Bing ongewenst

Discussieforum voor vragen, mededelingen en waarschuwingen op het gebied van computerbeveiliging en privacy.
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#1

Door een of andere download is Bing meegekomen. Na 1 minuut geen gebruik van de pc valt het scherm uit en bij terug openen is hij aktief. 
Heb reeds gezocht in de programma's maar ik vind het niet terug.
Ik heb het probleem reeds eerder voorgelegd bij Hijackthis en een welwillend persoon heeft mij geholpen doch zonder resultaat.
Ik heb nu Google als zoekmachine en ben er tevreden mee.
Bing heeft zich ongevraagd genesteld. 

https://www.hijackthis.nl/forum/viewtopic.php?f=66&t=40404&sid=d401e35eadb6ba24de5af695efeb9c19#top
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#2

Hallo,

Je heb Bing alleen in je browser EDGE waar je het probleem heb?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#3

Ik gebruik Edge niet. 
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#4

Hallo,


Je had op HijakThis een printscreen gepost hier een stukje ervan, daar zie ik dat EDGE is geopend?

Afbeelding
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#5

Wist niet dat dit via Edge gaat. Misschien is het beter om Edge te verwijderen dan?
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#6

koivis schreef:Wist niet dat dit via Edge gaat. Misschien is het beter om Edge te verwijderen dan?
Nee Edge zit vast in Windows 10, wat je kan doen is Google Chrome instellen als standaard browser.
Hier de uitleg: https://support.google.com/chrome/answe ... ktop&hl=nl

Werkt nu alles zoals je wilt?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#7

Ik heb gevolgd en heb gezien dat Chrome ingesteld staat als standaardbrowser doch Bing blijft nog steeds werken.

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&i ... _jsmzyze80
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#8

Hallo,

Ik krijg niks als ik op die link klik, maar Bing blijft bestaan in Edge.
Bedoel je dat Edge mee blijft opstarten?

Klik met de rechtermuisknop op de startknop en klik op uitvoeren, type hier het commando msconfig gevolgd door enter.
  • Open nu het tabblad "Opstarten" en klik op "Taakbeheer openen"
  • Maak eens een printscreen daarvan en plaats dat in je volgende antwoord.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#9

Inderdaad, blijft nog steeds werken. Na 1 minuut niet werken met pc gaat hij in slaapstand. Als ik terug begin geeft hij een mooie foto en als ik op aanmelden klik en dan Google Chrome, gaat Bing nog steeds open.

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&i ... _jsnf0l450

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&i ... _jsnf0svc1
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#10

Hallo,

Upload de printscreens via https://www.imgdumper.nl/

Je verhaal is ook onduidelijk.
Als je pc uit slaapstand komt klik je dan op het Google Chrome icoon Afbeelding en opent dan Bing?
Of als je uit slaapstand komt opent dan Edge meteen met als startpagina Bing?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#11

Eerst krijg ik het aanmeldscherm (bijlage 1)
Wanneer ik op aanmelden klik krijg ik inderdaad Bing (Bijlage 2)
Hopelijk heb ik het nu duidelijk gemaakt.

<a href="https://www.imgdumper.nl/uploads9/5c77b ... .JPG"><img src="https://www.imgdumper.nl/uploads9/5c77b ... .thumb.jpg" alt="5c77b3b0db15d-Bijlage_1" /></a>

<a href="https://www.imgdumper.nl/uploads9/5c77b ... .jpg"><img src="https://www.imgdumper.nl/uploads9/5c77b ... .thumb.jpg" alt="5c77b3282044d-Bijlage_2" /></a>
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#12

Hallo,

Edge start automatisch op, die moeten we uitschakelen doe het volgende:

Klik met de rechtermuisknop op de startknop en klik op uitvoeren, type hier het commando msconfig gevolgd door enter.
  • Open nu het tabblad "Opstarten" en klik op "Taakbeheer openen"
  • Maak eens een printscreen daarvan en plaats dat in je volgende antwoord.
  • Als de lijst te groot is maak meerdere printscreens en upload die zoals je net heb gedaan.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#13

Hallo,

Doe ook nog het volgende;
Klik op Start > klik op Instellingen (het wieltje net boven je startknop) > klik op Apps.
Klik in de linkerrij op Standaard-apps / maak een printscreen wat bij "Webbrowser" staat.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Gebruikersavatar
koivis
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 20
Lid geworden op: 22 feb 2019 10:27
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows10
AV: AVG free
AM: Malwarebytes
FW: Defender Firewall

#14

Gebruikersavatar
abbs
Moderator
Moderator
Berichten: 16112
Lid geworden op: 04 nov 2012 17:10
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

#15

Hallo,

Ik zie dat het programma Start Menu op je pc heb staan gebruik je dat?


We gaan even wat anders proberen, doe het volgende:
Klik op Start > klik op Instellingen (het wieltje net boven je startknop) > klik op Apps.

Klik in de linkerrij op Standaard-apps / klik onder "Webbrowser" op de Chrome icoon en stel Firefox eens in als standaard browser.
Herstart je pc en test het weer uit.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Beveiliging & Privacy”