Inhoud bestandsmappen ineens verdwenen

Stel hier uw vragen met betrekking tot overige software en allerhande computervragen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cayaaa
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mar 2014 18:44

#1

19 mar 2014 18:46

Hallo,

Ik gooi een probleem in de groep namens een vriend van mij, die op dit moment echt iets anders aan z'n hoofd heeft dan een computerprobleem maar het (dus) wel graag z.s.m. opgelost hoopt te krijgen. Ik zeg dit er bij omdat ik niet alle details direct voorhanden heb, maar wellicht dat iemand met de volgende "globale" beschrijving al op een idee en/of oplossing komt...

Probleem: de inhoud van alle (persoonlijke) bestandsmappen is ineens verdwenen. De mappen zelf (een stuk of 15) zijn er nog, maar zijn allemaal leeg. Volgens de 'laatst gewijzigd'-info zijn de mappen op een drietal data / tijdstippen tussen (±) half januari 2014 en (±) half maart 2014 gewijzigd. Vriend weet 100% zeker dat hij in die periode niet zelf iets met die mappen gedaan heeft.

Wat kan hier aan de hand zijn, en hoe is het op te lossen? Waarbij 'oplossen' idealiter (natuurlijk) betekent: bestanden terugvinden, en voorkomen dat het probleem zich nog een keer voordoet.

Bij voorbaat hartelijk dank voor het meedenken en reageren!

Claudy
Gebruikersavatar
Fox
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 14 jun 2010 15:32
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 / Ubuntu
AV: Avast (gratis)
AM: Anti-Exploit
FW: Windows

#2

28 mar 2014 09:57

Zijn die mappen die aangepast zijn echt leeg of is alleen de inhoud verborgen? Als je eens met de rechtermuisknop op zo'n map klikt en eigenschappen kiest wat staat er dan bij de grootte en het aantal bestanden?
Is er rond die tijd soms gebruik gemaakt van een opschoningsprogramma van Windows, of heeft jouw vriend systeemherstel uitgevoerd die bepaalde dingen ongedaan heeft gemaakt?
Beter een muisarm dan een apestaartje. :)
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Algemene computervragen en problemen”