Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

Forumregels
Afbeelding

  • Via deze link kunt u gratis een account aanmaken op het forum.
  • U kunt een bericht plaatsen middels het invoerveld boven de knop "Verstuur" of via de knop "Volledige bewerker & voorbeeld" voor meer functionaliteiten.
 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Microsoft Online Periodieke Keuring

vr 25 jan, 2013 11:56:07

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een malware besmetting is het gebruik van verouderde software en besturingssystemen die niet voorzien zijn van de laatste beveiligingsupdates, door middel van zogenaamde exploits kunnen kwetsbaarheden in software en besturingssystemen misbruikt worden waardoor uw computer eenvoudig geïnfecteerd kan worden met malware.

Microsoft heeft een online dienst genaamd "Microsoft Online Periodieke Keuring" waarmee u kunt controleren of uw gebruikt Windows versie en bijbehorende browser nog wel up-to-date is, wanneer er verouderde software wordt gedetecteerd krijg je gelijk een oplossing aangeboden.
De check van microsoft controleert niet alleen Internet Explorer maar ook de browsers Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.

Afbeelding


Om de Microsoft Online Periodieke Keuring te starten gaat u naar http://www.onlineperiodiekekeuring.nl
  • Om de controle van uw computer te starten klikt u op de knop start hier.
  • Als deze controle gereed is krijgt u een overzicht van de te nemen acties.
  • Verouderde onderdelen zijn bij te werken door op de rode knop Bijwerken te klikken.
  • Hierna zal je worden doorverwezen naar de website van de betreffende browserfabrikant. Je moet dan nog wel zélf de nieuwste en juiste versie van de browser zoeken, downloaden en installeren.
Ook als deze website aangeeft dat je helemaal bij de tijd bent is het zeker verstandig om handmatig te controleren of je alle belangrijke updates voor Windows hebt geinstalleerd.

Aangezien de "Microsoft Online Periodieke Keuring" alleen maar de gebruikte versie van Windows en een aantal browsers controleert zijn er betere alternatieven die real-time het systeem controleren, een goed voorbeeld hiervan is Secunia PSI.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast