Microsoft Online Periodieke Keuring

Discussieforum voor vragen, mededelingen en waarschuwingen op het gebied van computerbeveiliging en privacy.
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 172
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

25 jan 2013 11:56

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een malware besmetting is het gebruik van verouderde software en besturingssystemen die niet voorzien zijn van de laatste beveiligingsupdates, door middel van zogenaamde exploits kunnen kwetsbaarheden in software en besturingssystemen misbruikt worden waardoor uw computer eenvoudig geïnfecteerd kan worden met malware.

Microsoft heeft een online dienst genaamd "Microsoft Online Periodieke Keuring" waarmee u kunt controleren of uw gebruikt Windows versie en bijbehorende browser nog wel up-to-date is, wanneer er verouderde software wordt gedetecteerd krijg je gelijk een oplossing aangeboden.
De check van microsoft controleert niet alleen Internet Explorer maar ook de browsers Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.
Afbeelding
Om de Microsoft Online Periodieke Keuring te starten gaat u naar http://www.onlineperiodiekekeuring.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
  • Om de controle van uw computer te starten klikt u op de knop start hier.
  • Als deze controle gereed is krijgt u een overzicht van de te nemen acties.
  • Verouderde onderdelen zijn bij te werken door op de rode knop Bijwerken te klikken.
  • Hierna zal je worden doorverwezen naar de website van de betreffende browserfabrikant. Je moet dan nog wel zélf de nieuwste en juiste versie van de browser zoeken, downloaden en installeren.
Ook als deze website aangeeft dat je helemaal bij de tijd bent is het zeker verstandig om handmatig te controleren of je alle belangrijke updates voor Windows hebt geinstalleerd.

Aangezien de "Microsoft Online Periodieke Keuring" alleen maar de gebruikte versie van Windows en een aantal browsers controleert zijn er betere alternatieven die real-time het systeem controleren, een goed voorbeeld hiervan is Secunia PSI.
Plaats reactie

Terug naar “Beveiliging & Privacy”