Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

Forumregels
Lees dit a.u.b. eerst!!!

In dit forum gedeelte worden diverse infecties en 'malware' varianten (individueel) besproken en toegelicht met achtergrond informatie.
Deze informatie & beknopte 'verwijder' instructies zijn geheel onafhankelijk van welke situatie dan ook, indien uw computer met één van deze 'malware' varianten is geïnfecteerd kunt u natuurlijk gebruik maken van de beschreven 'removal (verwijder) instructies', maar dit geeft geen garantie dat uw computer dan ook geheel 'malware' vrij is.

U kunt dan ook het beste een nieuw 'onderwerp (topic)' starten in dit forum gedeelte waarin u uw problemen voorlegt.
Door middel van de door uw geplaatste 'logfiles' zal er een analyse plaatsvinden, en aan de hand hiervan zal uw probleem ook 'individueel' behandeld worden door één van de 'leden' van het (security team)

Plaats aan de hand van dit stappenplan (klik) de verkregen logjes op het forum.

Via deze link >klik< kunt u een account aanmaken op het forum.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Lightning Speed Dial verwijderen

ma 10 feb, 2014 12:27:33

Lightning Speed Dial is een browserextensie die onder de categorie PUP (Potentieel Ongewenste Programma's) valt en is voornamelijk gebundeld bij gratis te downloaden software die optionele (third-party) software bevat die al dan niet automatisch ongevraagd op uw computer wordt geïnstalleerd. Wanneer Lightning Speed Dial eenmaal op uw computer aanwezig is zal het zich als BHO (Browser helper Object) nestelen in Internet Explorer en als plug-in / extensie in Firefox en Google Chrome. Deze Lightning Speed Dial adware zal vervolgens allerlei advertenties weergeven die helemaal niet tot de betreffende website zelf behoren, deze ongewenste advertenties worden als het ware geïnjecteerd in websites om op deze manier inkomsten uit de advertenties te verkrijgen.

Ook zullen er allerlei pop-ups van Lightning Speed Dial verschijnen, en kunnen bepaalde woorden onderstreept weergeven worden die een link bevatten naar de gesponsorde websites van het advertentienetwerk. Dergelijke browserextensies die op deze wijze advertenties en ongewenste reclame tonen zijn niet alleen zeer hinderlijk maar kunnen ook ongevraagd uw surfgedrag in kaart brengen en doorspelen aan dit soort advertentienetwerken. Op de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van de advertenties die door Lightning Speed Dial in een website zijn geïnjecteerd. Malwarebytes Anti-Malware detecteert deze ongewenste software dan ook als PUP.Optional.NewTab.A en PUP.Optional.Lightning.A.

Afbeelding

Onderstaand vindt u de stap-voor-stap handleiding voor het verwijderen van Lightning Speed Dial, middels de verkregen logbestanden kunt u uw computer vervolgens op het forum geheel laten controleren op de aanwezigheid van (Potentieel Ongewenste Programma's), waarna u geheel persoonlijk advies krijgt en hulp bij het opschonen van uw computer.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Lightning Speed Dial verwijderen

ma 10 feb, 2014 12:27:38

Lightning Speed Dial verwijder instructies
Middels de onderstaande instructies kunt u uw computer op het forum laten controleren op de aanwezigheid van ongewenste software en adware. Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd

Stap 1 - Scannen met Malwarebytes Anti-Malware
Download Afbeelding MalwareBytes' Anti-Malware en sla het op je bureaublad op.

MalwareBytes' Anti-Malware installeren en uitvoeren
 • Dubbelklik op mbam-setup-x.xx.x.xxx.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten.
 • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows krijgt klikt u op de knop "uitvoeren".
 • Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link - Malwarebytes Anti-Malware installeren.
 • Als de installatie gereed is staat de optie Start de gratis probeerversie van Malwarebytes Anti-Malware PRO aangevinkt.
 • Wanneer u hier geen gebruik van wilt maken, vink deze optie dan uit.
 • Klik vervolgens op "Voltooien" om de installatie af te ronden.
 • Vervolgens wordt er automatisch een update uitgevoerd, als dit gereed is klikt u op de knop "OK".
 • Malwarebytes Anti-Malware wordt nu gestart, klik vervolgens op de knop "Scan".
 • Als de scan gereed is klik dan op de knop "bekijk resultaten".
 • Zorg ervoor dat alle items staan aangevinkt, als dit niet zo is klik dan met de rechtermuisknop op één van de items en kies "Selecteer alle objecten"
Afbeelding
 • Klik vervolgens op de knop "Verwijder geselecteerde".
 • Wanneer de scan gereed is wordt er in kladblok een logbestand geopend, plaats deze als bijlage in het volgende bericht. (Het logbestand is tevens terug te vinden onder het tabblad logbestanden).
 • Bij de melding "DRINGEND! Je moet je computer opnieuw opstarten om alle actieve infecties volledig te verwijderen." klikt u op JA om de computer opnieuw op te starten.


Stap 2 - RSIT uitvoeren
Download Afbeelding RSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureablad op.
Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

RSIT Downloaden

RSIT Uitvoeren
Wanneer u problemen ondervindt bij het uitvoeren van dit programma of bepaalde foutmeldingen te zien krijgt laat dit dan even weten in uw bericht.
 • Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten.
 • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
 • Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue"
 • Als u RSIT de eerste keer uitvoert zal HijackThis gedownload worden als deze niet aanwezig is, sta dit vervolgens toe door op "I accept" te klikken.
 • Wanneer de tool gereed is worden er twee kladblok bestanden geopend genaamd "Log.txt" en "Info.txt" geopend.

Plaats de logbestanden van Malwarebytes Anti-Malware en RSIT in een nieuw onderwerp op het forum als bijlage.

Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Aan de hand van deze logs kunnen wij uw computer verder controleren op aanwezigheid van malware en u op deze manier verder advies en hulp bieden.


Details en Informatie

Firefox
FF Extension: Lightning Speed Dial - C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vb4am7fx.default\Extensions\lightningnewtab@gmail.com.xpi [2014-02-10]

Google Chrome
CHR Extension: (Lightning speedDial) - C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\pkndmigholgfjlniaohblojbhgjbkakn [2014-02-10]

Bestanden en mappen
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\background.html (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\background.js (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\data.json (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\icon128.png (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\inject.js (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\jquery.js (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\manifest.json (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\xa.js (PUP.Optional.Lightning.A)
C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cekcjpgehmohobmdiikfnopibipmgnml\1.4_0\xagainit.js (PUP.Optional.Lightning.A)

Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten