Netwerkverbindingen soms wel soms niet beschikbaar

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JordiiL
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2012 20:00
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7

#1

25 mar 2016 12:54

Hallo,

Ik heb op mijn Lenovo Yoga 2 een probleempje met ik denk mijn netwerkadapter.
Ongeveer een week geleden nadat ik op mijn school verbonden was geweest en ik thuis kwam was er niks aan de hand, toen een half uurtje later viel ineens de internet weg.
Ik probeerde opnieuw met mijn netwerk te verbinden maar er waren geen netwerken beschikbaar. Ook niet van bijvoorbeeld de buren.
Nu heb ik geprobeerd om de driver opnieuw te installeren, dit heeft even geholpen en kwam toen met hetzelfde probleem.
Vervolgens heb ik in cmd met "netsh winsock reset" geprobeerd het op te lossen maar dit werkte niet.
Nu open ik net mijn laptop en heeft hij weer wel verbinding, maar naar mijn verwachting is het probleem als ik op school kom wederom terug.

Iemand een idee wat het kan zijn??

Met vriendelijke groeten, Jordi
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#2

25 mar 2016 16:42

Het kan een heel bereik aan oorzaken hebben, o.a. haperende ingebouwde wifi kaart, breukje in de antennekabel, software, malware of configuratie.
Als echt niets meer van netwerken te zien is op een gegeven moment, neig ik een klein beetje toch naar een hardware probleem.
Bij een aantal laptops is bijvoorbeeld de wifi aan en uit te zetten met een schakelaar. Het komt wel eens voor dat deze niet goed naar de juiste kant staat of contacten vervuilen. Dan is het moeilijk op te lossen.

Maar ik kan even in een logje kijken of ik iets kan vinden wat zou kunnen duiden op een software probleem.
Download de MiniToolBox bij voorkeur naar het bureaublad.
  • Klik met de rechtermuisknop op "MiniToolBox.exe" en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren".
  • Vink vervolgens de onderstaande opties aan.
    • Report IE Proxy Settings
    • Report FF Proxy Settings
    • List content of hosts
    • List IP Configuration
    • List Winsock Entries
    • List last 10 Event Viewer Errors
    • List Installed programs
    • List Devices
    Afbeelding
  • Klik vervolgens op de knop Go.
  • Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand geopend, plaats deze als bijlage in uw bericht.
  • Dit logbestand wordt tevens op de locatie als results.txt opgeslagen waar de MiniToolbox is uitgevoerd.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
JordiiL
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2012 20:00
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7

#3

27 mar 2016 11:30

Hallo,

Bedankt voor de reactie !
Ik heb het programma gerunt en zal het logje als bijlage toevoegen

Met vriendelijke groeten,

Jordi
Als gast kunt u geen bijlagen bekijken. Registreer via deze link een (gratis) account om bijlagen te kunnen openen en downloaden.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#4

27 mar 2016 16:48

Ik heb wel een paar dingen gevonden die op problemen wijzen.
Allereerst klop je netwerktype niet, het staat vermeld als peer2peer terwijl het een hybrid netwerk moet zijn.
Heb je soms handmatig instellingen of registersettings gewijzigd of met iets als TweakUI of zo of een WINS server aangegeven? Wat een van deze dingen kan dit alleen veroorzaken.

Probeer anders dit eens, wel de command prompt openen als administrator:

Code: Selecteer alles

netsh interface ip set wins name="Local Area Connection" source=dhcp
Dit zou de WINS instellingen moeten herstellen en ben benieuwd of hij dan weer op hybrid staat.

Ik zag nog andere fouten zoals deze:
LocalHost (via LRPC)Niet beschikbaar

Maar dat kan evt. veroorzaakt worden door bovengenoemd probleem.
Dus als je wilt beantwoord dan even bovenstaande vragen en als je daar geen antwoord op hebt, voer dan het genoemde command uit.
Daarna even een nieuw logje maken. Geinstalleerde programma's hoef je dan niet meer aan te vinken die staan al in deze log.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
JordiiL
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2012 20:00
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7

#5

28 mar 2016 13:49

Wanneer ik deze command uitvoer krijg ik dit terug:

C:\WINDOWS\system32>netsh interface ip set wins name="Local Area Connection"source=dhcp
One or more essential parameters were not entered.
Verify the required parameters, and reenter them.
The syntax supplied for this command is not valid. Check help for the correct syntax.

Usage: set winsservers [name=]<string> [source=]dhcp|static
[[address=]<IP address>|none]

Parameters:

Tag Value
name - The name or index of the interface.
source - One of the following values:
dhcp: Sets DHCP as the source for configuring WINS
servers for the specific interface.
static: Sets the source for configuring WINS servers
to local static configuration.
address - One of the following values:
<IP address>: An IP address for a WINS server.
none: Clears the list of WINS servers.

Remarks: Sets WINS server configuration to either DHCP or static mode. Only
when source is 'static', is the 'addr' option also available for
configuring a static list of WINS server IP addresses for the
specified interface.

