IP-adres veranderen

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
noori
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 22 okt 2015 15:51
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: Avast

#1

Is er iemand misschien die de moeite kan nemen om mij te helpen met mijn IP-adres. Ik wil het namelijk veranderen zonder gebruik van VPN of al die andere omzeil technieken. Ik wil het gewoon voorgoed veranderen.

Alvast bedankt lezers!
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 822
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#2

IP adres van het modem is of vast, isp vragen om te veranderen, of dynamisch, dan een poos het modem afkoppelen in de hoop dat je er na een ander krijgt als je hem weer aansluit.

Maar vaak zit je er aan vast en zou je een proxy server kunnen proberen.
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Gebruikersavatar
noori
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 22 okt 2015 15:51
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: Avast

#3

Hey bedankt voor je antwoord. Ik was nog vergeten te seggen dat ik al veel manier he geprobeerd van uit en aan setten en een ethernetkabel te gebruiken, maar allemaal lukt het niet. Ik wil dus een nieuwe IP adres en geen gebruik van die verschillende VPN of proxy etc. Weet jij nog een manier hoe ik het kan doen want aan en uit setten lukt niet.

Ik heb self dit gevonden net: https://www.youtube.com/watch?v=A-1bFxI84Ro" onclick="window.open(this.href);return false;

sou dat misschien werken?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1991
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

#4

Ip van het modem is vrijwel altijd dynamisch. Slechts een enkele provider geeft je een echt vast ip adres.
Dat gezegd hebbende is het wel zo dat bij de meeste providers je ip adres normaliter niet wijzigt, tenzij er bijv. werkzaamheden zijn of de modem een update krijgt.

Wil je jouw ip definitief veranderen ligt het er een beetje aan welke provider je hebt.
Als dat bijv. Ziggo is, dan kan je ip veranderen als je het modem minimaal 24 uur van de stroom af hebt gehad en dan moet je ook een beetje geluk hebben want zelfs dan lukt het niet elke keer. Even uit en aan is dus niet voldoende.

Vragen aan je internet provider kan ook, maar die zullen daar niet altijd aan meewerken.

Dat filmpje wat je gevonden hebt werkt niet. Dat is alleen als je een modem hebt wat alleen als modem werkt met je eigen router er achter en zelfs dan is het maar weer afwachten en is het ook provider afhankelijk.

Welke provider heb je?
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
noori
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 22 okt 2015 15:51
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: Avast

#5

Ik heb de provider online en ik heb net volgens dat filmpje ingelogd op mijn modem. Ik ben daarin naar "basis" gegaan en toen geklikt op "wan" en heb toen de ip adres type veranderd van DHCP naar static. Ik zag daarna inderdaad mijn ip adres maar niet zon mac adres zoals in dat filmpje. Ik heb toen de laatste cijfer van mijn ip van 3 naar 4 veranderd en wonderbaarlijk maakte ik wel verbindin met mijn wifi maar had ik gwn geen internet verbinding. Jammer.... ik zou graag fotos sturen van de stappen zodat iemand misschien uit ervaring iets ziet en mij kan helpen, maar dat doe ik wanneer ik thuis ben.

Het moet trouwens permanent zijn en niet zon vpn service en het is niet voor iets illegaala of wat dan ook.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1991
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

#6

Zoals ik al zei gaat dat niet lukken met dat filmpje. Dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen die ik beschreef en dat doe je niet.

Wat je nu gedaan hebt is zelf een ip gaan wijzigen in je modem. Logisch dat je wifi dan wel werkt want dat is intern. Maar je internet werkt zeer zeker niet. De DHCP van je provider gaat geen statisch ip accepteren wat jezelf in geeft. En al mocht dat bij grote toeval wel gebeuren kun je later een ip conflict op die manier genereren en zelfs tijdelijk afgesloten worden. De WAN settings van je Online modem moet je dus ook gewoon afblijven.
Als je dat weer terug op DHCP zet krijg je ook weer een ip van Online en heb je ook weer internet.

Nogmaas, probeer de modem eens 24 uur van de stroom af te halen en neem anders contact op met de Online helpdesk als dat niet helpt. Een andere methode is er niet als je geen gebruik wilt maken van vpn of proxy's maar gewoon permanent een ander ip van je provider wilt.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
noori
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 22 okt 2015 15:51
Kennisniveau: (1) Beginner
AV: Avast

#7

Jammer, dacht dat ik goud ontdekt had. 24 uur kan helaas niet vanwege andere mensen die ook internet nodig hebben, dus sal ik maar moet googlen. Bedankt voor je hulp!

:D:D
Gebruikersavatar
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 822
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

#8

Je kunt het niet veranderen en dan helpt googelen ook niet, maar ja, zoek ze. :whistle:
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
http://www.piriform.com/docs/speccy/usi ... to-the-web
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”