Avast! 8 Free - Installatiehandleiding

Hier vindt u informatie over malwareproblemen, preventie, beveiliging en privacy.
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42568
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

Dit artikel begeleidt u bij de installatieprocedure van Avast! 8 Free anti-virus. Download in de eerste plaats altijd het laatste installatiebestand van de website van Avast!, zo beschikt u altijd over de meest recente versie en hoeven er na de installatie het minst aantal updates opgehaald worden van de servers van Avast!. Belangrijk!
Als u reeds een andere virusscanner op het systeem geinstalleerd hebt staan dient u deze eerst van het systeem te verwijderen, voordat u dit uitvoert is het raadzaam om de beschikbaar gestelde "Uninstaller" clean-up utility te downloaden in het geval u deze nodig mocht hebben. Herstart na het verwijderen van een virusscanner of ander beveiligingspakket altijd tweemaal het systeem om er zeker van te zijn, dat er geen services, drivers of onderdelen van de uninstaller actief zijn.

Normale installatie.
 • Sluit bij de installatie van Avast! Free anti-virus, alle openstaand programma's en browser vensters dit om eventuele conflicten tijdens de installatie te voorkomen.
 • Wanneer u het installatiebestand van Avast! Free anti-virus start krijgt u bij het onderstaande scherm direct de optie om de (gratis) versie te installeren of de 20 dagen trial waarna u automatisch kunt overschakelen naar de gratis versie en verder niet verplicht bent Avast Internet Security aan te kopen.
  Afbeelding
 • In deze handleiding kiezen we voor "Install avast! Free antivirus
 • In het volgende scherm kunt u kiezen voor de "Expres install / Snelle installatie" of "Custom install / Aangepaste installatie."
 • In dit scherm zijn ook standaard de opties om Google Chrome te installeren en de Google Toolbar voor Internet Explorer aangevinkt.
 • Wanneer u hier geen gebruik van wilt maken vinkt u deze opties in dit scherm uit alvorens u kiest voor de (Express Installatie) installatie met standaard instellingen of een aangepaste installatie.
 • In dit voorbeeld kiezen we voor de (Express Installatie) installatie met standaard instellingen, verder in deze handleiding bespreken we de aangepaste installatie.
  Afbeelding
 • Wanneer we op de optie (Express Installatie) installatie hebben geselecteerd en op "Next"klikken krijgen we het scherm met de privacy reglementen te zien inclusief de vermelding van de EULA (End User License Agreement).
 • Klik hier wederom op "Next" om de installatie voort te zetten.
 • Als dit gereed is wordt de installatie van Avast! Free anti-virus automatisch voortgezet.
 • Er wordt nu automatisch een systeemherstelpunt van Windows aangemaakt.
 • Tijdens de installatie van Avast! Free anti-virus wordt er tevens een snelle systeemscan uitgevoerd.
 • Als de installatie gereed is krijgt u het volgende scherm te zien.
 • Aangezien er ook voor de gratis versie van Avast! registratie benodigd dient u deze te registeren.
 • U kunt zowel middels een e-mailadres als een Facebook account Avast! Free Anti-Virus registeren, zie onderstaande afbeelding.
  Afbeelding
Aangepast installatie.
Bij de aangepaste installatie van Avast! Free Anti-Virus kunt u onder andere aangeven waar u het programma wilt installeren en met welke onderdelen. U kunt elke willekeurige combinatie van opties selecteren. Als een selectievakje naast een item niet is ingeschakeld, zal dat onderdeel na de installatie niet beschikbaar zijn. Als een selectievakje is ingeschakeld, wordt het onderdeel geïnstalleerd. Naast de onderdelen die zijn ontwikkeld om u te beschermen tegen online bedreigingen, kunt u met de optie Extra geïnstalleerde talen bepalen welke talen na de installatie van Avast! Free Anti-Virus beschikbaar zullen zijn. De taal die tijdens de installatie wordt gebruikt, wordt ook altijd gebruikt als standaardtaal.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImageImage

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent de installatie van Avast! Free Anti-Virus of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Beveiliging & Privacy
Plaats reactie

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”