Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 14:44:41

Die removal tool ook gebruikt om die restanten van Macafee op te ruimen?

Draaien nu ook op zowel computer alsook laptop de beide genoemde services en zijn op beiden die SMB geactiveerd (snmp niet nodig)?
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding

 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 14:48:09

MacAfee geschoond, op beide draaien smb en snmp
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 15:03:18

MacAfee geschoond, op beide draaien smb en snmp

Maar ook die beide services waar ik het over had?

En op de laptop ook gecontroleerd of deze niet in het openbare netwerk draait maar in het particuliere netwerk?
Dat kun je zien in het Configuratiescherm bij Netwerkcentrum, daar moet dan "particulier netwerk" staan.

Beide apparaten:
add address name="Wi-Fi" address=192.168.137.1 mask=255.255.255.0

Deze vermelding komt zowel op de pc alsook op de laptop voor en dat verbaast me wel eerlijk gezegd.
Is dat iets wat je zelf toegevoegd hebt misschien? Als dat het geval is dan graag verwijderen op beide toestellen.

En deze had je nog niet beantwoord volgens mij.
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 15:05:23

Heb het bovenstaande bericht nog iets aangepast en wat toegevoegd.
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 15:16:49

Op PC Noonoi particulier netwerk
Op Laptop Netwerk Particulier netwerk
Die adress name heb ik volgens mij niet zelf toegevoegd. Moet dat weg dan? En hoe?
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 17:39:10

Als je die address name niet zelf toegevoegd heb weet ik niet hoe die er komt of hoe die weg te halen is op dit moment, kan er zo vlug niets over vinden.

SMB en SNMP had je schreef je maar....
Maar ook die beide services waar ik het over had?

op beide systemen?

Daarnaast kun je dit eens proberen:
1.) Maak op de laptop een map c:\test aan en zorg dat deze gedeeld is op het netwerk. Zet er evt. een bestandje of afbeelding in voor de zekerheid.
2.) Open op de desktop een command prompt als administrator en geef het volgende commando en sluit af door op de enter knop te drukken.
net use z: \\laptop\test

Let op de spaties en ook de schuine streepjes, dat zijn niet die van onder het vraagteken maar die andere.
3.) Open de verkenner op de desktop en kijk of je nu een driveletter Z erbij hebt en of je dan inderdaad zo de inhoud van de test directory op de laptop kunt benaderen.

Werkt dan niet, wijzig dan de code in:
net use z: \\192.168.1.19\test


Hopelijk heeft de laptop dan nog steeds dat ip. In elk geval moet daar het ip van de laptop komen.
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 17:55:54

Ik ga dat morgenavond proberen, is nu wat te laat hier. het is me nu niet duidelijk wat je met die beide services bedoelt. Ik heb onze communicatie nog eens doorgelezen maar is me niet duidelijk. Hellup hahahah.
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 17:58:53

Of bedoel je die 2 function discovery's die ik bij beide op automatisch heb gezet? Moet ik die opnieuw nakijken?
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

ma 29 okt, 2018 18:55:16

Precies die bedoelde ik. Even checken of die inderdaad ook gestart zijn op beide computers. Ik ga er van uit van wel.
En dan hoor ik morgen wel of 't gelukt is met dat net use commando.
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

di 30 okt, 2018 15:53:56

Goedemiddag, heb services op beide gecontroleerd. Op desktop was de provider host niet gestart hoewel deze op automatisch staat. Alsnog handmatig gestart en staat op 
"wordt uitgevoerd". Bij beide adressen van je test zegt desktop "kan het netwerkpad niet vinden".
IP van laptop gecontroleerd op router en staat op 119
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

di 30 okt, 2018 16:14:59

Opnieuw geprobeerd met IP, had het fout gedaan. Met IP zegt hij "de opdracht is voltooid". Komt echter geen driver Z; op verkenner
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

di 30 okt, 2018 16:23:32

Dit zelfde ook andersom gedaan. Resultaat gelijk. Laptop zegt bij IP 1.11 "de opdracht is voltooid echter ook geen drive Z: aangemaakt
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

di 30 okt, 2018 17:43:47

Vreemd. En als je een command prompt als administrator opent en dan het volgende doet:

en dan op enter drukken, krijg je dan wel een Z in de prompt of ook niet?

Probeer het anders eens via deze manier:
https://www.schoonepc.nl/instal/bestand ... netwerkmap
en dan naar onderen bladeren tot bij "Een netwerkverbinding maken" op het midden van de pagina ongeveer.
Daar gebruikt hij een andere methode.

Ook de opdrachtregel iets hoger:
NET CONFIG SERVER /HIDDEN:NO

En er staan daar ook nog andere tips v.w.b. services die goed moeten draaien en oplossingen voor als een computer niet zichtbaar is.
Misschien helpt daar ook nog iets van.
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding
 
jebouw
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 15 jul, 2012 11:49:17
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: windows 10
AV: avg
AM: malwarebytes
FW: windows

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

za 10 nov, 2018 14:05:05

Hallo Tiger,

Je zult het niet geloven maar het netwerk werkt nu goed. Bij toeval moest ik een nieuwe router hebben dus e.e.a. instellen. Dacht als je toch bezig bent opnieuw instellingen van beide apparaten vergelijken maar dus weer niets. Echter bij vergelijk van de ethernet controller was er bij de laptop minder aangevinkt dan de Laptop. Reliable Multicast-protocol kwam niet voor, via installeren kwam ik het tegen en nadat het had toegevoegd werkt het wel! Stom toeval want normaal durf ik nergens aan te komen als ik het niet zeker weet. Blijft raar dat na de Updates van Windows 10 het ene systeem anders staat ingesteld dan het andere. Ieder geval bedankt voor de hulp, zonder die voorbereiding was het waarschijnlijk ook niet gelukt! 

Groeten

Jebouw
 
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1593
Lid geworden op: za 03 aug, 2013 18:18:26
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

Re: Apparaten niet zichtbaar in netwerk

za 10 nov, 2018 14:47:28

Hallo Jebouw.

Dat is inderdaad heel toevallig dat zoiets dan gebeurt en je er toevallig op stuit bij het vergelijken.
Maar wel heel interessant om te zien dat dit nodig was. En erg bedankt voor het delen van deze oplossing. :good:

Echter bij mijn weten zou dat protocol niet perse noodzakelijk hoeven zijn en hebt dit nog nooit hoeven installeren. Ik zie het zo vlug ook niet bij mijn netwerk adapter staan.
Zou je misschien nog kunnen aangeven hoe/waar precies dat zou moeten staan en hoe je dit dan installeert, evt. met een screenshotje?
Greetings, Black Tiger.

Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten