FS kan 2 virussen niet verwijderen

Gesloten onderwerpen. Stuur een privé bericht naar een Moderator of de Administrator om het topic weer te laten openen.
Gebruikersavatar
Sata
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 dec 2013 15:42
OS: algemeen
AV: FScure

#16

10 jul 2014 21:22

Hallo Maxstar;
het heeft even geduurd, maar hij uren bezig.
FS een voll. scan laten doen, en hij heeft 1 virus gevonden, die hij niet kon 'reinigen'

zie foto voor het pad

Afbeelding

MVG
Sata
Gebruikersavatar
Sata
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 dec 2013 15:42
OS: algemeen
AV: FScure

#17

10 jul 2014 21:29

Ik zie nu, dat v.d. 4e, het virus niet het pad vermeld staat

ook bij de scan van het prog. van FS staat het pad niet vermeld:

Afbeelding

helaas

Ik zie wel dat er 1 v.d 2 verdwenen is, nou deze nog

MVG

Sata
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41933
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#18

11 jul 2014 08:11

Goedemorgen.

In het scanrapport staat helaas niet vermeld op welke locatie "Gen.Variant.Graftor.61817" is gedetecteerd, ik vermoed dat dit in één van de systeemherstelpunten zal zijn.
Klik na het scannen eens op de detectienaam in dehoop dat dan wel de locatie wordt aangeduid.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Sata
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 dec 2013 15:42
OS: algemeen
AV: FScure

#19

11 jul 2014 15:30

Hallo Maxstar

De scan 2x gedaan, dwz de snelle en de voll. comp scan.
In beide gevallen zijn alleen die 3 'zoek.exe 'virussen' gevonden.
Zie bijlage van screen copy van de FS / scan en copy v.h. FS rapport ) website

Afbeelding

Afbeelding

MVG

Sata
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41933
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#20

12 jul 2014 08:04

Hallo,

Dit ziet er prima uit, Gen.Variant.Graftor.61817 is niet meer gedetecteerd en de drie meldingen van Zoek.exe zijn een false positive.
Zijn er nu nog problemen merkbaar of functioneert alles weer naar behoren?
Gebruikersavatar
Sata
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 dec 2013 15:42
OS: algemeen
AV: FScure

#21

12 jul 2014 15:03

Dag maxstar

Nee, het functioneert redelijk, mijn Vista pc is niet echt snel.

Als u niets kan vinden in de log's, dan laten we het hierbij vwb de virussen.

Wel is de pc en FF ontzettend traag geworden.

Ik heb die Malwarebytes Anti-Exploit en de hitmanPro alert op de Vista pc gezet/geinstalleerd, maar dat is geen suc6!

Het opstarten van FF duurt eeuwen, maar ook bv verkenner openen.

Ik zag dat ook Malewarebytes antimaleware kennelijk ongevraagd een scan aan het doen was...
Of dat botst met die Anti-Exploit??
Of het is Hitmanpro alert?

Dat laatste is wel op de laptop W8/itel I7 het geval.
Gisteren die hitmanpro op de laptop van mijn vrouw gezet, alles werkte voorheen goed.
FF ging als een speer. Zij wilde vanmorgen een op weeronline.nl kijken. Het duurde erg lang voordat FF klaar was met het ladsen van de pagina, en toen zij iets op die pagina wilde bekijken, kreeg zij een venster met de mededeling ' Doorgaann of het script stoppen.
FF liep gewoon vast waar je ook op klikte.

Hitmampro eraf gehaald, en FF werkt weer als een zonnetje.
Bij instellingen niets bruikbaars te vinden

MVG
Sata
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41933
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#22

13 jul 2014 09:17

Hallo,

Het is mogelijk dat Malwarebytes Anti-Exploit en HitmanPro.Alert elkaar in de weg kunnen zitten, ik neem aan dat wanneer je één van de twee gebruikt er geen problemen zijn?
Gebruikersavatar
Sata
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 dec 2013 15:42
OS: algemeen
AV: FScure

#23

16 jul 2014 22:23

dag Maxstar;

Ik heb op de Vista pc er alles afgehaald, vwb de malware alleen draait nog proefversie; ik moet alleen bij instellingen de optie vinden
waardoor hij niet autom. bij het opstarten een scan gaat doen;
dat duurt a) veel en veel te lang, en b) dat vertraagt de pc enorm.

Hitmanpro is echt geen suc6 bij het surfen; bij minste geringste blokkeert deze de webpagina, ook al is deze nog zo onschuldig.
Deze heb ik bij de Vista ( budget pc) & & op de W8 ( i7 laptop) eraf gehaald.
Je kan nauwelijks bij HMP iets instellen; goed bedoeld, maar geen suc6

De malware free ga ik proberen als de gratis versie is afgelopen,

groet

Sata
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41933
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#24

17 jul 2014 08:18

Hallo,

Wat betreft Malwarebytes Anti-Malware klik hiervoor op instellingen > geautomatiseerde taken.
Hier zie je de vermelding (taak) van de bedreigingsscan staan die bij iedere start van de computer wordt uitgevoerd.
Selecteer deze en klik vervolgens op verwijder taak.
Gebruikersavatar
Sata
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 dec 2013 15:42
OS: algemeen
AV: FScure

#25

19 jul 2014 13:57

Maxstar;

bedankt, uw raad opgevolgd en de instellingen verwijderd

Is er nog een oplossing voor HMP die zo vertragend werkt?

MVG

Sata
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41933
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Gegeven likes: 4
Ontvangen likes: 5
Contacteer:

#26

20 jul 2014 07:29

Hallo,

Binnenkort komt er een geheel nieuwe versie van HitmanPro Alert uit, wellicht zijn de problemen met deze versie dan verholpen. Ik geef wel even een seintje als deze beschikbaar is.
Gesloten

Terug naar “Opgeloste problemen / logs”