1
Momenteel worden via valse website's die u doen geloven dat u een update voor uw browser (Mozilla Firefox) dient te installeren malware verspreid. Na enig onderzoek blijkt dit om de verspreiding van de bekende (Urausy) malware te gaan, deze malware ook bekend als (trojan.ransom) en in de volksmond als het "Ukash politievirus" gijzelt als het ware uw computer en tegen betaling van losgeld zou deze dan weer vrijgegeven worden maar niets is natuurlijk minder waar.

Wanneer u een melding krijgt te zien zoals Firefox need to updated immediately! Your version of Firefox (18.0) is vulnerable and needs to be updated. negeer deze dan direct en klik nooit op de knop "Start update process" want hiermee zult u uw computer zelf infecteren met malware.
Onderstaand ziet u een voorbeeld van zo'n scherm die specifiek gericht is op Mozilla Firefox gebruikers, wanneer zo'n website wordt bezocht met een andere browser zoals Internet Explorer of Google Chrome zal er alleen een blanco pagina verschijnen.

Firefox need to updated immediately!

Your version of Firefox (18.0) is vulnerable and needs to be updated.
Attack pages try to install programs that steal private information, user your computer to attack others, or damage your system.
Some attack pages intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.
Start update process

Afbeelding
Wanneer u toch op de knop "Start update process" heeft geklikt controleer dan direct uw computer op aanwezigheid van malware, hiervoor kunt u het onderstaande stappenplan gebruiken. Op het forum kunnen wij u dan verder helpen bij het verwijderen van de malware en het controleren van uw computer. Als uw computer is gegijzeld middels ransomware c.q. "Ukash politievirus" bij het bezoeken van een valse website zoals eerder beschreven dan kunt u gebruik maken van één van de onderstaande stappenplannen. Wat moet u zeker niet doen!
  1. Grijp niet direct naar “Systeemherstel” bij malware gerelateerde problemen, door het gebruik van systeemherstel zullen vaak alleen de laadpunten van de malware in het register worden verwijderd, de bestanden behorende tot de malware zullen dan echter nog aanwezig zijn.
  2. Gebruik nooit register-cleaners en andere software die het systeem opschonen op een geïnfecteerde computer, in de eerste plaats kunnen deze de heuristische scans beïnvloeden en daarnaast zijn er malware varianten die legitieme bestanden verplaatsen naar tijdelijke mappen. Zodra deze worden opgeruimd door de betreffende software is het lastig of zelfs onmogelijk om hiervan nog iets te herstellen.
  3. Neem nooit één op één adviezen over van gelijkwaardige problemen die u tegenkomt tijdens de zoektocht naar een mogelijke oplossing. Instructies die gegeven worden zijn namelijk vaak specifiek voor die computer bestemd, en werken niet in andere situaties of in het slechtste geval richten deze meer schade aan.
    Indien u hulp nodig heeft, maak dan altijd een eigen vraag c.q. onderwerp aan op het forum waar u individueel verder zal worden geholpen.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Beveiliging & Privacy”