Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

Forumregels
Afbeelding

 • Via deze link kunt u gratis een account aanmaken op het forum.
 • U kunt een bericht plaatsen middels het invoerveld boven de knop "Verstuur" of via de knop "Volledige bewerker & voorbeeld" voor meer functionaliteiten.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

DNS Changer-malware internet problemen

di 14 feb, 2012 17:02:17

Note: FBI sluit frauduleuze DNS-servers pas 9-Juli 2012 af.


Vorig jaar November heeft de Amerkaanse FBI de cyberciminelen die de DNS Changer-malware hadden ontwikkeld opgepakt, de FBI heeft toen de gebruikte 'malafide' DNS-server in beslag genomen die de gebruikers naar vervalste websites en of websites met advertenties stuurde waar zij geld mee verdiende.
De FBI heeft toen tijdelijk eigen DNS-servers ingezet waardoor geïnfecteerde computers niet meer naar de vervalste website werden gestuurd. maar deze DNS-servers zullen op 7 Maart 2012 off-line gaan. De gevolgen hiervan zijn dan ook dat computers die geïnfecteerd zijn met deze DNS Changer-malware geen toegang meer zullen hebben tot het internet.

De Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) heeft afgelopen Januari al een waarschuwing uitgegeven dat deze tijdelijke DNS-servers van de FBI 7 Maart 2012 off-line gaan.
In Nederland is dit ook meerdere malen in het nieuws geweest zoals u na kunt lezen op de onderstaande links.

Momenteel gaat deze berichtgeving ook via de e-mail de ronde en denkt men dat het gaat om een 'HOAX', maar dit is echter niet het geval.
Gezien de onderstaande titels van de berichten die voornamelijk in België worden verstuurd denkt men al gauw dat dit een 'HOAX' is.

1.) Het Belgische computernetwerk wordt bedreigd door een virus dat op 7 maart tal van computers in ons land kan afsluiten van het internet
2.) Virus sluit op 7 maart computers af van het internet.

Dit is dus geen 'HOAX' bericht maar nogmaals een waarschuwing dat indien uw computer is geïnfecteerd u mogelijk problemen met uw internetverbinding kan ondervinden als op 7 Maart 2012 de tijdelijke DNS-servers van de FBI off-line gaan.

Wat is een DNS Changer?
DNS wat de afkorting is voor (Domain Name System), dit systeem verwerkt alle aanvragen voor het bezoeken van een website. Wanneer u dus een domeinnaam zoals http://www.google.nl ingeeft zal er eerst verbinding worden gemaakt met de DNS-server die aan de hand van dit verzoek een IP-adres geeft, met dit IP-adres zal er dan ook verbinding worden gemaakt met de door u opgegeven website zoals u kunt zien op de onderstaande illustratie.

Afbeelding

Indien de DNS-servers op de geïnfecteerde computer zijn aangepast zult u bij het ingeven van een domeinnaam van de DNS-server niet het legitieme IP-adres ontvangen maar een ander IP-adres dat u doorstuurt naar vervalste websites en of (phishing) websites die proberen gegevens te stelen of inkomsten te genereren via advertenties.

DNS gegeven controleren.
Op de onderstaande manier kunt u controleren of er op uw computer door malware dubieuze DNS-servers zijn ingesteld.

Windows XP
 • Ga naar start>instellingen>configuratiescherm>netwerkverbindingen.
 • Klik met de rechtermuisknop op de LAN verbinding en kies "eigenschappen"
  • Afbeelding
 • Selecteer de optie "Internet Protocol Versie 4 (TCP/Ipv4) en klik op de knop "eigenschappen"
 • Verwijder hier de eventueel gewijzigde DNS gegevens en of stel de juiste DNS gegevens van de ISP (Internet Service Provider) in .
  • Afbeelding


Windows Vista & 7
 • Ga naar start>Configuratiescherm>Netwerk en internet>Netwerkcentrum>Adapter instellingen wijzigen.
 • Klik met de rechtermuisknop op de LAN verbinding en kies "eigenschappen"
  • Afbeelding
 • Selecteer de optie "Internet Protocol Versie 4 (TCP/Ipv4) en klik op de knop "eigenschappen"
 • Verwijder hier de eventueel gewijzigde DNS gegevens en of stel de juiste DNS gegevens van de ISP (Internet Service Provider) in .
  • Afbeelding

Info.
Volgens het 'Cyber Emergency Team' zijn wereldwijd meer dan 4 miljoen computers in meer dan 100 landen geïnfecteerd of geweest met deze DNS Changer-malware. Christian Van Heurck, coördinator van CERT.be heeft al aangegeven dat er veel computers geïnfecteerd zijn met deze malware en dit kunt u zelf als gebruiker eenvoudig testen door één van de volgende websites te bezoeken.

Note.
Indien u nog steeds problemen heeft, meer informatie wilt of het vermoeden heeft dat uw computer geïnfecteerd is raadpleeg dan de onderstaande artikelen.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten