1
Afbeelding
Sinds vandaag biedt de ING gratis beveiligingssoftware aan op de website onder de slogan "Last van Trojaanse paarden? In galop deze gratis software erop!" die prominent op de voorpagina van de website van de ING aanwezig is. De gratis software die de ING aanbied betreft "Trusteer Rapport for Online Banking" dat niet bedoeld is om als primair beveiligingspakket te gebruiken maar puur als aanvullend pakket om de beveiliging te optimaliseren.
Tot op heden werd deze beveiligingssoftware alleen ingezet bij klanten waarvan de computer reeds geïnfecteerd was, echter wordt het nu ook preventief door de ING ingezet en geadviseerd om te gebruiken als aanvullend pakket waarmee u zich kunt wapenen tegen malware en phishing dat zich richt op het internetbankieren en daar op welke manier dan ook misbruik van kan maken.

Wanneer Trusteer Rapport gebruiken?
Zoals hierboven al vermeld, is "Trusteer Rapport" een aanvullend pakket die u naast uw primaire antivirus / antimalwaresoftware en firewall kunt gebruiken. Maar wanneer heeft u dit pakket wel en niet nodig?
Tegenwoordig zijn de uitgebreidere beveiligingspakketten zoals de zogenaamde "Internet Security pakketten" uitgerust met aparte functies om uw online veiligheid bij onder andere het internetbankieren, online winkelen te optimaliseren. Indien de gebruikte beveiligingssoftware één van dit soort functies bezit is het niet noodzakelijk om hiernaast dan nog apart software zoals "Trusteer Rapport" te gebruiken.
Indien u gratis antivirussoftware gebruikt zoals Avira, Avast, AVG en Microsoft Security Essentials die niet over dit soort functies beschikken is "Trusteer Rapport" een waardevolle toevoeging om te gebruiken.

Note:
Aangezien meerdere beveiligingspakketten elkaar op enige wijze in de weg kunnen zitten is het altijd raadzaam om de gebruikte software zo te configureren dat deze elkaar niet hoeven te controleren. Dit kunt u doen door de software uit te sluiten van bescherming.

Hoe werkt Trusteer Rapport.
Trusteer Rapport bewaakt real-time de browsersessie waarmee de gebruiker beschermt is tegen "Man-in-the-Browser" en "Man-in-the-Middle" aanvallen die via malafide websites en "social engineering technieken" uitgevoerd proberen te worden. Daarnaast controleert de software de IP-adressen en SSL-certificaten van banken, zodat alleen gevalideerde IP-adressen en SSL-certificaten worden geaccepteerd door de software.

De software beschermt tevens uw inloggegevens (credentials) en overige persoonlijke informatie zodat deze via "phishing", "key en screenloggers" niet achterhaald kunnen worden doordat ingevoerde gegevens versleuteld worden op de computer die u ingeeft bij een website.

Als "Trusteer Rapport" eenmaal is geïnstalleerd hoeft u hier in de basis niets meer aan in te stellen, de software draait standaard op de achtergrond in Windows en uw gebruikte browser mee. In het programma zelf ziet u een beknopt overzicht van de productinstellingen, activiteiten en vertrouwde website's.
Afbeelding
Tijdens het surfen zal "Trusteer Rapport" door middel van een pictogram in de adresbalk vermelden wanneer een website wel of niet door Trusteer wordt beschermd. Indien dit pictogram groen is wordt de website beschermd, wanneer deze grijs is echter niet, en kunt u zelf aangeven dat u deze wilt beschermen door op de knop "Deze website beschermen te klikken" zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.
Afbeelding
Standaard kunt u met "Trusteer Rapport" 100 websites waar u op inlogt, of waarnaar u gevoelige informatie verstuurt, zoals accounts voor internetbankieren, webmailaccounts, en sociaal netwerkaccounts beschermen. websites waarop u geen gevoelige informatie opgeeft hoeft u niet door "Trusteer Rapport" te laten beschermen. Indien u om een bepaalde reden bescherming nodig hebt voor meer dan 100 websites, kunt u contact opnemen met het ondersteuningsteam en een gratis licentie aanvragen.

Alternatieven.
Naast "Trusteer Rapport" zijn er nog diverse andere beveiligingspakketten die u als aanvullende beveiliging kunt gebruiken om uw online-veiligheid te waarborgen en te optimaliseren.
Zo heeft het bedrijf Surfright een gratis programma genaamd HitmanPro.Alert, G Data bankGuard en Emsisoft in Online Armor premium een speciale "Bank Modus"

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent Trusteer Rapport of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Beveiliging & Privacy
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Beveiliging & Privacy”