WD Smartware back-up

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#1

28 jan 2015 11:28

Hier ben ik toch weer helaas. De processor raast weer als vanouds wanneer er een toepassing wordt geopend. Ik dacht dat het goed was, nu wilde ik een 'schone' backup maken, maar nu gaat WD Smartware ook niet meer verder met de back-up vanwege te weinig capaciteit. Wat kan er nu nog aan de hand zijn? Zodra je een backup gaat maken, raast de processor naar 60-70%, met als gevolg dat ie dus geen back-up maakt.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41935
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#2

28 jan 2015 11:33

Hallo,

Ik heb dit bericht even opgesplitst naar een nieuw onderwerp aangezien dit geen malware gerelateerd probleem meer is.
jamu schreef:Zodra je een backup gaat maken, raast de processor naar 60-70%
Dit hoeft niet zozeer op een probleem te duiden hoor, sommige software kan namelijk veel resources van het systeem in beslag nemen.
Wat betreft de melding omtrent "te weinig capaciteit" controleer hiervoor als eerste eens of er wel genoeg schijfruimte vrij is op het doelstation als de systeemschijf zelf.
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#3

28 jan 2015 11:38

Hij blijft steken op 57,62 GB. De backup is zo ingesteld dat alleen bij overcapaciteit 'gebackuped' wordt. Dat doet ie dus nu niet meer.
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#4

28 jan 2015 11:39

Er is nog meer als 800 GB beschikbaar op de externe harde schijf, dat moet geen probleem zijn.
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#5

28 jan 2015 11:44

Ook wanneer er geen toepassingen openstaan, blijft de processor rond de 20% gebruiken.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41935
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#6

28 jan 2015 11:45

Kan je toevallig zien bij welk bestand of welke map de back-up blijft steken.
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#7

28 jan 2015 12:02

Nee, helaas...
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41935
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#8

28 jan 2015 12:08

jamu schreef:De backup is zo ingesteld dat alleen bij overcapaciteit 'gebackuped' wordt. Dat doet ie dus nu niet meer.
Het bovenstaande is met nog niet helemaal duidelijk, WD Smartware is mij verder niet bekend dus weet niet exact welke instelling dat betreft en wat er bedoeld wordt met overcapaciteit?
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#9

28 jan 2015 12:24

Als er teveel toepassingen draaien, kan het zijn dat er niet meer voldoende capaciteit over is om een backup te maken.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41935
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#10

28 jan 2015 12:28

Voer het onderstaande eens uit en kijk of je dan dezelfde problemen ondervindt met het maken van een back-up.

Ga naar start > uitvoeren of type het commando msconfig in het zoekvenster van het startmenu.
  • Open het tabblad "Services" en vink de optie "Alle Microsoft services verbergen" aan.
  • Klik nu op de knop "Alles uitschakelen"
  • Open nu het tabblad "Opstarten" en klik op "Alles uitschakelen"
  • Klik op Toepassen en daarna op Ok en herstart de computer.
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#11

28 jan 2015 16:56

Het is gelukt! Bedankt weer!
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41935
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#12

29 jan 2015 08:30

Goedemorgen,

Dat is goed om te horen, nu kan je alle items die uitgeschakeld zijn weer inschakelen.
Mocht het probleem zich opnieuw voordoen dan zal één van de automatisch opstartende programma's de boosdoener zijn.
Gebruikersavatar
jamu
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 74
Lid geworden op: 23 jan 2015 13:54

#13

29 jan 2015 08:35

Komt in orde.

Ik heb nog wel even een vraag over de processor. Hoe kan het dat de computer (soms zelfs met beeld uit) zo af en toe flink begint te 'razen' terwijl er geen toepassingen open staan en de laptop ook niet gebruikt wordt door iemand. Kan dit door het virusprogramma komen?
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”