Pagina 1 van 1

CTB- Locker

Geplaatst: 16 mar 2015 12:40
door arimas
Geachte heer, mevrouw,

Ik krijg een melding op het bureaublad van mijn computer, namelijk 'je persoonlijke bestanden zijn versleuteld met CTB- Locker'.

Ik heb twee log- bestanden als bijlage bij dit bericht gevoegd. Kan iemand mij helpen alstublieft?

Groet,
Arimas
log.txt
info.txt

Re: CTB- Locker

Geplaatst: 16 mar 2015 13:45
door Maaike
Hallo Arimas,

Jou topic is verplaatst naar Malware en virusinfectie problemen
Zodra een malware / virus expert online is, wordt u verder geholpen.

Re: CTB- Locker

Geplaatst: 16 mar 2015 18:44
door abbs
Hallo :welkom:

Heb je het over de cryptolocker?


1. Sluit als eerste de PC van het internet af, zo kan er immers niet meer gecommuniceerd worden met een command & control server van de malware.

2. Start de computer niet meer in de normale modus op, dit i.v.m. de cryptolocker die actief kan worden en zo wellicht nog meer bestanden zal versleutelen.

3. Start dus als eerste de PC op in de veilige modus, kijk welke bestanden er niet versleuteld zijn, maak hiervan een kopie in een nieuwe map. Comprimeer deze map, en verplaats deze naar bijvoorbeeld een USB Stick.

4. Hier is een onderwerp over cryptolocker en uitleg hoe je kan proberen versleutelde bestanden te reden: http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic ... 07&t=14659" onclick="window.open(this.href);return false;

Vertel of dit is gelukt?

Re: CTB- Locker

Geplaatst: 17 mar 2015 08:40
door abbs
Hallo,

Zet via een andere pc het volgende programma op een usb stick en plaats het op de besmette pc (sluit die niet aan op internet)

Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren
  • Dubbelklik op FRST.exe om de tool te starten.
  • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht.