Reimage PC Repair = gevaarlijk

Gesloten onderwerpen. Stuur een privé bericht naar een Moderator of de Administrator om het topic weer te laten openen.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#1

24 okt 2019 18:04

 Ik heb op 23/09/2019 het programma "Reimage  PC Repair" aangekocht, gedownload en in werking gesteld. 
Ik dacht aanvankelijk dat het de snelheid van mijn pc zou verhogen. Na enige tijd echter bleek het tegenovergestelde. 
Ik heb dan eventjes gegoogeld en daaruit bleek diverse consumenten organisaties + Belgische politie waarschuwde voor deze website.

Ik heb dan onmiddellijk het programma verwijderd met Revo uninstaller. Ik weet dat er nog  "restafval"  is blijven staan, 
maar ik durf die niet te verwijderen.

Mijn probleem is nu dat mij pc waanzinnig traag is en als dusdanig niet meer werkbaar.
Wat moet ik doen?
Gebruikersavatar
iEscape
Moderator
Moderator
Berichten: 6975
Lid geworden op: 18 okt 2010 12:50
Bericht indicaties: 2
OS: macOS Catalina 10.15.4
FW: NetBarrier X9
Gegeven likes: 1

#2

24 okt 2019 18:27

Jouw topic is verplaatst naar Hulp bij malware en virusinfectie problemen.
Zodra een malware/virus expert online is wordt u verder geholpen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7095
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#3

24 okt 2019 18:29

Reimage Repair kan je inderdaad beter mijden. Ze beloven meer dan ze waarmaken.
Ik heb dan onmiddellijk het programma verwijderd met Revo uninstaller
Je kan beter eerst de standaard de-installatie procedure uitvoeren, m.a.w. netjes een programma de-installeren.
Mocht dat niet lukken kan je altijd nog Revo Uninstaller gebruiken.

We gaan eens kijken.

Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via één van de onderstaande links:
Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86)
Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64)
Hier en hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Verplaats het gedownloade bestand naar je bureaublad. Maak geen snelkoppeling.
Rechtsklik op FRST.exe dan wel FRST64.exe en klik op "Als administrator uitvoeren".
Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
Druk op de knop Scannen.
Na de scan worden 2 logbestanden gemaakt, "FRST.txt" en "Addition.txt" op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Voeg deze 2 logbestanden als bijlage toe aan je volgend bericht.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#4

25 okt 2019 16:41

Als ik Farbar Recovery Scan Tool 64(x64) download dan krijg ik FRST64. Als ik daarop rechtsklik dan gebeurt er niets. Ik zie ook gen FRST.exe noch FRST64.exe.
Wellicht doe ik iets verkeerd ?
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7095
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#5

25 okt 2019 18:37

Als ik daarop rechtsklik dan gebeurt er niets.
Verschijnt er geen popup menu, vergelijkbaar met als je op een ander bestand klikt ?
(Onderaan dit popup menu staat meestal Eigenschappen.)
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#6

26 okt 2019 15:37

Er verschijnt inderdaad een popup menu . Ik klik op ' Eigenschappen ' en dan zie ik o.a. :FRST  Bestandstype : Toepassing (exe).
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#7

26 okt 2019 15:38

Sorry ' FRST ' moet zijn : ' FRST64 '
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7095
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#8

26 okt 2019 17:22

Er verschijnt inderdaad een popup menu
Staat daar "Als administrator uitvoeren" niet bij ?
En welke Windows versie gebruik je ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#9

26 okt 2019 18:03

Als administrator uitvoeren staat erbij. Ik gebruik windows 10
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#10

26 okt 2019 19:02

Ik heb inmiddels de door u gevraagde bestanden kunnen maken (scannen) en geef ze u  in bijlage.
Als gast kunt u geen bijlagen bekijken. Registreer via deze link een (gratis) account om bijlagen te kunnen openen en downloaden.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#11

26 okt 2019 19:18

Ik heb inmiddels wel via " als administrator ... " en met uitschakeling van Windows Defender, die de toepassing blokkeerde, de gevraagde bestanden kunnen bekomen door te scannen. Ik voeg ze toe in bijlage.
Als gast kunt u geen bijlagen bekijken. Registreer via deze link een (gratis) account om bijlagen te kunnen openen en downloaden.
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#12

26 okt 2019 19:20

Je bericht bevat te weinig tekens. " - Ik begrijp het niet. Sorry.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7095
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#13

26 okt 2019 22:18

Zijn dit de originele logbestanden of heb je er iets aan verandert ?
Heb je "TweakBit Driver Updater" bewust geïnstalleerd ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
vib189
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 150
Lid geworden op: 10 mar 2015 16:32
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: Avast premier
AM: malwarebytes
FW: Avast

#14

27 okt 2019 01:45

Ik heb er niets aan veranderd en heb die ' TweakBit Driver Updater' ook niet geïnstalleerd ! Ik heb wel " Avast Driver Updater' verlengd.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7095
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40
Ontvangen likes: 1

#15

27 okt 2019 10:18

Stap 1:
Deinstalleer TweakBit Driver Updater.
Herstart de computer.

Stap 2:
Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem.

Download de bijlage fixlist.txt naar de map, waar ook FRST64.exe aanwezig is.
Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met FRST.
Rechtsklik op Afbeelding FRST64.exe en klik op "Als administrator uitvoeren".
Druk op de knop Fixen.
Na de fix wordt een logbestand gemaakt (Fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Voeg dit logbestand als bijlage toe aan je volgend bericht.
Als gast kunt u geen bijlagen bekijken. Registreer via deze link een (gratis) account om bijlagen te kunnen openen en downloaden.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gesloten

Terug naar “Opgeloste problemen / logs”