Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41271
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Overzicht gratis back-up software

wo 26 dec, 2012 10:44:37

Het is algemeen bekend dat het maken van back-ups ontzettend belangrijk is, want niets is zo vervelend als wanneer u uw belangrijke gegevens kwijt raakt. De meest voorkomende oorzaken zijn dan ook een fysiek falende harde schijf, het onbedoeld verwijderen van bestanden, een cleaner die iets te rigoureus aan het werk is geweest, malware infecties die bestanden verwijderen en of verminken, en niet geheel onbelangrijk diefstal en fysieke schade door stroomstoringen en of brand.

Afbeelding


Er zijn heel veel gratis back-up programma's beschikbaar. Omdat het monnikenwerk is om alle gratis beschikbare back-up programma's te beschrijven en te benoemen beperken we ons tot de meest gebruikte en uitgebreide back-up programma's.
In dit overzicht staan de vijf meest bekende en gebruikte gratis back-up pakketten waarvan Acronis True Image WD edition en Seagate Disc Wizzard volledig gebaseerd op Acronis True Image wat een betaald back-up pakket is.
Met al deze back-up pakketten - met uitzondering van Easeus ToDo Backup - is het mogelijk om een opstartbare CD te maken waarmee u het systeem kunt opstarten, zodat u alsnog een gemaakte back-up kunt terugplaatsen als bijvoorbeeld Windows niet meer toegankelijk is.

Meer informatie over het maken van back-ups, gebruikte back-up methoden en mogelijkheden leest u in het artikel Back-up [Achtergrondinformatie]


De bovenstaande gratis back-up pakketten zijn de meest uitgebreide programma's die beschikbaar zijn. Met behulp van één van deze programma´s kunt u dus een uitstekende back-up van uw systeem en of bestanden maken. Echter is het bij het maken van de keuze van een gratis back-up programma wel handig om te kijken welke functies de programma's hebben.
Het ene programma is namelijk uitgebreider dan het andere. Ook niet geheel onbelangrijk is dat Acronis True Image WD edition alleen gebruikt kan worden als er een Western Digital harde schijf in het systeem aanwezig is. Hetzelfde geldt voor Seagate Disc Wizzard waarbij het systeem moet beschikken over een Seagate of Maxtor harde schijf.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

 
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6446
Lid geworden op: ma 18 okt, 2010 12:50:25
OS: macOS Mojave 10.14.6 & W10Pro&Home
AV: MBAM Pro
FW: NetBarrier 9X macOS

Re: Overzicht gratis back-up software

zo 18 sep, 2016 22:00:55

met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten