Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Forumregels
Lees dit a.u.b. eerst!!!

In dit forum gedeelte worden diverse infecties en 'malware' varianten (individueel) besproken en toegelicht met achtergrond informatie.
Deze informatie & beknopte 'verwijder' instructies zijn geheel onafhankelijk van welke situatie dan ook, indien uw computer met één van deze 'malware' varianten is geïnfecteerd kunt u natuurlijk gebruik maken van de beschreven 'removal (verwijder) instructies', maar dit geeft geen garantie dat uw computer dan ook geheel 'malware' vrij is.

U kunt dan ook het beste een nieuw 'onderwerp (topic)' starten in dit forum gedeelte waarin u uw problemen voorlegt.
Door middel van de door uw geplaatste 'logfiles' zal er een analyse plaatsvinden, en aan de hand hiervan zal uw probleem ook 'individueel' behandeld worden door één van de 'leden' van het (security team)

Plaats aan de hand van dit stappenplan (klik) de verkregen logjes op het forum.

Via deze link >klik< kunt u een account aanmaken op het forum.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41398
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Trojaans paard verwijderen

za 11 jan, 2014 11:13:09

Een Trojaans paard is een kwaadaardig programma wat verborgen kan zitten in een legitiem programma of bestand, een Trojaans paard kan zich dan in principe ook niet zelfstandig vermenigvuldigen zoals bijvoorbeeld een computerworm. De voornaamste functie van een Trojaans paard is het verschaffen van toegang tot de computer waardoor cybercriminelen via een achterdeurtje c.q. backdoor privacy gevoelig gegevens kunnen buit maken, schade aan uw computer kunnen toebrengen en andere malware op uw computer kunnen installeren.

Het Trojaanse paard oftewel Trojan Horse is vernoemd naar het legendarische paard van Troje uit de Griekse historie. Een groep soldaten wist namelijke de Griekse stad Troje te overmeesteren via een houten paard dat de stad binnendrong waarin de soldaten verstopt zaten. De poortwachters van de stad Troje lieten het paard naar binnen, omdat ze van mening waren dat het een geschenk was. Bij computers werkt dit eigenlijk precies hetzelfde, in dit artikel omtrent een Trojaans paard verwijderen leest u onder andere de meest voorkomende oorzaken en de stap-voor-stap handleiding met advies en hulp bij een Trojaans paard verwijderen.

Trojaanse paarden worden voornamelijk verstuurd als bijlage bij e-maiberichten, vermomd als een PDF bestand zoals een factuur, of een document wat eigenlijk een uitvoerbare bestanden zijn. Trojaanse paarden worden ook via chatprogramma’s en social media verspreid of zitten verstopt in bijvoorbeeld MP3's die via peer-to-peer programma’s of nieuwsgroepen zijn gedownload. Ook cracks, keygens en derlijke bevatten vaak kwaadaardige code van een Trojaans Paard, vaak wordt dergelijke kwaadaardige code ook later aan dergelijke programma's toegevoegd en opnieuw verspreid.

Bij een Trojaans paard verwijderen kunt u in de basis gebruik maken van uw eigen virusscanner, maar soms zijn er ook krachtigere tools nodig om dergelijke malware te verwijderen. Een Trojaans paard kan zich bijvoorbeeld verstoppen middels rootkit-technieken, en dit maakt een Trojaans paard verwijderen er niet gemakkelijker op. Gelukkig is er genoeg gratis ant-malware software beschikbaar, en kunt u via de onderstaande handleiding eenvoudig een Trojaans paard verwijderen en gratis hulp krijgen op het forum voor het verwijderen van de malware en het opschonen van uw computer.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41398
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Trojaans paard verwijderen

za 11 jan, 2014 11:13:21

Trojaans Paard verwijderen - Handleiding

1. Download Afbeelding MalwareBytes' Anti-Malware en sla het installatiebestand op het bureaublad op.

MalwareBytes' Anti-Malware installeren
 • Dubbelklik op mbam-setup-x.xx.x.xxx.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten.
 • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows krijgt klikt u op de knop "uitvoeren".
 • Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link - Malwarebytes Anti-Malware installeren.
 • Als de installatie gereed is staat de optie Start de gratis probeerversie van Malwarebytes Anti-Malware PRO aangevinkt.
 • Wanneer u hier geen gebruik van wilt maken, vink deze optie dan uit.
 • Klik vervolgens op "Voltooien" om de installatie af te ronden.

Bij problemen!!! (Lees de onderstaande instructies of vraag advies op het forum)
 1. Malwarebytes' Anti-Malware Chameleon
 2. Problemen bij het installeren van Malwarebytes' Anti-Malware
 3. Problemen bij het updaten van Malwarebytes' Anti-Malware
 4. Problemen bij het starten van Malwarebytes' Anti-Malware

MalwareBytes' Anti-Malware updaten en scannen
 • Vervolgens wordt er automatisch een update uitgevoerd, als dit gereed is klikt u op de knop "OK".
 • Malwarebytes Anti-Malware wordt nu gestart, klik vervolgens op de knop "Scan".
 • Als de scan gereed is klik dan op de knop "bekijk resultaten".
 • Zorg ervoor dat alle items staan aangevinkt, als dit niet zo is klik dan met de rechtermuisknop op één van de items en kies "Selecteer alle objecten"
 • Klik vervolgens op de knop "Verwijder geselecteerde".

Afbeelding

 • Wanneer de scan gereed is wordt er in kladblok een logbestand geopend, plaats deze als bijlage in het volgende bericht. (Het logbestand is tevens terug te vinden onder het tabblad logbestanden).
 • Bij de melding "DRINGEND! Je moet je computer opnieuw opstarten om alle actieve infecties volledig te verwijderen." klikt u op JA om de computer opnieuw op te starten.


2. Download Afbeelding RSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureablad op.
Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

RSIT Downloaden

RSIT Uitvoeren
Wanneer u problemen ondervindt bij het uitvoeren van dit programma of bepaalde foutmeldingen te zien krijgt laat dit dan even weten in uw bericht.
 • Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten.
 • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
 • Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue"
 • Als u RSIT de eerste keer uitvoert zal HijackThis gedownload worden als deze niet aanwezig is, sta dit vervolgens toe door op "I accept" te klikken.
 • Wanneer de tool gereed is worden er twee kladblok bestanden geopend genaamd "Log.txt" en "Info.txt" geopend.


Plaats de logbestanden van Malwarebytes Anti-Malware en RSIT in een nieuw onderwerp op het forum als bijlage.

Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Aan de hand van deze logs kunnen wij uw computer verder controleren op aanwezigheid van malware en u op deze manier verder advies en hulp bieden.


 1. Geef als eerste een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem in het geplaatste bericht op het forum
 2. Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 3. Vertel eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem te kunnen oplossen.
 4. Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van het bovenstaande stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
 5. Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren of alles wel degelijk is verwijderd.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten