Pagina 1 van 1

malware en afpersing

Geplaatst: 12 mar 2018 16:31
door Bearke
Ik kreeg een mail van een onbekend iemand. Die dreigt beelden online te zetten die met mijn webcam zijn opgenomen. Als ik € 500 betaal via zijn bittcoin aansluiting, hoor ik niks meer van hem. De mail kwam op mijn werk terecht en niet thuis, ook vreemd. Wat nu?

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 12 mar 2018 16:41
door Black Tiger
Gewoon niet op reageren, heb redelijk recent binnen een paar weken een tweetal van deze e-mails gehad. Ze proberen gewoon je geld (bitcoins liefst) af te troggelen op deze manier terwijl ze totaal niets van je hebben.
Dat zie je ook omdat het op de mail van je werk terecht komt i.p.v. thuis. Ze proberen gewoon e-mail adressen die ze her en der vinden. En iedereen die bang is en ook betaalt is voor hun weer geld verdiend.
Mailtje wegkiepen en negeren.

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 12 mar 2018 17:24
door Bearke
Hardstikke bedankt voor je snelle reactie.

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 12 mar 2018 18:19
door Black Tiger
Graag gedaan.
Voor jou en evt. andere mensen die thuis ip camera's en NAS systemen hebben, zorg in elk geval te allen tijde dat je het standaard wachtwoord verandert in iets wat niet te makkelijk is. Dus liefst iets met minimaal 1 hoofdletter en 1 cijfer en liefst nog een raar teken er in. Liefst geen geboortedata, namen van kinderen, huisdieren etc. dat wordt vaak te snel achterhaald.

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 12 mar 2018 20:31
door Bearke
Die van mij voldoet aan al jouw voorwaarden.

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 22 mar 2018 23:49
door Black Tiger
Mensen let goed op!!!

Aanvulling op deze waarschuwing. Er zijn momenteel ook al soortgelijke mails (maar dan met een bedrag van 500 euro) in omloop die verzonden lijken te zijn vanuit Ziggo.
De afzender is maurice@ziggo.nl met een return adres als noreply@ziggo.nl maar dat maurice een gespoofed adres, daadwerkelijk komt deze e-mail echt niet van ziggo.
Laat u niet in de luren leggen en betaal niet!

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 29 mar 2018 19:17
door PeterJ
Heb ook een dergelijk nepmailtje gekregen van ene David met return adres <donotreply@kpnmail.nl> om 500 euro te betalen via coinbase.com

Re: malware en afpersing

Geplaatst: 30 mar 2018 11:55
door Lynneke
heb gisteren ééntje gehad omdat ik op porno had zitten kijken...heb niet eens een webcam...moet die dingen niet...