Examples:

set winsservers name="Wired Ethernet Connection" source=dhcp
set winsservers "Wired Ethernet Connection" static 10.0.0.1

heb ik iets verkeerd ingevoerd of ben ik iets vergeten?

Met vriendelijke groet,
Jordi
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#6

28 mar 2016 15:50

Hoi Jordi.

Nee jij hebt niets verkeerds gedaan, tenminste als je wel een spatie hebt staan tussen de laatste aanhalingstekens en source=dhcp want die zie ik er nu niet bij staan, maar misschien is dat een typefoutje van je.
Klaarblijkelijk is het commando wat ik gevonden had niet volledig. Op de plek van "local area connection" moet de naam van je verbinding komen.
Tegenwoordig is dat eerder iets als bijv. "local area connection 1" of een ander cijfer.

Maar dan zitten we nog steeds bij LAN en niet bij wifi viel me net op. Dat heb ik gisteren overzien in de logfile. Je maakt verbinding via LAN en niet via wifi.
Dus het logje geeft ook alleen maar aan wat hij van de vaste kaart ziet en niet van het wifi kaartje.

Kun je de LAN (netwerkkaart dus) eens uitschakelen, wifi aan en dan een logje maken met de wifikaart actief? Het maakt daarbij niet zoveel uit of hij wel of niet werkt. Het logje kun je evt. als het klaar is weer met je vaste verbinding op het forum plaatsen.

Aanvulling:
Description: Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC: kan geen verbinding met het opgegeven interruptnummer maken.

Als dat een ingebouwde wifi kaart is, lijkt er een probleem te zijn met de irq's. Ik ga eens kijken of ik daar nog iets over kan vinden. Soms kan het helpen om niet de driver te updaten maar om het kaartje helemaal te verwijderen via apparatenbeheer, dan de laptop herstarten dan wordt hij als het goed is opnieuw geinstalleerd.
Gezien het peer-peer van de lan is dat misschien handig om dat tegelijk ook met de vaste netwerkkaart te doen.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
JordiiL
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2012 20:00
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7

#7

29 mar 2016 15:17

Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld met LAN uitschakelen en wifi aan?? ik heb maar een logje gemaakt terwijl de netwerkadapter uitgeschakeld is, hopelijk bedoelde je dat?

Klopt de Realtek is mijn ingebouwde netwerkkaart.

Groeten Jordi
Als gast kunt u geen bijlagen bekijken. Registreer via deze link een (gratis) account om bijlagen te kunnen openen en downloaden.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#8

29 mar 2016 15:38

Hoi Jordi.

Excuseer, nadat ik nadien nog 3x de log eens ben gaan lezen ben ik uiteindelijk een beetje verward geraakt.
Een laptop heeft immers normaliter ook een gewone LAN verbinding. Daarmee bedoel ik een bekabelde verbinding.
Die wordt in de log ook aangegeven en opeens dacht ik onterecht dat daarmee de verbinding was opgezet, even door de bomen het bos niet meer gezien, kan wel eens gebeuren. :eek:

Anyway, zoals ik aangaf lijkt het er wel op dat er een interrupt probleem plaats vind. Aangezien ik wel iets van hardware weet maar niet bij laptops, is het enige advies wat ik kan geven, dat wat ik al eens gegeven heb.
Dat is dus via apparatenbeheer deze Realtek volledig verwijderen, dan de laptop opnieuw starten, dan wordt als het goed is de kaart door windows zelf nieuw geinstalleerd en dan zien of het interrupt probleem verholpen is.
Met wat geluk is het peer-peer gebeuren dan ook meteen gefixed.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
JordiiL
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 dec 2012 20:00
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 7

#9

29 mar 2016 15:58

Haha geen probleem ben allang blij dat ik word geholpen.

Helaas heeft dit niet geholpen.. Moet ik de vraag op een ander topic stellen?
In ieder geval bedankt voor de hulp

Groeten Jordi
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1987
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary
Gegeven likes: 1
Ontvangen likes: 1

#10

29 mar 2016 23:03

V.w.b. de hulp uiteraard graag gedaan, daar zijn we voor he. ;)

Als je wilt zou het wel verstandig zijn de vraag nog eens stellen in de Windows 10 sectie.
En dan verwijzen naar deze thread met deze link:
viewtopic.php?f=264&t=19656" onclick="window.open(this.href);return false;

En dat we met name dit ontdekt hebben:
Error: (03/29/2016 03:12:23 PM) (Source: RTWlanE) (User: )
Description: Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC: kan geen verbinding met het opgegeven interruptnummer maken.
waarvan ik het idee heb dat dit ook het probleem veroorzaakt.

Dan kunnen de collegae die specifieker op gebied van hardware eens kijken of ze daar een oplossing voor vinden. Misschien dat een bios instelling al verbetering kan brengen bijvoorbeeld.
Alvast succes! :good:
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”