IE-lek - EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) installeren.

Hier vindt u informatie over malwareproblemen, preventie, beveiliging en privacy.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42137
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

#1

Download EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) en installeer deze volgens de aangegeven instructies.
Als EMET eenmaal in geinstalleerd zal u nog wel het advies krijgen om via Windows Update te controleren of er updates voor .NET Framework beschikbaar zijn.

Type in het zoekvenster van het startmenu of bij start > uitvoeren EMET 3.0 gevolgd door enter om de tool te starten, indien u een melding krijgt van het gebruikersaccountbeheer van Windows staat u dit toe.
In het scherm wat nu opent ziet u bovenaan Data Execution Prevention (DEP), Structured Exception Handler Overwrite Protection (SEHOP) en Address space layout randomization (ASLR).

:warning_icon: Verander niets aan deze instellingen aangezien deze de uitvoer van bepaalde programma's zo kunnen beïnvloeden dat deze onuitvoerbaar zijn. Bij ASLR is er echter nog een waarschuwing van toepassing gezien het feit dat het inschakelen van deze instellingen tot BSOD's kan leiden.
Depending on your operating system configuration, setting the system ASLR setting to "Always On" could make your operation system blue screen during boot. Recovering from this will require booting the system in safe mode and setting the system ASLR setting to either "Opt In" (recommended) or "Disabled".
Verder ziet u hier een overzicht van de actieve processen op het systeem en of deze via Data Execution Prevention (DEP) of Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) worden uitgevoerd.

Afbeelding

Om programma's aan EMET toe te voegen klikt u op de knop "Configue Apps" in het volgende venster klikt u op "Add" om het gewenste programma toe te voegen.

Afbeelding

Navigeer nu naar de map waar Internet Explorer aanwezig is en selecteer iexplore.exe en klik op openen. (Gebruikers van een 64bit Windows dienen zowel de 32 als de 64 bit versie van Internet Explorer toe te voegen).
  • C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe (32-bit versie)
  • C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe (64-bit versie)
Afbeelding

In het volgende scherm ziet u dat alle opties zijn aangevinkt, verander hier verder niets aan en klik op "OK" om dit scherm te sluiten.

Afbeelding

Herstart hierna het systeem om de gemaakte wijzigingen van kracht te laten worden.
Plaats reactie

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”