Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Overzicht gratis firewalls

ma 17 dec, 2012 16:11:27

Hieronder ziet u een overzicht van gratis beschikbare firewalls waarmee u uw computer kunt beveiligen, daarnaast vermelden we een programma waarmee u de Windows firewall kunt beheren. Zowel Emsisoft als Comodo hebben een gratis als betaalde versie van de firewall beschikbaar. De betaalde versie is echter aanwezig in het zogenaamde Internet Security Pack, Emsisoft heeft de betaalde versie van Online Armor echter ook los beschikbaar.
Een firewall is niets anders dan een programma dat het verkeer tussen jouw computer (netwerk) en het internet beveiligd, een goede firewall mag daarom eigenlijk niet ontbreken op een computer. Veel gebruikers vinden een firewall maar lastig gezien de meldingen om applicaties en verbindingen toe te staan, maar zodra je een firewall helemaal tot in de puntjes hebt geconfigureerd en weet hoe het programma werkt heb je hier totaal geen omkijken meer naar en profiteer je alleen nog maar van het gemak en natuurlijk niet onbelangrijk de geboden bescherming.

Afbeelding


In dit overzicht staan de twee meest bekende en gebruikte gratis firewalls waarvan bekend is dat deze van goede kwaliteit zijn. Beide firewalls bieden in tegenstelling tot de Windows firewall bescherming bij zowel het inkomende internetverkeer alsook de uitgaande verbindingen. Van beide producten is een 30-dagen trial versie beschikbaar, na deze periode zullen beide firewalls automatisch naar de "freeware modus overschakelen, waarbij deze met een verminderde functionaliteit gratis gebruikt kunnen blijven worden.
  1. Emsisoft Online Armor
  2. Comodo Firewall (Internet Security)
  3. Windows Firewall Notifier

Basis firewall
Windows XP en latere versies beschikken over een standaard firewall, echter monitort deze firewall alleen het inkomende verkeer en niet het uitgaande verkeer. Dit neemt niet weg dat de Windows firewall erg populair is, je hoeft het namelijk niet te installeren, het geeft geen meldingen (pop-ups) en conflicteert in de basis niet met andere beveiligingssoftware.

Firewall met sterke HIPS (Host Intrusion Prevention Systemen)
Zowel de firewall van Emsisoft als die van Comodo zijn uitgerust met een HIPS (Host Intrusion Prevention Systemen) functionaliteit waarmee het gedrag van applicaties in de gaten wordt gehouden. Met een goede HIPS en de juiste instellingen op het systeem kan je een computer eigenlijk zo beveiligen dat malware geen kans meer heeft om het systeem te infecteren.

Het belangrijkste van een firewall, is het juist configureren ervan en dat vergt nu eenmaal tijd. Het is namelijk niet zo dat je een firewall installeert en hier geen omkijken meer naar hebt, mocht dit wel het geval zijn dan kan je je afvragen of deze firewall eigenlijk wel goed is? Want er bestaat namelijk op de Windows firewall na geen enkele firewall met of zonder HIPS dat geheel zonder interactie van de gebruiker kan functioneren.

Wanneer een firewall met HIPS gebruiken?
Eigenlijk hangt de keuze van de firewall ook af van de reeds in gebruik zijnde beveiligingssoftware, veel (bataalde) Internet Security pakketten zijn namelijk standaard al uitgerust met een firewall in dit geval is het niet noodzakelijk om hier al dan niet gratis een aparte firewall naast te installeren. Wilt u echter gebruik maken van een andere firewall dan dat van het is gebruik zijnde beveiligingspakket schakel hiervan dan altijd deze firewall uit.
Het gebruik van meerdere firewalls kan juist namelijk een negatieve invloed hebben op zowel de werking als de beveiliging van het systeem.

Informatieve websites

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit onderwerp of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Beveiliging & Privacy
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast