malware en afpersing

1
Ik kreeg een mail van een onbekend iemand. Die dreigt beelden online te zetten die met mijn webcam zijn opgenomen. Als ik € 500 betaal via zijn bittcoin aansluiting, hoor ik niks meer van hem. De mail kwam op mijn werk terecht en niet thuis, ook vreemd. Wat nu?

Re: malware en afpersing

2
Gewoon niet op reageren, heb redelijk recent binnen een paar weken een tweetal van deze e-mails gehad. Ze proberen gewoon je geld (bitcoins liefst) af te troggelen op deze manier terwijl ze totaal niets van je hebben.
Dat zie je ook omdat het op de mail van je werk terecht komt i.p.v. thuis. Ze proberen gewoon e-mail adressen die ze her en der vinden. En iedereen die bang is en ook betaalt is voor hun weer geld verdiend.
Mailtje wegkiepen en negeren.
Greetings, Black Tiger.

Re: malware en afpersing

4
Graag gedaan.
Voor jou en evt. andere mensen die thuis ip camera's en NAS systemen hebben, zorg in elk geval te allen tijde dat je het standaard wachtwoord verandert in iets wat niet te makkelijk is. Dus liefst iets met minimaal 1 hoofdletter en 1 cijfer en liefst nog een raar teken er in. Liefst geen geboortedata, namen van kinderen, huisdieren etc. dat wordt vaak te snel achterhaald.
Greetings, Black Tiger.

Re: malware en afpersing

6
Mensen let goed op!!!

Aanvulling op deze waarschuwing. Er zijn momenteel ook al soortgelijke mails (maar dan met een bedrag van 500 euro) in omloop die verzonden lijken te zijn vanuit Ziggo.
De afzender is maurice@ziggo.nl met een return adres als noreply@ziggo.nl maar dat maurice een gespoofed adres, daadwerkelijk komt deze e-mail echt niet van ziggo.
Laat u niet in de luren leggen en betaal niet!
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Beveiliging & Privacy”

ComputerComputer