinden.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

#218

05 aug 2019 09:53

Je bedoelt dat alle drie de stations dan het gast account open moeten hebben staan om met te kunnen verbinden met de Haka1 computer?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#219

05 aug 2019 14:11

Ja want in plaats van de gewone accounts worden dan de gast accounts gebruik, gast toegang moet dan open staan. Ik meende dat op een van de pagina's al eens gemeld te hebben. Het is niet de meest nette en veiligste oplossing.
Misschien kun je als er voor die referenties gevraagd wordt ook nog iets met referentiebeheer
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”