1
Dosearches oftewel de Dosearches.com browser hijacker is een zeer hardnekkige adware variant die de startpagina van uw geïnstalleerde browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Google Chrome hijacked, tevens zullen alle zoekresultaten doorgestuurd worden via Dosearches.com, waarbij deze zoekmachine tevens als standaard is ingesteld in de gebruikte browsers. De Dosearches.com kaapt niet alleen de ingestelde startpagina van uw browser, maar past ook alle snelkoppelingen aan zodat de geïnstalleerde browsers altijd met de Dosearches.com startpagina geopend zullen worden.

De browser hijacker Dosearches.com verwijderen is vaak niet even gemakkelijk, en daarbij komt deze ook vaak samen met allerlei andere adware of potentieel ongewenste software wat zich ongevraagd op uw computer heeft weten te nestelen. Dergelijke browser hijackers zoals Dosearches vormen een potentieel risico bij de infectie en verspreiding van andere malware, en zorgen tevens vaak voor het vertonen van hinderlijke reclame en pop-ups, waarbij het ook mogelijk is dat aanverwante adware groen onderstreepte links weergeeft in uw browser met reclame.
Afbeelding
Wanneer uw computer geïnfecteerd is met de Dosearches.com browser hijacker is het raadzaam om uw computer grondig te laten controleren. Onderstaand vindt u de stap-voor-stap handleiding voor het verwijderen van de Dosearches.com browser hijacker, middels de verkregen logbestanden van Malwarebytes Anti-malware en RSIT kunt u uw computer vervolgens op het forum geheel laten controleren op de aanwezigheid van adware en (Potentieel Ongewenste Programma's), waarna u geheel persoonlijk advies en hulp krijgt bij het opschonen van uw computer.
2
Dosearches.com verwijder instructies
Middels de onderstaande instructies kunt u uw computer op het forum laten controleren op de aanwezigheid van ongewenste software en adware. Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd


Stap 1 - Scannen met Malwarebytes Anti-Malware
Download
Afbeelding
MalwareBytes Anti-Malware bij voorkeur naar het bureaublad.
 • Dubbelklik op mbam-setup-2.0.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten.
 • Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link - Malwarebytes Anti-Malware installeren.
 • Klik vervolgens op de knop Scan nu om een bedreigingsscan uit te voeren.
 • Er zal nu gecontroleerd worden op beschikbare updates, klik hier op "Nu bijwerken als er beschikbare updates zijn.
 • De scan wordt nu automatisch gestart,wanneer de scan gereed is en er bedreigingen zijn gedetecteerd krijgt u hier een overzicht van.
Afbeelding
 • Wanneer er geen bedreigingen zijn gedetecteerd klikt u na de scan op Bekijk gedetailleerd logboek.
 • Klik vervolgens op de knop Acties toepassen, bij de melding dat uw computer opnieuw opgestart moet worden klikt u op Nee.
 • Klik vervolgens op de knop Bekijk gedetailleerd logboek en klik op de knop exporteer en kies de optie tekstbestand (*.txt).
 • Geef vervolgens een bestandsnaam op voor het opslaan van het logbestand, bijvoorbeeld MBAM Scanlog en klik vervolgens op de knop Opslaan.
 • Dit bestand zal standaard op uw bureaublad worden opgeslagen.
Afbeelding
MalwareBytes' Anti-Malware logbestand plaatsen
 • Voeg het logbestand wat u zojuist heeft opgeslagen als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in Malwarebytes Anti-Malware bij Historie > Programmalogboeken)
 • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Stap 2 - RSIT uitvoeren
Download
Afbeelding
RSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureablad op.
Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

RSIT Downloaden RSIT Uitvoeren
Wanneer u problemen ondervindt bij het uitvoeren van dit programma of bepaalde foutmeldingen te zien krijgt laat dit dan even weten in uw bericht.
 • Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten.
 • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
 • Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue"
 • Als u RSIT de eerste keer uitvoert zal HijackThis gedownload worden als deze niet aanwezig is, sta dit vervolgens toe door op "I accept" te klikken.
 • Wanneer de tool gereed is worden er twee kladblok bestanden geopend genaamd "Log.txt" en "Info.txt" geopend.
Stap 3 - Logbestanden plaatsen op het forum
Plaats de logbestanden van Malwarebytes Anti-Malware en RSIT in een nieuw onderwerp op het forum als bijlage.

Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Aan de hand van deze logs kunnen wij uw computer verder controleren op aanwezigheid van malware en u op deze manier verder advies en hulp bieden.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Beveiliging & Privacy”

ComputerComputer